RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2447|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買機

bbq234 發表於 2007-5-31 21:17:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手想買機, 爬過下文, 不過都係唔知邊部好
想問呢兩部邊部對新手好d

lama
esky 04

個人想買esky 04多d, 因為爬文 04 好炒得 lama 又好似冇咁多野要顧, 其實我想要部夠定, 唔使快, 新手可以玩到的

想問下廣華街買的話邊間會好d??
全套大約幾錢? 舊電用到幾奈ga, 洗唔洗買多舊??
鋪頭會唔會幫手 set 機?? 我完成唔識

問左好多問題, :L  希望老手唔好介意. tyty
ev1312 發表於 2007-6-1 05:14:05 | 只看該作者
室內玩買lama喇,室外玩就004喇,呢d機都無咩要set
zifu 發表於 2007-6-1 12:08:10 | 只看該作者
在這廣個n次
 樓主| bbq234 發表於 2007-6-1 14:27:47 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2007-6-1 12:08 發表
在這廣個n次

咁即係邊間比較好
heliguy 發表於 2007-6-1 17:00:34 | 只看該作者
當然系廣個n次間好
ktp11542 發表於 2007-6-1 17:15:23 | 只看該作者
MMC $490 V4
 樓主| bbq234 發表於 2007-6-2 12:19:47 | 只看該作者
原帖由 ktp11542 於 2007-6-1 17:15 發表
MMC $490 V4

去到問左幾間, 都推 esky R22, 最後係間標價平D既 shop買左, 盛為600

返到去試飛即炒... tune o來 tune 去起機都係偏右同前, 係咪已經壞左???? :L

冇大炒, 係試過3M高收油墮機...
heliguy 發表於 2007-6-2 13:32:01 | 只看該作者
3M高跌落地好傷喎,有冇相睇吓?
ykk 發表於 2007-6-2 23:01:20 | 只看該作者
看看 飛起時會吳會好震.
 樓主| bbq234 發表於 2007-6-3 14:27:34 | 只看該作者
個"肉"冇外傷, 係外殼好多裂痕... 早知一早用膠紙加固, 唔使機尾就斷就斷咁...

係屋企試飛(完全冇風, 差d熱死...), 可以升降, 但係都係偏右, 唔可以完全定係空中, 其實係我部機定係全部 r22 都唔可以完全定係空中???

同埋我發覺撞多兩撞舊電會向後"吞", 攪到部機重心向後移, 一起機就向後, 又要停機再攪攪先飛得, 有冇d簡單方法可以 lock 死舊電??
同埋個槌同殼一樣成日甩甩地, 大大有冇心得可以教下?

提外話, 買個時見到架阿帕奇, 好似幾好玩, 但係買兩架又好傷 , 最終買左 r22
 樓主| bbq234 發表於 2007-6-3 14:39:26 | 只看該作者
原帖由 ykk 於 2007-6-2 23:01 發表
看看 飛起時會吳會好震.

唔會, 但係真係唔識 tune 機....
losir1975 發表於 2007-6-25 22:00:02 | 只看該作者
Lama V4 係街見到 $490... ,而 004 係 yahoo.com.hk拍賣都係 $550
大家都係 4 Channel 機. 而我本人就玩緊 Lama V3 有少少改裝.
我心想玩熟D V3 ...之後先買部 004. 因為004 都 parts 平.....慢D再玩其他 6 Channel 3D 機