RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1025|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想問一下 車燈問題

Tigerlui 發表於 2008-1-18 09:25:19 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問一下大家呢

如果直接 係接車電來著燈 會唔會好快用哂d電?

同埋 如果另接電盒 接個開關是否可行?

WallaceNg 發表於 2008-1-18 10:10:29 | 只看該作者
原帖由 Tigerlui 於 2008-1-18 09:25 發表
我想問一下 車殼應該係燈的位置 使唔使自己整個洞?

聽人講有D殼會送燈杯 果D又使唔使整個洞?

同埋想問一下接車燈的電 係接一排AA電就夠?

如果係的話 果個AA電電池位 又應該係邊買?/
如果可以的話 可以貼一 ...

做咩要整個洞上去呢?
fungkc223 發表於 2008-1-18 11:51:33 | 只看該作者
我想問一下 車殼應該係燈的位置 使唔使自己整個洞? 唔使

聽人講有D殼會送燈杯 果D又使唔使整個洞? 唔使

同埋想問一下接車燈的電 係接一排AA電就夠? 直接係車到取電會比較方便

如果係的話 果個AA電電池位 又應該係邊買? 如果你要用電盒,去鴨寮街
如果可以的話 可以貼一下你地車放車燈ga位 同接電池ga位? 唔該哂大家
我係公司,冇相
最後就係車殼拉花同上色 係咪要上左底色先? 噴車花我唔識

定係買D貼"只"番來先 然後再上色再貼? 噴車花我唔識

可以講一下大家係點DIY個車殼呢?唔明你問咩.DIY花 OR DIY貼紙?? 殼我唔知點DIY

樓主| Tigerlui 發表於 2008-1-18 13:00:44 | 只看該作者
原帖由 fungkc223 於 2008-1-18 11:51 發表
我想問一下 車殼應該係燈的位置 使唔使自己整個洞? 唔使

聽人講有D殼會送燈杯 果D又使唔使整個洞? 唔使

同埋想問一下接車燈的電 係接一排AA電就夠? 直接係車到取電會比較方便

如果係的話 果個AA電 ...

你個殼係原裝定點?
com1010hk 發表於 2008-1-18 13:53:20 | 只看該作者
我想問一下 車殼應該係燈的位置 使唔使自己整個洞?

聽人講有D殼會送燈杯 果D又使唔使整個洞?

隻隻唔同

好似ABC hobby 車殼吟就要自己整個洞(燈杯都要)

如果係星星 or 其他大部份就唔洗
 樓主| Tigerlui 發表於 2008-1-19 12:13:04 | 只看該作者
唔該哂!咁多位大佬 如果可以的話 可唔可以貼自己個殼出來?