RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3901|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手買fw06好唔好呢?

鈞仔 發表於 2007-12-7 21:18:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我今日行過廣華...見到fw06又係近排先出 其實新手買好唔好..因為我見佢..已經搞掂哂..唔使我砌...
我其實唔係買泥話要幾快幾快..我只係至在玩同d朋友放下車....甩下尾咁..咁買fw06好唔好呢?
kins 發表於 2007-12-7 21:23:10 | 只看該作者
that,s very good for new hand
only run the engine,u can play it
笨仔 發表於 2007-12-7 22:13:56 | 只看該作者
茶實你朋友玩咩車,你咪買咩車囉! !大家玩同款車有得研究吓setting,parts又可以互用幾好架!
 樓主| 鈞仔 發表於 2007-12-7 22:59:27 | 只看該作者
佢果隻..好耐之前買落ga啦...自己砌果d泥...我要問返佢先先咩車...
但係問題係..建唔建意新手買fw06...定係平平地買雙星泥砌再買控玩
笨仔 發表於 2007-12-7 23:15:11 | 只看該作者
FW06,油車入門之選$1850.又唔洗砌OK喎!買喇!買喇!!

樓主| 鈞仔 發表於 2007-12-8 00:37:16 | 只看該作者
等出量-0-'
~日本鋒晴畫~ 發表於 2007-12-8 01:53:43 | 只看該作者
仲有無d車係仲平d
單速12eng果隻
搵人介紹下,唔洗埋好唔好用快唔快,最緊要平,最好有埋圖啦!!
笨仔 發表於 2007-12-10 20:50:45 | 只看該作者
要平就買國產貨!
http://10000fun.rvmshop.net/rcve00023.html

或者去廣華街X豐,見到有RTR $14XX買.

樓主| 鈞仔 發表於 2007-12-10 20:56:00 | 只看該作者
有咩分別的???可否講解下架國產車
笨仔 發表於 2007-12-10 21:02:10 | 只看該作者
平!平!平!買點嚟架!再唔係落"鴨記"睇吓...
rotarygod 發表於 2007-12-10 22:30:10 | 只看該作者
fw06可唔可以裝返vsw023 四沖fitting kit?
我睇中間同05好似冇乜分別
pskyng 發表於 2007-12-10 23:28:18 | 只看該作者
Kyosho Fazer $12xx(我上兩個月看),係RTR (ready to run)  單速車.GZ15 engine 有六款車殼. 之前我都有考慮.若以新車,平.唔打算upgrade.街玩,多車殼選, 我覺得依架唔錯.

youtube 你可以看下人地玩.易0的評估係咪滿足到自己.
http://tw.youtube.com/results?search_query=kyosho+fazer

這是offical web.
http://www.kyosho.com/eng/produc ... s6=&s7=&s8=

我覺得你若sure 自己唔預upgrade至好. 因為up up 下你其實已經可以買架好車. 咁既話.不如save錢多陣至買仲好.因為基本個車架design唔同.你點up 都改變唔到一些基本因素.

(個人意見炸,for your reference )
 樓主| 鈞仔 發表於 2007-12-11 00:06:23 | 只看該作者
咁姐係點???買咩最好 06好定Kyosho Fazer 好
~日本鋒晴畫~ 發表於 2007-12-11 00:07:17 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2007-12-10 23:28 發表
Kyosho Fazer $12xx(我上兩個月看),係RTR (ready to run)  單速車.GZ15 engine 有六款車殼. 之前我都有考慮.若以新車,平.唔打算upgrade.街玩,多車殼選, 我覺得依架唔錯.

youtube 你可以看下人地玩.易0的評估係咪滿 ...

邊到有得買Fazer?
 樓主| 鈞仔 發表於 2007-12-11 00:14:06 | 只看該作者
其實呢D車飄唔飄到移
pskyng 發表於 2007-12-11 00:27:16 | 只看該作者
原帖由 鈞仔 於 2007-12-11 00:06 發表
咁姐係點???買咩最好 06好定Kyosho Fazer 好

sorry 呀 鈞仔. 我誤會了日本鋒情畫post,所以至講隻再平0的0既油車. 唔係想混亂你.

原帖由 ~日本鋒晴畫~ 於 2007-12-8 01:53 發表
仲有無d車係仲平d
單速12eng果隻
搵人介紹下,唔洗埋好唔好用快唔快,最緊要平,最好有埋圖啦!!

我是在廣華街看的. 其實雙星都有RTR , 好像是14xx. 油麻地 偉高好齊款. 至於fazer.我之前係 健x看的.. 唔買淨問老細都好有心答我.
 樓主| 鈞仔 發表於 2007-12-11 11:30:33 | 只看該作者
14xx買雙星..不如買18xx fw06啦
但係12XX fazer有d興趣
AMAT 發表於 2007-12-11 11:48:33 | 只看該作者
原帖由 鈞仔 於 2007-12-11 00:06 發表

梗係買FW05或FW06好啦.....至少都多O的O野可以SET.....又O的配件靚O的~

FAZER真係好入門....乜都冇得SET.....
AMAT 發表於 2007-12-11 11:50:31 | 只看該作者
不過呢,我坐係鋪頭都見唔少新手.....玩油車唔識搞又亂咁SET.....尤其係副ENGINE....
搞到撻唔著又攞返嚟........

所以買新車返去第一件事唔係搞佢....係要試撻著部車先.....
 樓主| 鈞仔 發表於 2007-12-11 20:40:22 | 只看該作者
但係我主要唔係會用泥話玩到快...我只係鍾意佢d聲  同埋我其實想玩飄移的用泥....不過有時可能會同朋友去舊機場玩下''所以其實我對 fazer有d興趣 12XX