RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: move7648
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TA01 改大腳工程

樓主| move7648 發表於 2008-4-23 23:16:43 | 只看該作者
tatame 發表於 2008-4-30 15:52:15 | 只看該作者
幾時噴車殼, 等緊你呀 另外想問下你套HPI wheel set 連tire 直徑係幾多?? thanks ~
 樓主| move7648 發表於 2008-5-19 21:51:27 | 只看該作者
個殼無咩心機噴, 飛咗三四層就收工, 心急去TKO玩

笠咗個殼, 又覺得好似套呤太大...
 樓主| move7648 發表於 2008-5-19 21:52:49 | 只看該作者
其實無咩set up, 砌返好就行
 樓主| move7648 發表於 2008-5-19 21:55:44 | 只看該作者
玩玩下, 見隻尾轆跌咗出黎,
原來尾担粒和尚頭甩咗, 支狗骨飛走埋~~
ryancmlam 發表於 2008-5-19 22:37:52 | 只看該作者
C-hing,
How come I couldn't see you TA01 big food at TKO last Sunday ?
 樓主| move7648 發表於 2008-5-19 22:46:19 | 只看該作者
原帖由 ryancmlam 於 2008-5-19 10:37 PM 發表
C-hing,
How come I couldn't see you TA01 big food at TKO last Sunday ?

唉, 跑咗三五個圈就KO咗
坐埋一邊睇大家玩囉
tatame 發表於 2008-5-20 13:42:14 | 只看該作者
正wor ~HPI 個殼原裝有跟咩貼子???~~ 個轉向杯咁濶既???唔似TA01/02 wor ~~ 係for 咩車架???

玩得off road 你預左d parts 換晒金屬, d 膠parts 玩兩野就打柴
 樓主| move7648 發表於 2008-5-20 13:48:40 | 只看該作者
HPI原裝無咩貼紙, 得D窗框, 同車尾斗嗰幾張黑色, 其他都係另外買
轉向杯係原裝TA01, 無改

要搵金屬parts俾TA01... 難啲lu, 我會試下再搵搵
tatame 發表於 2008-5-20 15:09:41 | 只看該作者
原帖由 move7648 於 2008-5-20 13:48 發表
HPI原裝無咩貼紙, 得D窗框, 同車尾斗嗰幾張黑色, 其他都係另外買
轉向杯係原裝TA01, 無改

要搵金屬parts俾TA01... 難啲lu, 我會試下再搵搵

try this

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

khho01 發表於 2008-5-20 17:19:41 | 只看該作者
Where can buy thx ..
tatame 發表於 2008-5-20 17:56:26 | 只看該作者
原帖由 khho01 於 2008-5-20 17:19 發表
Where can buy thx ..

rcmart 或者KWS !! 全部係for M03 !! 但可以用在TA01/  濶A arm 上!!!
 樓主| move7648 發表於 2008-5-20 18:08:50 | 只看該作者
原帖由 tatame 於 2008-5-20 05:56 PM 發表

rcmart 或者KWS !! 全部係for M03 !! 但可以用在TA01/  濶A arm 上!!!

good news!!
我拆埋個尾C Hub出去對下先

thz mate!
 樓主| move7648 發表於 2008-5-20 18:15:24 | 只看該作者
順便問問,
我見到有人加套推桿做support,
請問, 有無和尚頭係轉90度向上呢?
穿住c hub後面係一支打橫和尚頭, 咁向前嗰邊邊攪??
諗唔掂, 大家幫幫手

tatame 發表於 2008-5-21 11:00:12 | 只看該作者
原帖由 move7648 於 2008-5-20 18:15 發表
順便問問,
我見到有人加套推桿做support,
請問, 有無和尚頭係轉90度向上呢?
穿住c hub後面係一支打橫和尚頭, 咁向前嗰邊邊攪??
諗唔掂, 大家幫幫手

睇清楚個金色和尚頭下面仲有粒眼色野, 應該係兩樣野組合出黎
 樓主| move7648 發表於 2008-5-21 14:11:00 | 只看該作者
唔....
都係DIY改出黎
尋晚本來諗住開工整
點知,,,,

相入邊嗰部係FF01尾担....
我部TA01.... 魔打頂Q住....

頂~~
留返攪部FF先再諗!
tatame 發表於 2008-5-21 14:19:20 | 只看該作者
原帖由 move7648 於 2008-5-21 14:11 發表
唔....
都係DIY改出黎
尋晚本來諗住開工整
點知,,,,

相入邊嗰部係FF01尾担....
我部TA01.... 魔打頂Q住....

頂~~
留返攪部FF先再諗!

不如攪攪金屬強化架車咪夠robust law !! , 上RCmrat買唔洗$60 有一對, 我都買左套俾TA01 !!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| move7648 發表於 2008-5-21 15:53:59 | 只看該作者
講咗咁耐
其實RC mart係網上訂定鋪頭??
pantherjovi 發表於 2008-5-21 16:17:30 | 只看該作者
http://www.rcmart.com/catalog/default.php?language=en
打電話問左及叫佢攞定,之后上去比錢,係官塘
"不如攪攪金屬強化架車咪夠robust law !! , 上RCmrat買唔洗$60 有一對, 我都買左套俾TA01 "
好平woo...係老展買成舊水
tatame 發表於 2008-5-21 16:34:40 | 只看該作者
原帖由 pantherjovi 於 2008-5-21 16:17 發表
http://www.rcmart.com/catalog/default.php?language=en
打電話問左及叫佢攞定,之后上去比錢,係官塘
"不如攪攪金屬強化架車咪夠robust law !! , 上RCmrat買唔洗$60 有一對, 我都買左套俾TA01 "
好平woo... ...

我仲慘, 之前買HOTRACING a ARM $228 一對