RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: ppl
打印 上一主題 下一主題
收起左側

各位對 X-RAY T2R之意見

zoozoo 發表於 2007-1-7 19:04:05 | 只看該作者
一千几系T2R啦,做工精度可能比415仲要好
T2007同415比距贵成倍,你自己考虑啦
至于XRAY配件问题,我系大陆玩都唔惊啦,系香港仲惊咩啊?我地大陆哩边D货好似全部都系香港过哩
cHRisTiAN 發表於 2007-1-7 21:35:11 | 只看該作者
原帖由 ck 於 2007-1-7 00:37 發表

實鄭 T2    要零件平 星星

真係!?
但我大多見死光PARTS貴星星成倍.
cowcowlee 發表於 2007-1-7 22:12:45 | 只看該作者
原帖由 zoozoo 於 2007-1-7 19:04 發表
一千几系T2R啦,做工精度可能比415仲要好
T2007同415比距贵成倍,你自己考虑啦
至于XRAY配件问题,我系大陆玩都唔惊啦,系香港仲惊咩啊?我地大陆哩边D货好 ...

T2 007  $2780
415msxx $29xx

贵成倍???
hoitang55 發表於 2007-1-7 22:56:23 | 只看該作者
原帖由 cowcowlee 於 2007-1-7 22:12 發表

T2 007  $2780
415msxx $29xx

贵成倍???   

佢話415/t2 002貴過[email=t@r]t2r[/email]成倍
onelap 發表於 2007-1-8 00:10:44 | 只看該作者

回復 #23 cowcowlee 的帖子

人講零件
老師 發表於 2007-1-8 01:50:04 | 只看該作者
小弟都有以上兩部車,發覺T2R係好容易tweak(車架變形,因為纖維板太軟了).
T2'007梗係好,價錢都差一倍($1400V.S$2800),不過計用料,做工真係好過買唔上唔落的T2R.
買T2R都係當parts咁買(四支狗骨,油壓,啤鈴,搖臂...)

pls visit http://hk.myblog.yahoo.com/chi777hk

GigaRacer 發表於 2007-1-9 02:03:29 | 只看該作者

回復 #26 老師 的帖子

so, $2800 T2 007 + $1400 T2R as spare parts  
雷之子 發表於 2007-1-9 10:25:46 | 只看該作者
原帖由 cHRisTiAN 於 2007-1-7 21:35 發表

真係!?
但我大多見死光PARTS貴星星成倍.

其實係錯覺,小弟玩緊T2 007,之前玩左4/5代x-ray車,好少損壞要換PARTS,
通常玩一年只需換一次parts(c座,轉向杯/前後肶),咁勁大撞另計,
佢比其他牌子車既parts係貴,但佢都比其他車耐用及少換零件(約少2/3),
計條數仲平過玩其他車.
另外係人都知星星車就算唔撞,
玩十零二十排電大部份位置都有走位或變形情況,自然要換新prats啦,
(你地唔好只睇世界賽攞第一先得架,人地有兩架車以上,排排電全車用新parts,
玩完一架即刻有人幫佢換野.人地有讚座你有無!)
asaka 發表於 2007-1-9 18:16:53 | 只看該作者
T2 more reliable and durable than 415, but heavy and less adaptable.