RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4380|回復: 14
收起左側

如果在topic寫是全新,但到手非常殘,算不算行騙??

turbo997 發表於 2015-1-12 19:46:35 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如題
jj2006 發表於 2015-1-12 21:17:43 來自手機 | 顯示全部樓層
殘嘅意思系落左地,用過,導致好殘?還是只拆會放得耐有啲灰塵,小小花左先?如果根本用過就当全新賣就是騙,但只裝起來,或擺得耐左拆舊,亦唔應該用全新字眼
jj2006 發表於 2015-1-12 21:21:05 來自手機 | 顯示全部樓層
其實今時今日,影相,睇啱再買,都好方便,交收時如果出入太遠,取消交易亦可
 樓主| turbo997 發表於 2015-1-12 21:41:05 | 顯示全部樓層
用過不特只,表面有花我都算,打開波箱,連軸的螺牙都滑牙,當時又天黑,信佢全新,就無仔細看,就連油壓架部曲的,whatsapp佢話退,佢話再上手同佢講話新,我話你同你上手嘅事我無興趣知
之前我在whatsapp 睇了相,都覺得有啲花,就問佢是否真的全新,佢無直接答,只說在家中試過,無攞出街玩
到現場看實物,係有花,以佢唔識砌夾花啲推桿緊有啦,點知今日想掃乾淨佢,先發現好殘(內部)
就連七成新都無,
我話佢行騙,我可以報警
佢仲話后識法律,話我非榜(誹謗)
 樓主| turbo997 發表於 2015-1-12 21:43:57 | 顯示全部樓層
佢連topic都delete咗,好在我有backup 了,有全新optima turbo 的字眼
Kevin8933 發表於 2015-1-12 22:44:08 | 顯示全部樓層
報警報警
nismokin 發表於 2015-1-12 23:24:42 來自手機 | 顯示全部樓層
連topic都delete埋, 好鬼下喎, 師兄應該開名提醒其他車友。
 樓主| turbo997 發表於 2015-1-13 10:30:18 | 顯示全部樓層
無吹水,你哋吓個topic
nick0080 發表於 2015-1-13 11:17:09 | 顯示全部樓層
nick0080 發表於 2015-1-13 11:18:36 | 顯示全部樓層
 樓主| turbo997 發表於 2015-1-13 11:39:28 | 顯示全部樓層
財到光棍手,大家小心, 我話報警, 佢仲話歡迎
kenlou 發表於 2015-1-13 13:03:05 | 顯示全部樓層
合位大哥本人喜歡收藏玩具有買新及舊回來,如玩完不喜歡的話會放出來丶不是什麼收賣佬,玩具可到吃飯嗎?另外nick c兄小心你講說話,好多c兄都是買來買去玩,你會得失其他c兄
nick0080 發表於 2015-1-13 13:12:13 | 顯示全部樓層
俾人點哂名,即蒲頭 !!!
 樓主| turbo997 發表於 2015-1-13 13:19:00 | 顯示全部樓層

咁你點解釋你個(全新)嘅定義????????
如果你無說全新,我一定睇都唔睇!!!!!!
kenlou 發表於 2015-1-13 15:35:45 | 顯示全部樓層
Nick哥我蒲乜頭,我剛見到是想回應意見丶我再次同你講你有什麼問題歡迎直接找回丶明吾明呀