RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2691|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

岩岩係 床下底 瘟到佢=_='

RGM-111 發表於 2007-9-11 01:48:56 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

大家 認唔認識  佢, 因為 我都唔記得 什麼 車 來的了
佢 斷了頭A-臂&後ball箱 有掃呀....
E家重有邊到 有佢D 知料   呢
THank's 各C兄

應該 都 係Kyosho 車 來的 XDXD

johnsonhong 發表於 2007-9-11 02:02:48 | 只看該作者
Kyosho Optima!
Sin 發表於 2007-9-11 04:09:01 | 只看該作者
you have a yokomo yz-10 in the background
除褲就怒射 發表於 2007-9-11 07:11:35 | 只看該作者
除褲就怒射 發表於 2007-9-11 07:17:24 | 只看該作者
Optima係呢部

登錄/註冊後可看大圖
mugen 發表於 2007-9-11 12:40:29 | 只看該作者
原帖由 RGM-111 於 2007-9-11 01:48 發表

THank's 各C兄

...

You can try go to ebay or japan yahoo to buy the parts
minimini 發表於 2007-9-11 22:27:11 | 只看該作者
原帖由 RGM-111 於 2007-9-11 01:48 發表

THank's 各C兄

...

this is optima mid (with full GPM option parts)........
 樓主| RGM-111 發表於 2007-9-12 01:34:18 | 只看該作者

回復 #3 Sin 的帖子

咁都 比 你 見到 XD
yz-10  good car also  
 樓主| RGM-111 發表於 2007-9-12 01:38:34 | 只看該作者
Thank's C兄 , 呢部 應該係Optima Mid 多D..佢個motor 係中間, Optima 係 係車尾&好似係 行鍊的...我呢部行 皮帶的

得閒去瘟下料先, 唔G"偉哥"地下D 舊料 瘟唔渾 到佢岩用的呢
Optima mid 好似 D臂,Bifferential,皮帶...etc...同lazer ,....個期  D車 互用嗎= =a?

chacha 發表於 2007-9-12 04:13:02 | 只看該作者
偉高應該冇,D 比可能可以用到,其他o個 D 完全唔o岩
rk2 發表於 2007-9-12 09:32:00 | 只看該作者
原帖由 除褲就怒射 於 2007-9-11 07:17 發表
Optima係呢部

登錄/註冊後可看大圖

我覺得 optima 好經典 !
 樓主| RGM-111 發表於 2007-9-13 00:20:50 | 只看該作者
Yes....一代 經典^_^....不過 當年對予一個小朋友來講,係, 可望而不可求
rk2 發表於 2007-9-13 14:00:45 | 只看該作者
原帖由 RGM-111 於 2007-9-13 00:20 發表
Yes....一代 經典^_^....不過 當年對予一個小朋友來講,係, 可望而不可求

我當年已經係 "大朋友" 啦
 樓主| RGM-111 發表於 2007-9-14 00:34:50 | 只看該作者

回復 13# 的帖子

nice to meet you "大朋友"
minimini 發表於 2007-9-14 00:39:23 | 只看該作者
原帖由 RGM-111 於 2007-9-13 00:20 發表

當年我應該係 "中朋友"......  .......

不過嗰陣 optima 行鏈.....對於我嚟講係太高深嘅嘢.......所以嗰陣買咗 hotshot......少 d 維修嘛.....
 樓主| RGM-111 發表於 2007-9-15 01:35:12 | 只看該作者

回復 15# 的帖子

我個疹 重 有玩Mad-Cap + 孖星 黑stick pack電 ,

今日順手 去埋 "偉go"....瘟倒 2 對孖星 A-臂 大慨可以 合 Optima Mid用

[1]TGR "B" 臂,   C-hub, suspension swing & damper hole ..相同"fit 倒流油" 可昔  個track width會多了10mm 即係每條臂長了5mm  

[2] TA04- 臂, C-hub,track width一樣, 但 differential Hub 個面要+4mm spacer & damper hole 近了

有冇C兄 ,,有其他 題意 呢 Thank's

另外 kyosho D 闊pitch皮帶,KWS 有冇可能買到,if 買唔到 去工業皮帶 又點 同佢講 要 點配 呢,
因為 條 皮帶上面D字 磨到 不見了