RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 2354
收起左側

加入12仔行列,X12 2015

windfirewheel 發表於 2015-10-20 02:22:33 | 顯示全部樓層

得啦,你高能

信唔信隨便你

但你說話非常冇品囉

香港係有比賽,用13.5 2cell㗎,低能仔
windfirewheel 發表於 2015-10-20 02:31:17 | 顯示全部樓層

http://www.rc-evo.com/xbbs/thread-362792-1-1.html

呢塲比賽9成人大減80以下,麼打牙40以上
RCwing 發表於 2015-10-20 11:17:56 來自手機 | 顯示全部樓層
我架十二仔玩過13.5 blinky 和17.5 turbo ! 兩種都係兩cell !我大減用緊78麼打此就44-49(視乎呔size)我曽經試過不同此比大大減、細麽打牙等等!最後都定了用細大減!跟風火輪先生所說的一様2s真係torque 太勁一定要用此比就、吾係架車行起來吾夠流暢!講到尾自己覺得邊樣快米用邊樣!呢個世界只有更快沒有最快!
goliath 發表於 2015-10-20 13:10:49 來自手機 | 顯示全部樓層
disaster999_law 發表於 2015-10-20 02:20
低能仔

2S RPM都比1S快

你個人好有問題-講講下無喇喇講句矮化人地嘅說話。你啲理論有幾啱都比你一句KO。人如其名
pixmaRC 發表於 2015-10-21 15:23:10 | 顯示全部樓層
香港地玩車D人係甘, 分吾清咩叫討論或研究, 一旦意見不合
就寸人! 玩具姐吾洗甘勞氣。
kennychan 發表於 2015-10-21 17:22:12 來自手機 | 顯示全部樓層
玩車各自喜好  有人只要快 有人愛走姿 落場赛也要看誰是幸運兒
littlewolf263 發表於 2015-10-26 13:49:12 | 顯示全部樓層
請問各師兄x12可用以下兩款大減嗎?或者有什麽牌可用啊?

Yeah Racing (#GR-64088) Super-Precise Spur Gear 64P - 88T  or Kawada (#S64-88T) Super Tough Spur Gear 64P - 88T
kennychan 發表於 2015-10-26 15:29:10 來自手機 | 顯示全部樓層
其實簡單啲用X-RAY 0R KAWADA都可以
andy888 發表於 2016-4-9 09:36:48 | 顯示全部樓層
hele 發表於 2014-9-14 13:25
3s best for 1/12 at JV

C ching 3s犀利, 玩火箭,下一次玩4s c ching