RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3391|回復: 35
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買偈買邊副好?

AMAT 發表於 2007-12-9 02:53:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
心目中有幾個選擇........

12TZ SPEC II
12TZ SPEC II AL
12TZ T5

價錢分別幾多好清楚O架喇......

只係想知......如果用到12TZ SPEC II.....會唔會好難撻,或者好難保養.......
tselip 發表於 2007-12-9 03:11:07 | 只看該作者
唔會~~~OS quality very good
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-9 03:16:25 | 只看該作者
serpent715 發表於 2007-12-9 03:42:17 | 只看該作者
有冇諗過歐洲品牌?
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-9 04:12:18 | 只看該作者
原帖由 serpent715 於 2007-12-9 03:42 發表
有冇諗過歐洲品牌?

你幾時換大頭貼相?你唔換我會動手幫你換......
silvia_s13 發表於 2007-12-9 05:22:49 | 只看該作者
你玩乜車架LE??
serpent715 發表於 2007-12-9 05:23:18 | 只看該作者
你係話事人 你話點咪點囉 你取消我會藉都得啦 我D蟻民可以點 我都話你幅大頭有色情成份咯 觀點與角度姐亞管理員先生..........
silvia_s13 發表於 2007-12-9 05:24:24 | 只看該作者
原帖由 serpent715 於 2007-12-9 05:23 發表
你係話事人 你話點咪點囉 你取消我會藉都得啦 我D蟻民可以點 我都話你幅大頭有色情成份咯 觀點與角度姐亞管理員先生..........

AGREE
silvia_s13 發表於 2007-12-9 05:26:26 | 只看該作者
其實冇話邊副特別好
睇下你自己乜野要求
我覺得揸得好已經夠
揸得好之後先諗其他
stanley_wwy 發表於 2007-12-9 09:16:19 | 只看該作者

回復 3# 的帖子

以下個人意見.....當然只係講速度..唔計技術

睇你去唔去aco 玩啦......

去aco....spec ii 真係好快

細場, 街場分別都有....但係冇咁明顯......因為啱啱轉波就要收油....未見真正實力.......用5port 夠晒......慳番$1000.......

但當然成班friend 鬥得好狠o既話.....spec ii 啦 !

spec ii 係好engine.....好多人用......

al 係铝頂.......貴果副係好似係鎂頂......輕, 低重心, 散熱快喎........但有d 師兄話較唔慣, 溫度唔係咁穩定.....買番AL 仲好喎......但見唔少用緊o既師兄都玩得好好

難唔難着....唔關事o既.....新機run in 時一定難着少少.....唔難着真係唔夠夾.......

另可以睇睇 picco 5+2 port.....都好快.

silvia_s13 發表於 2007-12-9 09:58:54 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-12-9 09:16 發表

細場, 街場分別都有....但係冇咁明顯......因為啱啱轉波就要收油....未見真正實力.......用5 ...

其實普通TZ同黑頂O副係唔係真係好大分別架??
因為$$$$都差一段距離
RC-DRIFTER 發表於 2007-12-9 10:10:25 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-12-9 02:53 發表
心目中有幾個選擇........

12TZ SPEC II
12TZ SPEC II AL
12TZ T5

價錢分別幾多好清楚O架喇......

只係想知......如果用到12TZ SPEC II.....會唔會好難撻,或者好難保養.......

記得撻車時,先用heat-gun吹熱機身先~咁就易撻啲啦!
stanley_wwy 發表於 2007-12-9 12:03:30 | 只看該作者

回復 11# 的帖子

分別都幾大......但當然唔係同價錢成正比啦.......俾多一倍價錢, 快唔倒一倍, 大家都明白

run 得好唔好都會影響.....

小弟所見所聞......spec ii 整体快....每個彎快少少.....直路夠長的話, 好似aco條大直路.....你會見佢一支箭咁追上黎.......

如果對手唔太快.....追成四分一三分一條直路都會.....

勁.....

當然遇着d picco modify, 白塔就.............
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-9 12:19:57 | 只看該作者
原帖由 silvia_s13 於 2007-12-9 05:22 發表
你玩乜車架LE??

G4RS
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-9 12:20:51 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-12-9 09:16 發表

細場, 街場分別都有....但係冇咁明顯......因為啱啱轉波就要收油....未見真正實力.......用5 ...

ICIC~!THX~!
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-9 12:21:40 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-12-9 12:03 發表
分別都幾大......但當然唔係同價錢成正比啦.......俾多一倍價錢, 快唔倒一倍, 大家都明白

run 得好唔好都會影響.....

小弟所見所聞......spec ii 整体快....每個彎快少少.....直路夠長的話, 好似aco條大直 ...

WOW~!THX INFO~!
silvia_s13 發表於 2007-12-9 15:39:34 | 只看該作者

GOOD CAR
係唔係已有好多OPTION跟架??
唔洗改架LA??
chrishkyung 發表於 2007-12-9 15:55:45 | 只看該作者
good car but difficult to find parts

Spec II is very easy to tune provided that u have experience in tuning rc engines
Nicvic 發表於 2007-12-9 21:52:01 | 只看該作者

回復 17# 的帖子

一样要OP,就算G4+都唔系全OP嘎!
Nicvic 發表於 2007-12-9 21:52:55 | 只看該作者

犀利!

仲见倒你出G4S