RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: iouand
打印 上一主題 下一主題
收起左側

tm g4JS

AMAT 發表於 2008-1-18 17:00:41 | 只看該作者
論級數計......

G4+係最頂級,G4RS係量產頂級,G4JS係入門級

以前就係G4S KIT頂級,G4S RTR中級,G4入門級
AMAT 發表於 2008-1-18 17:26:37 | 只看該作者
rk2 發表於 2008-1-18 19:16:22 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-1-18 17:00 發表
論級數計......

G4+係最頂級,G4RS係量產頂級,G4JS係入門級

以前就係G4S KIT頂級,G4S RTR中級,G4入門級

+ > RS ( racing spec) > JS ( Junior spec)
純粹靠估 無痛苦
AMAT 發表於 2008-1-18 23:04:15 | 只看該作者
原帖由 rk2 於 2008-1-18 19:16 發表

+ > RS ( racing spec) > JS ( Junior spec)
純粹靠估 無痛苦

咁G4S個S係乜呢?哈!
AMAT 發表於 2008-1-19 00:06:22 | 只看該作者
其實大家可能對台灣車好多偏見......

但如果話俾你知......未來蛇仔O既油雞.....都將會係由TM生產......大家又會點睇呢?哈!
rk2 發表於 2008-1-19 08:48:47 | 只看該作者
一個字 " 好"  囉
rk2 發表於 2008-1-19 08:51:36 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-1-19 00:06 發表

但如果話俾你知......未來蛇仔O既油雞.....都將會係由TM生產......大家又會點睇呢?哈!

其實在設計上, 只覺得 taiwan 的有點 "娘" . 在生產上, 就 no complain 啦.
台灣的 電子生產業拍得往日本 !!
AMAT 發表於 2008-1-19 09:17:47 | 只看該作者
原帖由 rk2 於 2008-1-19 08:51 發表

其實在設計上, 只覺得 taiwan 的有點 "娘" . 在生產上, 就 no complain 啦.
台灣的 電子生產業拍得往日本 !!

我諗係TM O既新上車......你係絕對用唔上個"娘"字囉....哈!
hin637280 發表於 2008-1-19 15:04:05 | 只看該作者
G4....多唔多parts架呢隻野????
rk2 發表於 2008-1-19 19:23:52 | 只看該作者
maybe not as good as kyosho .... tamiya ......... Mugen ......... in terms of parts availability
天照 發表於 2008-1-19 22:47:35 | 只看該作者
原帖由 hin637280 於 2008-1-19 15:04 發表
G4....多唔多parts架呢隻野????

香港代理......唉.....

唔係香港代理放軟手腳,我覺得TM O既車一定可以推到......
Panda 發表於 2008-1-21 00:24:18 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-1-19 00:06 發表

真係唔出奇蛇仔部 F1  F180 講明係台灣佬同佢造 Engine 都係紙皮盒面打住 ( Made in Taiwan )前年嘅 710 RTR 跟車副偈都都已經係台灣做 .
Panda 發表於 2008-1-21 00:27:54 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2008-1-19 22:47 發表
香港代理......唉.....

唔係香港代理放軟手腳,我覺得TM O既車一定可以推到......

歌仔都有得唱啦 : " 快摺 " D 車無得頂 , 壞左無得整 !!
天照 發表於 2008-1-21 04:16:18 | 只看該作者
原帖由 Panda 於 2008-1-21 00:24 發表

真係唔出奇蛇仔部 F1  F180 講明係台灣佬同佢造 Engine 都係紙皮盒面打住 ( Made in Taiwan )前年嘅 710 RTR 跟車副偈都都已經係台灣做 .

ENGINE就唔知邊間台灣廠做偈啦.....哈!

我講車架~

聽聞就係因為蛇仔以往O既好拍檔XRAY....越搞越多車....玩埋油車....蛇仔覺得有威協,所以轉廠....
不過TM咪又係做車......但可能成本平O的掛~哈!
IBM 發表於 2008-1-24 00:51:49 | 只看該作者
唔知 G4+ 係香港買唔買到呢 ??

如果買到的話, 又會攞出來玩定係當收藏  ??

係 ebay, 架編號 kit 999/001 賣咗 US$1406,
編號 kit 999/999 賣咗 US$825,  唔知真唔真

http://www.rcview.com/showthread.php?t=48
AMAT 發表於 2008-1-24 12:31:51 | 只看該作者
原帖由 IBM 於 2008-1-24 00:51 發表
唔知 G4+ 係香港買唔買到呢 ??

如果買到的話, 又會攞出來玩定係當收藏  ??

係 ebay, 架編號 kit 999/001 賣咗 US$1406,
編號 kit 999/999 賣咗 US$825,  唔知真唔真

http://www ...

RC MUSHROOM睇下有冇啦......冇的話都唔駛諗係香港買到.....
一係就係國內訂返返落嚟囉.....
oliver 發表於 2008-1-27 00:15:22 | 只看該作者
原帖由 iouand 於 2008-1-15 21:27 發表
新野??...我估好似係rs既平價版.......
http://video.yahoo.com/video/play?vid=1781550

依部野如果配STS偈應該幾x狂
天照 發表於 2008-1-27 00:25:50 | 只看該作者
原帖由 oliver 於 2008-1-27 00:15 發表

依部野如果配STS偈應該幾x狂

推銷!?哈!

以前我都識人做代理STS.....宜家都唔知邊個代理.....有問題都唔知搵邊個....哈!
oliver 發表於 2008-1-27 00:27:05 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2008-1-27 00:25 發表

推銷!?哈!

以前我都識人做代理STS.....宜家都唔知邊個代理.....有問題都唔知搵邊個....哈!

純台灣配搭我諗可以發揮個味道出黎
天照 發表於 2008-1-27 00:54:02 | 只看該作者
原帖由 oliver 於 2008-1-27 00:27 發表

純台灣配搭我諗可以發揮個味道出黎

.....HARDSELL.....哈!