RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6586|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家點睇華科爾六軸Tali H500

mtx-4 發表於 2014-6-28 21:03:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

如題
Thx
ken.8298 發表於 2014-6-29 03:55:41 | 只看該作者
華記D野⋯⋯算把啦⋯除非你大把時間同大把$
Vickyjim007 發表於 2014-6-29 12:40:14 來自手機 | 只看該作者
要有一定知識先好用,好多野好亂,如果好平可以試一試
solaris8x86 發表於 2014-6-29 13:04:13 | 只看該作者
Good!!! Mini六軸有趣有睇頭...
littlestep 發表於 2014-6-29 17:25:30 | 只看該作者
根本就係APM , 得個殼, 賣皮幾野,乜桑都貴過人但又唔係穩定過人...
呢個價大把選擇

比我爆左佢地飛控係APM 後發哂爛咋....

仲有, 玩QR-X350PRO 有福, 已經成功TEST APM MINIOSD 接DEVO-M , 完全所有功能正常, 包括飛控所有DATA .
可惜O既係, Remzibi 不通用.
有一隻改EMAX 950KV 2215MOTOR ,  航時差唔多, 但發熱大減, 冇再空中掉機.
至於一鍵走佬,  除左RX7003 有野柒, 其他玩熟APM O既先過黎講吧..

leongeric 發表於 2014-6-29 18:09:53 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-6-29 17:25
根本就係APM , 得個殼, 賣皮幾野,乜桑都貴過人但又唔係穩定過人...
呢個價大把選擇

c兄我地都係玩x350 已用apm set机 已換920kv motor 吾洗改位直上,架野真係好飛,有興趣一齊出黎研究交流下

byuen 發表於 2014-6-30 00:04:21 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-6-29 17:25
呢個價大把選擇

小弟都 like 華記 350 pro 隻豆腐殼同塊 10c 電, 所以淨係買咗佢個殼同電返嚟, 裝埋老翻摩打同零度飛控, 試飛在即!  

登錄/註冊後可看大圖

momokei72 發表於 2014-6-30 01:49:49 | 只看該作者
Leongeric ching 可否廣解x350用apm set 機
leongeric 發表於 2014-6-30 14:04:43 | 只看該作者
momokei72 發表於 2014-6-30 01:49
Leongeric ching 可否廣解x350用apm set 機

太多野set 好難三言兩語講得你明
Vickyjim007 發表於 2014-6-30 14:35:29 來自手機 | 只看該作者
c Hing 方便整段片睇下,我己炸佐2隻走佐一隻,但乃堅持中
littlestep 發表於 2014-6-30 18:44:11 | 只看該作者
APM 要慢慢睇教程,唔係3言兩語解釋得哂, 但功能非常強大.SET 得好好多野玩.
350PRO 最大問題係原裝MOTOR OVERHEAT , FULL LOAD 會動力不足, 第二問題係GPS 在機內而受影響,  最簡單係拆出黎買個殼外置...
MINI-M-OSD 支持APM 所有DATA  , 點樣飛線出黎我已POST 出方案.再在MP ENABLE 返OSD .
我用TS832 就很重, 可能就用400MV 圖傳可能會好些.

ANYWAY 你當買返黎架350PRO 未SET 未調, 重新學習一次APM 設置就OK. 把RTL 同FAILSAFE 都SET好就唔會再有一鍵走佬,至於停槳插地9成係MOTOR 已經熟左, 一熱就冇力退磁
我經手已經見過十幾隻係咁, 換左MOTOR 就冇事.呢個情況大多係上哂GIMBAL 後發生.

P.S. 我在MP SET 左傾角最大40度氣壓定高飛行, 直線可以有80幾KM/H , 算係咁了..

littlestep 發表於 2014-6-30 18:45:31 | 只看該作者
leongeric 發表於 2014-6-29 18:09
c兄我地都係玩x350 已用apm set机 已換920kv motor 吾洗改位直上,架野真係好飛,有興趣一齊出黎研究交流下 ...

好呀, 你飛邊區....?

iban 發表於 2014-7-29 11:41:50 | 只看該作者
咁多學問! 多謝各位.
simson99w 發表於 2014-7-29 20:58:32 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-6-30 18:44
APM 要慢慢睇教程,唔係3言兩語解釋得哂, 但功能非常強大.SET 得好好多野玩.
350PRO 最大問題係原裝MOTOR OV ...

因以上問題, 我部350 Pro, 改左Naza Lite飛控, Free X 摩打+自緊漿....

最終....買左部V+ 一了百了