RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2557|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

昨晚買o左 Lama IV, hov 唔到...!?

raymng 發表於 2007-2-15 11:31:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
昨晚買左e隻, hov 唔到, 一比油向上升, 佢就會傾向前或者向後, 試過trim, 但無用...
點樣先可以hov定部機呢?? 請賜教...

http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&products_id=280&zenid=f7f94fa619b0c30e9e9daca9fcca8d70

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樓主| raymng 發表於 2007-2-15 11:48:42 | 只看該作者
另外, 佢舊原裝電係 7.4V 1000mAh Li-Po,
如果我想買多舊電可以玩耐d, 應該買邊款電呢 ??
Thanks!!
小步 發表於 2007-2-15 14:42:46 | 只看該作者
有esky lama 唔買 ...買COLOCO 的.......ohohohohohoh
acdebby 發表於 2007-2-15 14:49:23 | 只看該作者
大利行有得賣嗎?
 樓主| raymng 發表於 2007-2-15 15:11:20 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2007-2-15 14:42 發表
有esky lama 唔買 ...買COLOCO 的.......ohohohohohoh

COLOCO 有咩問題o架??
而家可唔可以將d零件換番做esky o架?? 救救我喇...  
Thanks!!

小步 發表於 2007-2-15 15:37:55 | 只看該作者
換來換去貴過你買架新o既..哂氣
COLOCO 冇壞飛都可以o既...炒左壞左就唔好整了.

都係唔明你~~~esky lama 出哂名係好...唔解仲有選擇其他野?
 樓主| raymng 發表於 2007-2-15 15:43:48 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2007-2-15 15:37 發表
換來換去貴過你買架新o既..哂氣
COLOCO 冇壞飛都可以o既...炒左壞左就唔好整了.

都係唔明你~~~esky lama 出哂名係好...唔解仲有選擇其他野?

COLCO 有咩唔好o架? 或者esky有咩好的??
我真係唔識的, 我以為lama 係同一樣野, 唔知有分牌子...
wave 發表於 2007-2-15 16:00:43 | 只看該作者
原帖由 raymng 於 2007-2-15 15:43 發表

COLCO 有咩唔好o架? 或者esky有咩好的??
我真係唔識的, 我以為lama 係同一樣野, 唔知有分牌子...

COLCO 係番版中o既番版,d電子野都唔掂唔掂..
你自己如果唔偷懶肯睇下前文,就一定知我地講邊隻lama...
 樓主| raymng 發表於 2007-2-15 16:07:33 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2007-2-15 16:00 發表

COLCO 係番版中o既番版,d電子野都唔掂唔掂..
你自己如果唔偷懶肯睇下前文,就一定知我地講邊隻lama...

唉.. 即係除左換過隻, 無其它方法??
小步 發表於 2007-2-15 16:10:47 | 只看該作者
新買回來..都飛得下o既....炒多幾野就~~~~
飛住先
 樓主| raymng 發表於 2007-2-15 16:46:24 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2007-2-15 16:10 發表
新買回來..都飛得下o既....炒多幾野就~~~~
飛住先

ok, 咁我飛住先, 除左易壞, 係咪特別難hov 架??
acdebby 發表於 2007-2-15 16:49:27 | 只看該作者
esky有冇出Lama IV?
 樓主| raymng 發表於 2007-2-15 23:26:06 | 只看該作者
玩左成晚都hov唔到, 都唔知係咩問題...
換過架robins22 係咪易hov d 呢 ??
觀星是答案 發表於 2007-2-15 23:29:06 | 只看該作者
原帖由 raymng 於 2007-2-15 23:26 發表

咪即係 Lama 3 ?
 樓主| raymng 發表於 2007-2-16 00:18:24 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2007-2-15 23:29 發表

咪即係 Lama 3 ?

但Colco, 佢地話唔好...
zifu 發表於 2007-2-16 00:24:37 | 只看該作者
我都無氣答佢地,為有等佢地撞下板,你地講,無人信,我們的經驗是花了很多冤枉錢玩來的 :'(
 樓主| raymng 發表於 2007-2-16 00:39:38 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2007-2-16 00:24 發表
我都無氣答佢地,為有等佢地撞下板,你地講,無人信,我們的經驗是花了很多冤枉錢玩來的 :'(

我信架, 唔係都唔會上來問.
小步 發表於 2007-2-16 01:10:35 | 只看該作者
我們的經驗是花了很多冤枉錢玩來的   
crabcrab 發表於 2007-2-19 15:29:45 | 只看該作者
原帖由 raymng 於 2007-2-15 23:26 發表

esky robins22 同 lama v3 都非常易飛(除非你攪唔掂 d 方向感)
我一個月前第一次掂直昇機, 就係 LAMA V3.... 一上手已經完全可以飛到
小炒當然都試過好多次, 但除左爛槳都冇咩問題.....

set 好機, 個控放晒手隻機都唔點走