RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: oscarwai
打印 上一主題 下一主題
收起左側

720 l同 g4s

AMAT 發表於 2007-12-25 03:02:55 | 只看該作者

TM香港有代理....快捷囉.....
TM網站寫明佢係香港代理......都唔會係假O既....哈!

但係佢近排真係TM果O的新車佢都全部冇入......
IBM 發表於 2007-12-25 14:02:52 | 只看該作者
哈 哈 哈 !!   可能你唔明白我的意思.  

話說有一日, 我去到旺角某條街, 呢條街我都成五六年無行過, 嚇然發現大半條街都係寵物店.

除左寵物店仲有幾間寵物疹所, 終於在成排狗籠中間發現一間模型店.

於是伸個頭入去裝下, 無錯, 係伸個頭, 因為行唔到入去,

伸個頭入去睇下有無 TM 的車或零件賣, 無喎, 唔通我搞錯

再看看門口玻璃, 連一張 TM 的貼紙都無, 可能我真係搞錯了 . :lol :lol
AMAT 發表於 2007-12-25 17:44:05 | 只看該作者
原帖由 IBM 於 2007-12-25 14:02 發表
哈 哈 哈 !!   可能你唔明白我的意思.  

話說有一日, 我去到旺角某條街, 呢條街我都成五六年無行過, 嚇然發現大半條街都係寵物店.

除左寵物店仲有幾間寵物疹所, 終於在成排狗籠中間發現一間模型店.
...

TM多數都係用K FACTORY零件.....
買原裝多數無.....但係K FACTORY會多少少.....
IBM 發表於 2007-12-26 17:33:19 | 只看該作者
收到, K-Factory 的零件是唔錯的

而且我在 K-Factory 的網上看到有些 G4S 的零件是和 V-0neRRR 共用的, 有無錯 ?
加上 kF 的零件在 KWS 都很容易買到, 希望將來替 G4S 買零件不會太困難.
AMAT 發表於 2007-12-26 17:34:58 | 只看該作者
原帖由 IBM 於 2007-12-26 17:33 發表
收到, K-Factory 的零件是唔錯的

而且我在 K-Factory 的網上看到有些 G4S 的零件是和 V-0neRRR 共用的, 有無錯 ?
加上 kF 的零件在 KWS 都很容易買到, 希望將來替 G4S 買零件不會太困難.

咁我就真係唔知G4S可以同RRR共通喇......
不過問過鴻聲....佢地都冇入K FACTORY零件.....有O的失望.....
即係.....又係要去快捷買......一係上網買....
AMAT 發表於 2007-12-26 17:41:17 | 只看該作者
http://www.rcmart.com/catalog/ad ... 000&&page=1

RCMART其實都幾齊件.....但你就要走上去牛頭角OFFICE到買.....
AMAT 發表於 2007-12-26 17:54:56 | 只看該作者
如果真係想係香港買G4RS同G4+,唔係冇.....

http://www.rc-mushroom.com

佢地有現貨....但要上長沙灣佢地OFFICE到買
Nicvic 發表於 2007-12-26 23:09:10 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-12-26 17:34 發表

咁我就真係唔知G4S可以同RRR共通喇......
不過問過鴻聲....佢地都冇入K FACTORY零件.....有O的失望.....
即係.....又係要去快捷買......一係上網買....

睇KF网站,上面既parts有表面 RRR as well就系通用嘎啦!

我所知道既有,皮带轮,CVD,六角结合器等都可以通用!
AMAT 發表於 2007-12-26 23:35:13 | 只看該作者
原帖由 Nicvic 於 2007-12-26 23:09 發表

睇KF网站,上面既parts有表面 RRR as well就系通用嘎啦!

我所知道既有,皮带轮,CVD,六角结合器等都可以通用!

ICIC~!我都唔知~!^_^
lgp 發表於 2008-1-6 11:14:22 | 只看該作者
呢部車唔使睇,條尾帶擺側,油門servo重訓低,舊款車設計.慳番!