RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1799|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔知係咪撞過. 要唔要換曲批....

pskyng 發表於 2007-11-21 09:27:31 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
hi 師兄,

我放之前明明ok, 之後看到以下情況...該係曲批彎了. 但應沒有濾氣.(因為不太污joe), 我想問. 係咪只要唔濾氣就可照用? . . 同曲批可唔可以單獨買? .(RTR,所以唔知).

thanks r.
笨仔 發表於 2007-11-21 11:45:59 | 只看該作者
移番正咪得囉,佢有彈性架! 如果以你圖所形容,應該係撞到支曲喉變咗形,可以試吓用兩支大螺絲批"拗"番正嘅!
 樓主| pskyng 發表於 2007-11-21 12:39:10 | 只看該作者

thanks r 師兄. 可唔可以形容下點"拗" .  同 彎了對架車有冇影響.?
Nicvic 發表於 2007-11-25 23:58:28 | 只看該作者
果日講咗俾你聽啦
 樓主| pskyng 發表於 2007-11-26 01:44:06 | 只看該作者
原帖由 Nicvic 於 2007-11-25 23:58 發表
果日講咗俾你聽啦

之前問架. 唔好誤會呀, Nicvic 兄..
oliver 發表於 2007-11-26 01:52:19 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2007-11-21 09:27 發表
hi 師兄,

我放之前明明ok, 之後看到以下情況...該係曲批彎了. 但應沒有濾氣.(因為不太污joe), 我想問. 係咪只要唔濾氣就可照用? . . 同曲批可唔可以單獨買? .(RTR,所以唔知).

thanks r.

而家出既曲越黎越直...減少左扭曲角度...點解牙...因為要順..如果你條曲太多屈曲咪少左兩匹lo XD
睇下有冇凹..夠彊就入滿水放入冰格雪粒幾兩粒鐘...過鐘變肥仔...祝你好運

樓主| pskyng 發表於 2007-11-26 19:41:00 | 只看該作者
原帖由 oliver 於 2007-11-26 01:52 發表

而家出既曲越黎越直...減少左扭曲角度...點解牙...因為要順..如果你條曲太多屈曲咪少左兩匹lo XD
睇下有冇凹..夠彊就入滿水放入冰格雪粒幾兩粒鐘...過鐘變肥仔...祝你好運

唔該先.
咁. 我之前"屈"番直期間..個縲絲批整花左支曲批同死氣喉裡面... 小小花痕..會唔會有影响? , 同裡想問貴同平0既死氣喉點影响架車? (莫非有機關 )
Nicvic 發表於 2007-11-26 22:54:16 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
Nicvic 發表於 2007-11-26 22:56:15 | 只看該作者
花痕影響不大,你最好用布或者紙巾包住螺絲批再去“屈”,我“屈”完里面無花痕,我用濕紙巾!
 樓主| pskyng 發表於 2007-11-27 01:41:58 | 只看該作者
原帖由 Nicvic 於 2007-11-26 22:56 發表
花痕影響不大,你最好用布或者紙巾包住螺絲批再去“屈”,我“屈”完里面無花痕,我用濕紙巾!

唔該曬 nicvic. 又學到野. 果然有機關.