RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
收起左側

3RACING FGX EVO2018

mattma369 發表於 2018-11-9 14:22:56 | 顯示全部樓層
R-1...可惜唔係GR
ness 發表於 2018-11-9 15:16:47 來自手機 | 顯示全部樓層
知唔知依家有冇formula e 殼? 用返 touring 軨可能唔錯
tophand88999 發表於 2018-11-10 00:16:15 | 顯示全部樓層
跑姿如何,有冇片呢?
battle 發表於 2018-11-11 10:07:04 | 顯示全部樓層

請教GR係乜嘢?

battle 發表於 2018-11-11 15:47:45 | 顯示全部樓層
唔該呢架車係米用長電?
tophand88999 發表於 2018-11-11 20:12:30 | 顯示全部樓層
今日去KWS,人多車多,行到條街已經辛苦,入咗部 FGX ,希望唔好似MG 咁技術要求咁高。應該又係第一批,鑊氣多的話,一定 冇下次。
watsonliu 發表於 2018-11-11 21:16:19 | 顯示全部樓層
battle 發表於 2018-11-11 15:47
唔該呢架車係米用長電?

我都想知用唔用到長電.
rk2 發表於 2018-11-12 09:00:49 | 顯示全部樓層
FGX 舊版是用長電,從側門放入的。看過了 FGX evo 說明書,此結構在新版中,也是相同的。FGX 新/舊版基本都是用長電的。
rk2 發表於 2018-11-12 09:03:39 | 顯示全部樓層

會唔會係講緊 GQ 呢 ?http://www.gqproduct.com
Marco明 發表於 2018-11-12 10:05:19 | 顯示全部樓層
GR係講緊ride既GR spec膠呔
battle 發表於 2018-11-12 12:13:41 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2018-11-12 09:00
FGX 舊版是用長電,從側門放入的。看過了 FGX evo 說明書,此結構在新版中,也是相同的。FGX 新/舊版基本 ...

Thank you

Simonng 發表於 2018-11-12 20:26:17 | 顯示全部樓層
請問佢可唔可以用到 星星頭尾翼呢?
mattma369 發表於 2018-11-14 14:30:27 | 顯示全部樓層
Simonng 發表於 2018-11-12 20:26
請問佢可唔可以用到 星星頭尾翼呢?

唔得啦! 專用
battle 發表於 2018-11-18 16:41:07 | 顯示全部樓層
呢架車好似少D人呻.......,亦唔見有高手教點砌點改,可能一砌起就行得順掛?
tophand88999 發表於 2018-11-18 21:51:11 | 顯示全部樓層
battle 發表於 2018-11-18 16:41
呢架車好似少D人呻.......,亦唔見有高手教點砌點改,可能一砌起就行得順掛? ...

我要呻,底板比MG厚,所以好平,good,後臂上波頭設計比較單薄,每邊上兩個波頭,四個我裂咗一個,dup 牙再拎波頭安全好多,小咗一個介子 5x7x0.2 。用唔到 Std Servo ,  所以玩唔到。
Kenneth3903 發表於 2018-11-18 22:57:35 來自手機 | 顯示全部樓層
即是要用短身servo? 波頭係咪要換金屬?
tophand88999 發表於 2018-11-18 23:55:57 | 顯示全部樓層
Kenneth3903 發表於 2018-11-18 22:57

短servo 係要㗎,因為佢個Servo 坐我裝上標準 Servo 後先知高好多,按說明書裝㗎。波頭 本來都係金屬做,果個位係死扭入去,佢唔夠厚,所以裂開。
tophand88999 發表於 2018-11-19 00:19:06 | 顯示全部樓層
Kenneth3903 發表於 2018-11-18 22:57

仲有一樣,佢後面支 anti roll bar , 正垃圾。裝上去先知,一邊有力,一邊冇力,調嚟調去,先發現支 bar 變形,咬反正,比D力又變形,自己有D後備貨,屈反果個形狀,得咗。
battle 發表於 2018-11-19 00:41:20 | 顯示全部樓層
tophand88999 發表於 2018-11-18 21:51
我要呻,底板比MG厚,所以好平,good,後臂上波頭設計比較單薄,每邊上兩個波頭,四個我裂咗一個,dup 牙 ...

噉都幾犯本,突登買個矮servo都要2佰幾,3racing我最唔滿意連說明書都核突小家 ( 散頁合成加條鐵片不知所謂 ) ,做生意計得太盡連印刷釘裝都慳................,部mg拆拆裝裝加乜加物,調教到嘔泡,早幾日買樽阿蘇士1百萬度油70元,行起嚟才好D似架車,不過樽油只用了超少量太重皮,唉!3racing...............早幾日見有人全新未砌都要放..........。
tophand88999 發表於 2018-11-19 02:31:10 | 顯示全部樓層
battle 發表於 2018-11-19 00:41
噉都幾犯本,突登買個矮servo都要2佰幾,3racing我最唔滿意連說明書都核突小家 ( 散頁合成加條鐵片不知所 ...

佢D嘢又唔係咁差,總係有D底級問題。MG 比 FGX ,FGX 會好好多,係有設計過,感覺好D。MG 好多問題因為底板咬柴,太薄,扭螺絲唔緊底板都會咬柴,唔想用碳纖,諗住加多一塊玻纖