RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2760|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新仔問買車.

pskyng 發表於 2007-10-23 18:33:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我計劃係 " 先買"kyosho fazer" (至在街放同了解下,撞左唔使咁慘). 用$800買一套好小小0既控同反應快0既servo換落部fazer.(至在入到灣.唔使太快).. 之後玩好0的至換 v-one s3 evo(有touch starter那隻).  .

依個計劃好唔好. 師兄比下意見. thanks r.

仲想問係咪要買 "fail save " 架?
笨仔 發表於 2007-10-23 18:55:40 | 只看該作者
嘩!嘩!嘩!嘜呢期咁多人買油車嘅,咁好環境,連續幾個都係問同一樣野?其實你去睇吓人地大多數玩咩車,而自己又有能力買嘅就冇錯啦,買喇!買喇!

水野太知 發表於 2007-10-23 18:57:33 | 只看該作者
FAZER部車唔錯ga,起圍又夠力水,但係衰在無得調教囉,你唔介意都無問題既...我自己親身經歷就係撞得多有走軚情況但又無得調教,你自己諗諗....控同servo留返比第部車la,fazer原裝玩過就算la唔好搞佢
taky 發表於 2007-10-23 18:59:46 | 只看該作者
買架05t好過啦.....
笨仔 發表於 2007-10-23 19:00:56 | 只看該作者
原帖由 水野太知 於 2007-10-23 18:57 發表
FAZER部車唔錯ga,起圍又夠力水,但係衰在無得調教囉,你唔介意都無問題既...我自己親身經歷就係撞得多有走軚情況但又無得調教,你自己諗諗....控同servo留返比第部車la,fazer原裝玩過就算la唔好搞佢

咁佢係咪單速車里架?
水野太知 發表於 2007-10-23 19:02:12 | 只看該作者
原帖由 笨仔 於 2007-10-23 19:00 發表

咁佢係咪單速車里架?

係....單速,但真係一d都唔慢~~~~
笨仔 發表於 2007-10-23 19:05:33 | 只看該作者
真......真......真嘅!
水野太知 發表於 2007-10-23 19:07:53 | 只看該作者
原帖由 笨仔 於 2007-10-23 19:05 發表
真......真......真嘅!  

真ga,好爽ga副野....我記得想當年岩岩買左入橫洲玩下,咁岩有幾個人係道放緊,佢地都話呢部野幾快喎咁~~~
 樓主| pskyng 發表於 2007-10-23 19:10:12 | 只看該作者
"FAZER部車唔錯ga,起圍又夠力水,但係衰在無得調教囉,你唔介意都無問題既...我自己親身經歷就係撞得多有走軚情況但又無得調教,你自己諗諗....控同servo留返比第部車la,fazer原裝玩過就算la唔好搞佢"

唔..都有道理, 唔該矖師兄.
如果咁, 我直接買 v-one s3 evo +搖控係咪好0的?.
$800 budget 左右買控有冇好介紹? ,
我想budget 係3000樓下.
笨仔 發表於 2007-10-23 19:11:25 | 只看該作者
咁好玩!買喇!買喇!
 樓主| pskyng 發表於 2007-10-23 19:15:40 | 只看該作者
"真ga,好爽ga副野....我記得想當年岩岩買左入橫洲玩下,咁岩有幾個人係道放緊,佢地都話呢部野幾快喎咁~~~"

我看kyosho 個網有fazer 個video廣告. 好好咁.. 不過看youtube , 見架車成日"打轉"...係咪必然架?(因為冇得set toe-in/out 之類0既原因?)    thanks r
笨仔 發表於 2007-10-23 19:30:31 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2007-10-23 19:15 發表
"真ga,好爽ga副野....我記得想當年岩岩買左入橫洲玩下,咁岩有幾個人係道放緊,佢地都話呢部野幾快喎咁~~~"

我看kyosho 個網有fazer 個video廣告. 好好咁.. 不過看youtube , 見架車成日"打轉"...係咪必然架?(因為冇 ...

新手即係新手!你睇得條片太表面!買咗你就知!
 樓主| pskyng 發表於 2007-10-23 19:45:22 | 只看該作者
笨仔兄好有保留咁喎. 嗱.指點下新仔.

咁. 我直接買 v-one s3 evo + $800搖控係咪好0的?.  個控笨兄有冇推介呀.
水野太知 發表於 2007-10-23 20:11:12 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2007-10-23 19:45 發表
笨仔兄好有保留咁喎. 嗱.指點下新仔.

咁. 我直接買 v-one s3 evo + $800搖控係咪好0的?.  個控笨兄有冇推介呀.

你問岩人la,笨兄係我地大偈and改裝顧問~~~
笨仔 發表於 2007-10-23 20:32:43 | 只看該作者
原帖由 水野太知 於 2007-10-23 20:11 發表

你聽佢噏喇!我都講咗"今天不是讀書天,反車較偈一頭煙......橫洲見! "又點識較偈呢?
小dede 發表於 2007-10-23 20:39:47 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2007-10-23 19:15 發表

我看kyosho 個網有fazer 個video廣告. 好好咁.. 不過看youtube , 見架車成日"打轉"...係咪必然架?(因為冇 ...

kyosho 個網有fazer 個video廣告 <--可唔可以post上黎睇睇
水野太知 發表於 2007-10-23 20:52:52 | 只看該作者
S 3都好小人玩~~~~~
笨仔 發表於 2007-10-23 21:39:39 | 只看該作者
原帖由 小dede 於 2007-10-23 20:39 發表

kyosho 個網有fazer 個video廣告  

http://www.kyosho.com/jpn/produc ... ies_group_id=100011

c230 發表於 2007-10-23 22:03:19 | 只看該作者
原帖由 水野太知 於 2007-10-23 20:11 發表

你漏左野呀...

"笨兄係我地横洲既大偈and改裝顧問~~~ " 至真!!    
水野太知 發表於 2007-10-23 22:18:46 | 只看該作者
原帖由 c230 於 2007-10-23 22:03 發表

你漏左野呀...

"笨兄係我地横洲既大偈and改裝顧問~~~ " 至真!!      

即係玩第2個場就唔係佢la喎~~~~