RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 22207|回復: 141
收起左側

大家有無試過玩完RC但遇上阻路

關閉 [複製鏈接]
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-27 21:45:26 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
搞到半夜都未返到屋企
sean2013 發表於 2019-9-28 11:50:59 | 顯示全部樓層
遇上什麼阻路?
battle 發表於 2019-9-28 12:50:56 | 顯示全部樓層
心照不宜宣!
AMAT 發表於 2019-9-29 00:42:37 | 顯示全部樓層
有人玩完車返屋企,俾人拉返差館添。
冇咩嘢冇可能。
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-29 16:46:17 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-9-29 00:42
有人玩完車返屋企,俾人拉返差館添。
冇咩嘢冇可能。

咁又係呀^^警察叔叔加油
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-29 16:53:58 | 顯示全部樓層

you are absolutely right
chacha 發表於 2019-9-29 18:00:51 來自手機 | 顯示全部樓層
就算去油麻地玩車,都要睇下有冇特發事先,免得過廢事返唔到屋企!
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-29 18:58:12 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2019-9-29 18:00
就算去油麻地玩車,都要睇下有冇特發事先,免得過廢事返唔到屋企!

我就係試過走唔切  , 局住吸左幾分鐘吹淚煙
chacha 發表於 2019-9-29 23:02:22 來自手機 | 顯示全部樓層
上次831 ,同朋友食完飯,10點油麻地上巴士,未去到下一個站,見停哂車,落車行去mtr ,入閘時發覺負數,都未增值已經一大班警察捉人,廣播又話封站,最後都係行去先施撘 van仔先返到屋企!
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 00:24:13 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2019-9-29 23:02
上次831 ,同朋友食完飯,10點油麻地上巴士,未去到下一個站,見停哂車,落車行去mtr ,入閘時發覺負數,都 ...

所以最近兩個月都去少左車場玩快車 , 改玩飄移車頂住隱先 , 屋企附近羽毛球場擺路碟就玩得
AMAT 發表於 2019-9-30 01:45:49 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2019-9-29 16:46
咁又係呀^^警察叔叔加油

無啦啦俾人拉返差館仲叫人地加油.....都傻傻地。

示威最多就封條路幾個鐘,地鐵都仲有得坐。
你叫警察加油,就地鐵都俾警察封都冇得坐,巴士又俾人查停晒係到,仲放多啲彈,周街啲無啦更市民都食晒囉。

呢啲唔係黃藍問題,係個FACT。
示威者係對警察,唔係對市民,市民不知幾安全。
警察封路截車射彈就對晒果到所有市民,無啦啦行過都食煙。

或者可能食多幾次煙HIGH多幾次咁無人幫到你啦~
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 14:53:58 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-9-30 01:45

暴徒四處破壞 , 阻塞道路是(因) , 警察執行職務維護社會安寧是(果) , 有因才有果 , 你就傻傻地 , 黃到出晒面
申利: 本人不是警務人員 , 如果你想壓制我言論自由 ,  封我啦 , 你係版主 , 當然大晒
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 15:20:23 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-9-30 01:45

我不單止無怪責警察放催淚彈 , 反而覺得香港警察無跟國際標準 , 對極端暴徒太手軟太仁慈 , 令暴徒得寸進呎 , 錯就錯在警隊高層太多顧慮 , 變相縱容了暴力不斷升級 , 如果無非法阻路/四處縱火/毆打市民......非法行為 , 何來需要出動防暴警察 ? 要對付非法暴力示威暴徒 , 難道只係同佢地講耶穌就可以 ?
alchian 發表於 2019-9-30 15:20:51 來自手機 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2019-9-30 14:53
暴徒四處破壞 , 阻塞道路是(因) , 警察執行職務維護社會安寧是(果) , 有因才有果 , 你就傻傻地 , 黃到出晒 ...

政府暴政是因,
阻塞道路是果。
如果第一日,100萬人超和平遊行之後,林鄭就即刻宣布撤回,咁就話啫。

你政府唔肯聽人講嘢,有乜計?唔好同我講覺得送中冇問題,你自己一旦有官司在身, 俾你揀,你想喺香港定大陸審呀?

831成隊速龍衝入太子站見人就打,
仲要打完之後,一個人都無拉,
如果有犯法做乜打完之後又唔拉?定係著住套制服發洩緊情緒?
你覺得呢啲叫維護社會安寧?

黑白是良知呀。如果有人搶劫金鋪,四處破壞 私人物件,咁就係暴徒喇。而家班後生都係對準緊政權,破壞地鐵同道路都係政府嘢嚟咋, 你睇下郭富城揸架林寶堅尼出嚟經過,人哋都讓路畀佢行乜事都冇啦。
alchian 發表於 2019-9-30 15:24:26 來自手機 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2019-9-30 15:20
我不單止無怪責警察放催淚彈 , 反而覺得香港警察無跟國際標準 , 對極端暴徒太手軟太仁慈 , 令暴徒得寸進 ...

你講緊嘅國際標準係中國,北韓定伊拉克呀?

咁希望有一日 警察喺你屋企門口放tear gas喇,
針唔拮到肉唔知痛。
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 15:30:21 | 顯示全部樓層
alchian 發表於 2019-9-30 15:20
政府暴政是因,
阻塞道路是果。
如果第一日,100萬人超和平遊行之後,林鄭就即刻宣布撤回,咁就話啫。

樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 15:32:15 | 顯示全部樓層
alchian 發表於 2019-9-30 15:24

樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 15:37:22 | 顯示全部樓層
alchian 發表於 2019-9-30 15:24

alchian 發表於 2019-9-30 15:40:47 來自手機 | 顯示全部樓層
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
chairmannone 發表於 2019-9-30 15:42:50 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2019-9-30 15:32
美國警察遇上同類暴力示威 , 一早真槍實彈shoot to kill啦 , 阿叔你咩鄉下架 ,  見識淺窄
...

見識淺窄嗰個係你。 外國既暴動,係要破壞商店,搶掠,燒車等等,香港呢啲小兒科冇資格叫暴動。

仲用,外國警察打完示威者,係要坐監既。