RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2662|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有人用 muchmore 差 電直lipo 嗎?

John@mini-z 該用戶已被刪除
John@mini-z 發表於 2007-1-30 15:12:00 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
差 robin22 原裝電  7.4V 800mah 點樣set ?

唔該。
zifu 發表於 2007-1-31 10:50:05 | 只看該作者
唔知什麼差機
purplestar 發表於 2007-3-1 22:34:26 | 只看該作者
muchmore 係一部好出名的, made in Korea 的專業叉機, 一般玩車仔都好多高手用.
muchmore 冇power supply, 要連火牛才能用,
但, 夠stable 及 有display 等等, 一般 around HK$1xxx
阿昌 發表於 2007-3-8 21:05:09 | 只看該作者
原帖由 purplestar 於 2007-3-1 22:34 發表
muchmore 係一部好出名的, made in Korea 的專業叉機, 一般玩車仔都好多高手用.
muchmore 冇power supply, 要連火牛才能用,
但, 夠stable 及 有display 等等, 一般 around HK$1xxx

有幾出名、幾專業、幾多高手用、幾昂貴及任何可信的出產地等等都問題不大,最重要的一點是它是否有叉Lipo電的功能,因為如果使用非Lipo叉機叉Lipo電的話,粒電會着火架
skyheli 發表於 2007-3-8 23:06:18 | 只看該作者
原帖由 阿昌 於 2007-3-8 21:05 發表

有幾出名、幾專業、幾多高手用、幾昂貴及任何可信的出產地等等都問題不大,最重要的一點是它是否有叉Lipo電的功能,因為如果使用非Lipo叉機叉Lipo電的話,粒電會着火架

完全正確,不要因少失大。
我有個朋友,因為不正確叉Lipo電,連間屋都燒埋。
小心......小心
zifu 發表於 2007-3-8 23:11:28 | 只看該作者
唔爆過就唔知.....爆過就只錯...哈哈
SunLi 發表於 2007-3-8 23:27:55 | 只看該作者
原帖由 John@mini-z 於 2007-1-30 15:12 發表
差 robin22 原裝電  7.4V 800mah 點樣set ?

唔該。

我都有玩R22,
亦都有用Muchmore差機差車仔Sub-C電,Muchmore有差鋰電呢個功能,最大set得1A差,不過佢冇balance charge.

若用Muchmore Cell Master 差
可用 Li-Po/Ion function set C/10 (0.8A)

其實用E-sky跟果部差機重方便啦!