RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: wai612124
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有事請教關於TA03番新(有更新)

move7648 發表於 2007-12-10 09:26:27 | 只看該作者
bcgg 發表於 2007-12-10 09:32:02 | 只看該作者
原帖由 wai612124 於 2007-12-9 00:38 發表
終於更換了新既C座~

登錄/註冊後可看大圖

搵晒KWS都係得"豬PM"有呢件parts,不過得金屬料
http://i120.photobucket.com/albums/o184/wai612124/DSC00755 ...

GOOD....I like NSX!
TRY go buy some rims with 3~5mm offset!
 樓主| wai612124 發表於 2007-12-10 20:35:26 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 10-12-2007 09:32 AM 發表

GOOD....I like NSX!
TRY go buy some rims with 3~5mm offset!

可惜隻原裝GT尾翼比我撞爛左 依家DIY左隻鴨尾
我都睇中左隻TE37款既軨,唔知岩唔岩裝?
(呢個款) http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... =page%3D1#pid664490  
另外想問下尾轆點先可以整出D?
因為笠左殼之後尾轆會縮左入去好難睇..

bcgg 發表於 2007-12-11 09:46:47 | 只看該作者
原帖由 wai612124 於 2007-12-10 20:35 發表

可惜隻原裝GT尾翼比我撞爛左 依家DIY左隻鴨尾
我都睇中左隻TE37款既軨,唔知岩唔岩裝?
(呢個款) http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... =page%3D1#pid664490  
另外想 ...

依款ok架....Offset前面7mm 後10mm 就掂晒!
同你想D 鈴出D....有兩個做法...
一係你買Tamiya for TA03嘅加長件(應該冇得買了)
一係你買D 鈴有較大offset,即係個鈴中間係沉左落中間,咁裝嘅時候成條鈴咪會向外突出...
明唔明先?

樓主| wai612124 發表於 2007-12-11 14:49:05 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 11-12-2007 09:46 AM 發表

依款ok架....Offset前面7mm 後10mm 就掂晒!
同你想D 鈴出D....有兩個做法...
一係你買Tamiya for TA03嘅加長件(應該冇得買了)
一係你買D 鈴有較大offset,即係個鈴中間係沉左落中間,咁裝嘅時候成 ...

架N仔好靚呀~
我明喇,THANKS你呀師兄!~
bcgg 發表於 2007-12-11 14:51:19 | 只看該作者
原帖由 wai612124 於 2007-12-11 14:49 發表

架N仔好靚呀~
我明喇,THANKS你呀師兄!~

完工後post 上嚟
 樓主| wai612124 發表於 2007-12-11 15:04:37 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 11-12-2007 02:51 PM 發表

完工後post 上

OKOK,不過賣軨果位師兄無回覆我呀,我唸都係要出去買全新架喇
同埋佢果套應該係四隻一樣OFFSET...