RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1610|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點火器 用係邊

tomyyip 發表於 2006-12-31 11:19:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
點火器 係唔係用黎著個引擎?  用係邊.?.....係唔係用係手拉車only ..?.
同埋個點火器 點用....?
重有想知買車邊到會好d 地址 ?  plz plz
gary1986 發表於 2006-12-31 13:01:04 | 只看該作者
點火器係用黎點著引擎上個火咀噶..原理系用點火器噶電池斷路施熱于火咀.引著入面噶油,産生爆炸.點燃式變壓燃式....

哒著部車車...系要驅動(一般系手拉驅動..或撻箱來驅動)個引擎噶同時 叉個點火器入火咀度.....點火器 點用..就系....睇
下人地點用就明拉....簡單D講就系拉緊點火器上噶彈簧壓..叉入火咀後放手.點火器就會工作緊拉..同時驅動(一般系手拉
驅動..或撻箱來驅動)個引擎.. 就可以哒著部車......拉...

拿翻出來都系拉緊點火器上噶彈簧壓 拿出來..放手.完成....
有個要注意.點火器逗留在火咀上5可以太長時間.......
 樓主| tomyyip 發表於 2006-12-31 13:14:09 | 只看該作者
唔該
gary1986 發表於 2006-12-31 13:24:46 | 只看該作者
買車就KWS...具體邊間好D我就無咩研究拉.....我5系HK住.同埋去買野都5睇間店叫咩名噶...哩度我就帮5到你咯.....呵呵....等HK噶兄台幫你解答...
GDB 發表於 2006-12-31 14:54:08 | 只看該作者
tomyyip 想知買車邊到會好d
GDB 發表於 2006-12-31 14:54:34 | 只看該作者
i know ar i can help u
GDB 發表於 2006-12-31 14:55:53 | 只看該作者
i want to buy the new car (FW05T PLUS )

I WILL GO KWS   

U CAN PM ME !!!!