RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 法師傅
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[專題分享] <>240四軸摺機架<>開箱砌機文及相片視頻分享(0717轉NAZE32)

樓主| 法師傅 發表於 2015-4-17 23:42:08 | 只看該作者
kay1926 發表於 2015-4-17 22:55
請問ATC槳係边到有買?

TAOBAO !!! 試用 "ATG 5040 6040" 搵搵
simson99w 發表於 2015-4-18 00:49:14 來自手機 | 只看該作者
Walkera Rx701 最近壞過兩隻,二三十米遠就失控,各位慎用 !

Rx1002 質量穩定
Batmanlun 發表於 2015-4-18 08:01:52 | 只看該作者
simson99w 發表於 2015-4-18 00:49
Walkera Rx701 最近壞過兩隻,二三十米遠就失控,各位慎用 !

Rx1002 質量穩定

咩環境情況下失控?同一個地方?定失聯?我都有一隻未用....一直用緊RX1002
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-18 09:58:10 | 只看該作者
Batmanlun 發表於 2015-4-18 08:01
咩環境情況下失控?同一個地方?定失聯?我都有一隻未用....一直用緊RX1002

有排又話1002出事 , 前排又話601唔掂 , 家陣又到701奶野 , 咁仲有邊隻信得過 ?
呢2隻 601 & 701 尋日先到手 , 係咪掉得 ?  

simson99w 發表於 2015-4-18 10:53:37 來自手機 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-4-18 09:58
有排又話1002出事 , 前排又話601唔掂 , 家陣又到701奶野 , 咁仲有邊隻信得過 ?
呢2隻 601 & 701 尋日先 ...

Rx601 果兩條鬍鬚,空曠地方都只去倒 150米,唔夠玩

Rx701 係計時炸彈
simson99w 發表於 2015-4-18 11:01:12 | 只看該作者
rx601 range test

我都入左隻,冇用過

taktaktt 發表於 2015-4-19 22:17:54 | 只看該作者
師兄!想問cc3D係咪其中一個電調比電佢其他就唔要比呢?
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-19 22:51:32 | 只看該作者
taktaktt 發表於 2015-4-19 22:17

早期D教學係1隻電變比電CC3D , 其餘3隻0既紅線CUT曬佢 ,但近年好多C兄話家陣D電變都係線性BEC ,
所以幾多個BEC比電都唔電壓過高燒CC3D !

我最近果2部機都係4隻BEC比電 , 都正常
simson99w 發表於 2015-4-19 22:53:42 | 只看該作者
taktaktt 發表於 2015-4-19 22:17

yes ar , 正路四隻esc都俾電, 穩陣D (當然 esc要有內置了bec)

taktaktt 發表於 2015-4-19 22:56:52 | 只看該作者
謝謝大大!我在努力中,好想快D砌完跟你地去玩
simson99w 發表於 2015-4-19 23:01:08 | 只看該作者
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-20 00:35:30 | 只看該作者

<> 240 小改 ~ 升級機臂 & 換4S摩打 <>

多數玩250都係3S , 但其實外國好早已玩緊250 用4S,
4S 好處係爆炸力強 , 連打十個空翻都唔會點跌高度 ,
當然速度亦會提高 , 而國內近個月都開始跟風轉玩4S ,
睇下呢個風幾時吹到黎HK ......
(但香港都無幾多咁大場地可發揮4S動力)

** 先睇外國人表演 ...

近排好天要番工 , 放假先陰天落雨 , 為左止痕 , 室內都要搵D野攪 ...
諗住遲下都試下4S 0既威力 , 所以 ... TAOBAO啦 !!!

先買致盈動力QAV250 摩打 ,
再加 KIM 240 最新設計0既加長機臂組件 !

simson99w 發表於 2015-4-20 03:04:09 來自手機 | 只看該作者
勁呀4s, 等睇片
simson99w 發表於 2015-4-20 03:11:23 來自手機 | 只看該作者
尼緊我試試 GE260Z 機架,約Kim240v2的一半價錢,6吋槳

玩Minix飛控 +Gps
isaac006 發表於 2015-4-20 11:40:40 來自手機 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-4-17 15:28
芒 , 早幾個月換左呢隻 .... 係全雪花 !!!  
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php ... &page=15#pid2716014
...

你呢隻都ok喎,想問吓會唔會好反光?如果唔會我就買啦
simson99w 發表於 2015-4-20 11:54:35 來自手機 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-4-20 00:35
240 小改 ~ 升級機臂 & 換4S摩打

多數玩250都係3S , 但其實外國好早已玩緊250 用4S,

想問法師,部平板係行 window 7 / 8 / 定係Android  ?

我都想整番部
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-20 11:57:40 | 只看該作者
isaac006 發表於 2015-4-20 11:40

唔反光的 , 你睇張相就知 , 芒面反光位唔係硬邊 !!!

simson99w 發表於 2015-4-20 11:57:49 來自手機 | 只看該作者
isaac006 發表於 2015-4-20 11:40

如果反光,可用 磨砂保護貼~
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-20 12:47:05 | 只看該作者
sims{banned}9w 發表於 2015-4-20 11:54
想問法師,部平板係行 window 7 / 8 / 定係Android  ?

我都想整番部

win8 , 係 microsoftstore 買的 , edu.hk 有優惠 , 呢部正在 hk nec 代理2年保  ,
跟埋磁石keyboard , 送多張32G SD , 包埋順豐送上門 ,
落完order比完錢 , 隔日就到 ! 夠薑可去TAOBAO買 , 大約香港買8折左右 ,
眼力好買8吋玩埋起雙飛 WIN8 + Android 都係 6舊水

simson99w 發表於 2015-4-20 13:49:45 來自手機 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-4-20 12:47
win8 , 係 microsoftstore 買的 , edu.hk 有優惠 , 呢部正在 hk nec 代理2年保  ,
跟埋磁石keyboard , 送 ...

Thank you ~