RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1752|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

中毒...買左部二手abc m改漂移車..

dinnersuper 發表於 2007-12-9 22:18:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
前排forum有部ABC m 車放...我不嬲都諗住買番部AWD來玩漂移..咁就忍唔住買左..已家改左少少野但係好難漂...
諗住放d铅係車頭...會好漂D...唔知大家有咩意見呢...
長崎良尾 發表於 2007-12-9 22:31:30 | 只看該作者
張頭尾珠差..鎖緊.....便可以.....
 樓主| dinnersuper 發表於 2007-12-9 22:33:53 | 只看該作者
其實..個珠差....係where 位置..可唔可以指出來給我看看..嘻嘻
長崎良尾 發表於 2007-12-9 22:37:51 | 只看該作者
係波箱內囉.........
 樓主| dinnersuper 發表於 2007-12-9 22:49:00 | 只看該作者
咁可唔可以講下..銷緊左會有咩好處..乜唔係重量問題同摩打問題..而影響漂移??
我係新手....有好多野都唔係好明..因為怕自己係度甩尾..並唔係漂移..學極都唔識..無晒樂趣..
Brushless 發表於 2007-12-9 23:05:01 | 只看該作者
變咗頭尾直軸
 樓主| dinnersuper 發表於 2007-12-9 23:19:00 | 只看該作者
終於都明少少啦..好彩即刻去睇左某幾個topic講呢個珠差既問題. ..多謝兄台指點迷津...
 樓主| dinnersuper 發表於 2007-12-16 23:07:02 | 只看該作者
但係都只係做到甩尾效果..係唔係應該加快個齒..令個acceleration 加大...咁就會好漂d??或者一定要加大到23t至19t摩打??