RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Evo5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

RGT II PRO SPEC 玩家討論區!

rcrr 發表於 2013-11-24 23:43:21 | 只看該作者
請問中間個大減速條中軸 (R123003)是否可用serpent 和 xray ? 成個central transmission 可互換嗎?
super645n67 發表於 2013-11-25 12:08:44 | 只看該作者
rcrr 發表於 2013-11-24 20:19
忍唔到手 , 見人買 , 我又買 ,  不過買左成個禮拜都冇時間搞  , 今日都只系上左兩粒鑼絲仔 ,  零件質素真係 ...

totally agree.
rcrr 發表於 2013-11-25 21:25:13 | 只看該作者

又多個知音人
 樓主| Evo5 發表於 2013-11-25 22:06:47 來自手機 | 只看該作者
rcrr 發表於 2013-11-24 23:43
請問中間個大減速條中軸 (R123003)是否可用serpent 和 xray ? 成個central transmission 可互換嗎? ...

yes exactly the same
rcrr 發表於 2013-11-25 23:05:53 | 只看該作者
Evo5 發表於 2013-11-25 22:06
yes exactly the same

thx 師兄
rcrr 發表於 2013-11-25 23:12:31 | 只看該作者
RGT 2 同朋友架  xray 相比 , 睇下睇下真係有九成似 ,  你話係兄弟都有人信 , 唔知係唔係同一個人設計
rcrr 發表於 2013-12-5 23:49:53 | 只看該作者
請問師兄响JV玩你地會用什麼呔
 樓主| Evo5 發表於 2013-12-6 10:23:08 | 只看該作者
rcrr 發表於 2013-12-5 23:49
請問師兄响JV玩你地會用什麼呔

TP 32,34,36 depending on temperature
rcrr 發表於 2013-12-6 23:35:41 | 只看該作者
thx a lot
rcrr 發表於 2013-12-6 23:45:16 | 只看該作者
試過JV落頭尾牙差, 感覺好似仲好跑 , 架車比較靈活 , 大家可以試下
RoyaleM3 發表於 2013-12-19 11:16:10 來自手機 | 只看該作者
Rgt pro blue parts still not available at kws..... Wtf !!!!
rcrr 發表於 2013-12-22 22:55:05 | 只看該作者
RoyaleM3 發表於 2013-12-19 11:16
Rgt pro blue parts still not available at kws..... Wtf !!!!

you can order from 13/f
RoyaleM3 發表於 2013-12-23 17:41:15 來自手機 | 只看該作者
rcrr 發表於 2013-12-22 22:55
you can order from 13/f

Ordered a month ago.
Still waiting....wtf !

Still not a single blue part at rcpenny ....
Unbelievable ....
RoyaleM3 發表於 2013-12-23 17:57:37 來自手機 | 只看該作者
Limited edition car with limited parts !
Brilliant !
yanzifans 發表於 2013-12-23 20:03:27 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-10-28 12:38
零件可問問 RC-PENNY 及 鍵全模型。有部份零件 如差速、直軸、臂等可互換。 ...

想問下差速&臂係咪都可以用XRAY/CSO?
用XRAY臂既話杯本身個C HUB係咪都岩用呢?
thx alot

rcrr 發表於 2013-12-23 20:11:14 | 只看該作者
RoyaleM3 發表於 2013-12-23 17:57
Limited edition car with limited parts !
Brilliant !

師兄你要買什麼parts
Patrick6 發表於 2013-12-27 15:47:12 來自手機 | 只看該作者

平安夜有得放早,所以走左去廣華街買左一架比自己做聖誕禮物,想分享下對呢架車的感覺。
首先要彈下:
1) 佢份說明書雖然係彩色好似好精美,但佢所有parts 都係用數字代表,例如12345= M3 x 8mm 鑼絲,12346 = M3 x 10mm 鑼絲等,所以每砌一part 都要check 下佢d 代碼即係代表乜野parts, 都幾唔方便。
2) 架車有跟一個皮帶頂,但唔知點解份說明書無講及無教你點砌,對新手或未接觸過RC 的朋友可能有難度。
3) 買車時見佢有齊大減齒同麼打齒,諗住第一時間砌好試下車至決定用什麼齒比,點知跟車的係110t大減齒及27t麼打齒, 跟本唔match 用唔到,一係要換116t 大減齒至用到隻27t麼打齒,一係要用到34t 以上的麼打齒至用到隻110t 大減齒,最後25 號砌完架車都無得試,又要出廣華街買野。

最後終於換左116t 大減齒,26 號在JV 試左車,全原裝setting 用32r 呔,可能天氣太冬用32r 呔都有少少甩尾,但熱身後,正如其他師兄所講,架車好靈活好好走,以咁嘅價錢有咁嘅表現,真係絕對收貨,可以話粉絲價錢,食到魚翅的味道,不過我係JV新手,以上只係個人感覺,不喜勿插!
遙控少女 發表於 2013-12-27 17:17:30 | 只看該作者
Patrick6 發表於 2013-12-27 15:47
平安夜有得放早,所以走左去廣華街買左一架比自己做聖誕禮物,想分享下對呢架車的感覺。
首先要彈下:
1) 佢 ...

ching買左幾錢?
Patrick6 發表於 2013-12-27 17:30:50 | 只看該作者

師兄,pm 左你啦!
tamiyafan 發表於 2013-12-27 22:10:00 | 只看該作者
Patrick6 發表於 2013-12-27 15:47
首先要彈下:
1) 佢 ...

我都想知價錢同邊間買? thanks!