RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1602|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

咩決定性功能令你買3pk而唔買 3pm.

pskyng 發表於 2007-12-11 11:23:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
1.有咩決定性功能令你買3pk而唔買 3pm. ,
2.同想問,模組係咩原理? 得個盒連天線.佢點連落個發射?. 因為小弟一直也只是用Futaba AM 控 同一個 JP FM 控 .

thank you r 師兄.
3pk_supra 發表於 2007-12-11 11:32:06 | 只看該作者
3pm功能同2pl差唔多本人意見
AMAT 發表於 2007-12-11 11:40:48 | 只看該作者
3PM果個接收係冇3PK果個接收快.....

一個係FF.....一個係FS.....
doooouglas 發表於 2007-12-11 11:44:01 | 只看該作者
1)同買電話差唔多, 貴的電話功能多多.....但好多時都用唔著, 唯一好處係靚仔d, 所以呢~~ 我揀3pks
2)原理唔知點講, 好似電話入sim卡咁咯....單獨係冇作用的, 要控+芒早先可以有搖控功能....接收當然要對應
Panda 發表於 2007-12-11 11:58:42 | 只看該作者
另類答案 :

長線投資 , 眼光放遠 D , 等錢駛時放個價錢又高 D !!!
chungtsai 發表於 2007-12-11 12:01:41 | 只看該作者
3PM  - light weight

3PKS - more heavier.  feeling more solid.
penny. 發表於 2007-12-11 12:10:30 | 只看該作者
1. 可姒Set o既野多D, 已經差好遠!
2. 我只用過3PK,3PM未用過,唔知手感係咪都咁好!(手感係賣點之一)
3. 一支玩一年半載仲可以放番出去,另一支可能要賤賣先有人要
4. 呢D野都唔係勁貴O既野,貴高一級會好D,到你同人一齊玩,人人都用頂級控,自己用次級控,到頭來又係想換!

以上個人立場!
 樓主| pskyng 發表於 2007-12-11 12:25:44 | 只看該作者
多謝師兄勇躍回答小弟. 若唔係差太遠我都想買好小小. 不過KWS真係間間唔同價.型號又唔同. 好難買.大拿拿二千幾.. 好驚比人當水魚 ...我已經做唔小,唔想再做.
若是3pks 2.4G . 成set野會跟咩?. 是
A餐: 3pks控 + FM-modul + FM接收, 要另買2.4G-modul + 2.4g接收.
B餐: 3pks控 + 2.4G-modul + 2.4g接收
C餐: 得個 3pks控. 其他另買.
仲有係咪用筆芯差電就得?

同有冇個參考價比小弟呢 .(唔係二手咁難買, 我會買二手FM算 )

二千幾有冇保養架請問.
AMAT 發表於 2007-12-11 12:26:48 | 只看該作者
3PKS連埋個2.4G接收全套價係2300咁上下.
至於保養方面,咪攞返去代理到整囉.......
一般計都係要收返你運費,因為代理都係寄返去日本到整.
 樓主| pskyng 發表於 2007-12-11 13:55:35 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-12-11 12:26 發表
3PKS連埋個2.4G接收全套價係2300咁上下.
至於保養方面,咪攞返去代理到整囉.......
一般計都係要收返你運費,因為代理都係寄返去日本到整.

thanks r 師兄.  偉x 是否futaba 代理?
stanley_wwy 發表於 2007-12-11 14:56:58 | 只看該作者

回復 8# 的帖子

A 餐搵笨...即係要你買一set明明用得o既控, 再要你買一set 2.4g module+receiver 加落去....

用得2.4g...套pcm module+receiver你都唔會用, 如果你玩緊多過一架車...買多幾個2.4g receiver 就可以.

c 餐係因為以前冇2.4g 套餐先拆開黎買....依家唔駛咁做. ...除非你想買spectrum 2.4g module+receiver

樓主| pskyng 發表於 2007-12-11 15:38:14 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-12-11 14:56 發表
A 餐搵笨...即係要你買一set明明用得o既控, 再要你買一set 2.4g module+receiver 加落去....

用得2.4g...套pcm module+receiver你都唔會用,  ...

o , thank you r Stanley.