RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4313|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Shuttle Sceadu Evolution 版本

coboking 發表於 2007-8-27 23:07:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問一問 Hirobo Shuttle Sceadu Evolution 係咪有好多版本同有分 30 同 50 class 呢 ?  我知Hirobo有架 Shuttle Plus 係30機種.  但唔知  Shuttle Sceadu Evolution 係咪都有 30 機種呢 ?  係偉高見有好多Shuttle Sceadu Evolution價錢, 睇個盒就好似係全部50機, 但價錢就有1800 到6-7K都有.  如由TREX 450機種想UPGRADE玩油機, 邊架會底玩呢 (TREX 600N 除外).  THANKS!
goodseller 發表於 2007-8-28 00:13:54 | 只看該作者
如果打算玩油機當然買sceadu 50.......$1800係普通版....6-7k係改裝版
 樓主| coboking 發表於 2007-8-28 00:55:52 | 只看該作者

請問$1800普通版玩小小3D如Flip, roll, tic-tocs會唔會好快打柴?  聽落普通版都底玩
kenl 發表於 2007-8-28 12:40:01 | 只看該作者
千八文應該係30級,50級要二千三左右(唔會平左咁多掛) 六千幾係50 補品版
goodseller 發表於 2007-8-29 01:44:53 | 只看該作者
$1800係HPM版.........$2300係CCPM版
HondaStream 發表於 2007-8-29 07:24:40 | 只看該作者
Hirobo is very stable and for 3D loops, I don't think you got any problems at all if you're skillful enough.
 樓主| coboking 發表於 2007-9-5 00:10:21 | 只看該作者
其實 Trex 600N Pro 同 Shuttle Sceadu 比, 便隻會好飛些呢 ?  thanks!
zifu 發表於 2007-9-5 00:48:40 | 只看該作者
大利行hirobo scadu evolution--hpm $1999.-
 樓主| coboking 發表於 2007-9-5 21:42:39 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2007-9-5 00:48 發表
大利行hirobo scadu evolution--hpm $1999.-

小第都做過小小功課, Sceadu 大至分 H.P.M 同 S.W.M 版.  對於玩開 TREX 450 機種既我呢講, 唔知邊隻會好小小呢?  定係分別不大, 分別只係機手到?

Sceadu 50 Evolution 3D with H.P.M. - Mechanical Swashplate Mixing
Sceadu 50 Evolution 3D with S.W.M. - Electroinc Swashplate Mixing

請問 hirobo scadu evolution--hpm $1999 係咪金屬頭呢 ?  謝謝!
heliguy 發表於 2007-9-6 00:24:25 | 只看該作者
任何一隻都比Trex 450 定好多...好多。
玩開Trex應該選swm (ccpm) 版。
平版只係中間圓心係金屬。
zifu 發表於 2007-9-6 01:05:44 | 只看該作者
hirobo 要有金屬頭一定超過5000.-  因為made in japan.   
sceadu 50膠版已經全部f3C動作做齊,冇難度
1999.-是50級,冇大槳,冇乜化
 樓主| coboking 發表於 2007-9-6 08:13:12 | 只看該作者
明白了.  唔該師兄
goodseller 發表於 2007-9-7 01:44:24 | 只看該作者
如果你玩
3d>>600n
f3c>>sceadu
 樓主| coboking 發表於 2007-9-7 23:12:58 | 只看該作者
想問下 Sceadu parts 除大利行同偉高, 邊度有得賣?
heliguy 發表於 2007-9-8 02:26:04 | 只看該作者
雷達行都有 Hirobo parts
rickyl215 發表於 2007-9-8 10:16:17 | 只看該作者
原帖由 heliguy 於 2007-9-6 00:24 發表
任何一隻都比Trex 450 定好多...好多。
玩開Trex應該選swm (ccpm) 版。
平版只係中間圓心係金屬。

Trex-450 電機o黎講都算定
zifu 發表於 2007-9-8 23:25:44 | 只看該作者
3d 最好是雷虎翼首龍,反轉哥陣.........嘩...無得頂..
我隻.....大獲到..total
 樓主| coboking 發表於 2007-9-10 21:35:17 | 只看該作者
今日係偉高見大減價, Shuttle Sceadu Evo 50 連 OS engine 賣 34xx, 真係好心動, 唔知應分開買 19xx 版再自加 engine定點好呢 ?  34xx 版好似以經係本完成品, 唔知個engine會唔會係底級既形號呢?   

玩開 TREX 450 機種, 用緊 DX7 + 401 GYRO, 如玩油機, 唔知原裝 DX7 套SERVOS夠唔夠呢 ? 重有咩係必買架 ?  有個擬問, 油直既SERVOS同接收係要點樣供電呢? 要機多VOLT既電先夠?  真係好驚買左之後唔識SET, 小第之前玩過油車, 但就搆到我一頭煙, ENGINE成日噠唔著, 唔係就死火, 你知啦, 飛得上天又死ENGINE, 真係唔講得小. 請問有無師兄可以分響一下油直既ENGINE係咪會易攪小小呢 ?  謝謝!
goodseller 發表於 2007-9-10 23:32:37 | 只看該作者
$34XX版engine係銀頂,,,,,,會係底級形號
 樓主| coboking 發表於 2007-9-10 23:50:28 | 只看該作者
原帖由 goodseller 於 2007-9-10 23:32 發表
$34XX版engine係銀頂,,,,,,會係底級形號

唔該 goodseller, 如買OS engine配齋機, 應買咩型號呢, 大概幾錢.  thanks!