RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2559|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

蛇仔 Part number 錯?

sfdo 發表於 2014-11-9 11:40:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
跟 S100 說明書,
http://www.serpent.com/product/410051/downloads/
訂左 411189 波頭。但到貨發現錯左。
再查蛇仔網 。411189
http://www.serpent.com/product/411189
變左 Shock rocker S120L 。

唔明白錯在哪裡?
唔通買蛇仔 psrt 要好似買六合彩咁,買一條 number 但可以開唔同 part?
如果真係咁,又想知蛇仔網會幾耐開一次彩? (因為 1/F 係兩星期到一次貨,最怕蛇仔係一星期搞一次珠,咁就唔中...)
RCandylau 發表於 2014-11-11 18:01:11 | 只看該作者
錯有何出奇,祖國包裝,不拿去換才怪
想玩車 發表於 2014-11-13 20:43:33 來自手機 | 只看該作者
C兄,~蛇仔零件在邊度買?
 樓主| sfdo 發表於 2014-11-19 17:28:19 | 只看該作者
1/F 訂,佢話我俾乜 part number 佢就照跟 part number 訂乜 ,錯 part 唔關佢地事,邊有得換?
依家冇其他方法求得正確 part ,即係架車玩唔到,呵呵,可以放棄蛇仔啦
RCandylau 發表於 2014-11-19 17:36:09 | 只看該作者
咁你又比$13蚊收貨? 1/f 不負責就 e mail 去蛇仔香港總代理,或上去佢觀唐理論
 樓主| sfdo 發表於 2014-11-22 16:27:44 | 只看該作者
RCandylau 發表於 2014-11-19 17:36
咁你又比$13蚊收貨? 1/f 不負責就 e mail 去蛇仔香港總代理,或上去佢觀唐理論

唔係我想俾 $13 ,而係訂時預交 $100 訂金,收貨時找返 $87。

上星期有 send 過去 [email protected] 問,但未有回覆。

樓主| sfdo 發表於 2014-12-14 18:59:59 | 只看該作者
又發現 S120 part n.o. 都有錯,說明書 411025 係錯!睇真D該應係 401025 4.5mm 波頭。
唉,買蛇仔 PARTS 搞到好似買馬仔咁,眼光差D都買唔中