RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: khchow12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

YoKoMo Drift Master Limited addition 問題

長崎良尾 發表於 2008-2-12 11:41:59 | 只看該作者
係兩樣都有不過得一枝....
silvia_s13 發表於 2008-2-12 11:58:05 | 只看該作者
DriftNoobie 發表於 2008-2-12 14:12:53 | 只看該作者
原帖由 tomatob 於 2008-2-12 10:03 發表
架 dm le 係唔係跟頭珠差架? 我問過有話頭單 , 有話頭珠差 , 請問樓主架係跟咩

Regular Drift Master = 頭單 + 尾珠差
Drift Master Ltd Etd = 係頭珠差 + 尾直濕
tomatob 發表於 2008-2-12 15:50:47 | 只看該作者
我個fd 個dm 係跟頭尾直既 (膠的) 同中直架wor
dm le 係唔係跟埋個中單架同金屬尾直架?

想問日本既 dm le 同香港既 dm le 有咩parts 係唔同左

thx!!
DriftNoobie 發表於 2008-2-12 16:16:42 | 只看該作者
原帖由 tomatob 於 2008-2-12 15:50 發表
我個fd 個dm 係跟頭尾直既 (膠的) 同中直架wor
dm le 係唔係跟埋個中單架同金屬尾直架?

想問日本既 dm le 同香港既 dm le 有咩parts 係唔同左

thx!!

唔肯定, 但報料比我既係正宗係日本賣RC野既日本仔.
gegegum 發表於 2008-2-12 16:23:17 | 只看該作者
原帖由 DriftNoobie 於 2008-2-12 02:12 PM 發表

Regular Drift Master = 頭單 + 尾珠差
Drift Master Ltd Etd = 係頭珠差 + 尾直濕

唔係喎! 我之前買Regular Drift Master係頭尾直黎喎!?
minesr34gtr 發表於 2008-2-12 16:26:30 | 只看該作者
Regular LCG = 頭單 + 尾珠差
Regular Drift Master = 頭直濕 + 尾直濕
Drift Master Ltd Etd = 頭珠差 + 尾直濕
tomatob 發表於 2008-2-12 17:06:19 | 只看該作者
咁真係唔明點解 DM LE 會用頭珠差 , 頭直咪仲平過珠差 , 唔通用珠差好飄啲

日本DM LE 都係跟頭珠差??
DriftNoobie 發表於 2008-2-12 21:55:36 | 只看該作者
原帖由 tomatob 於 2008-2-12 17:06 發表
咁真係唔明點解 DM LE 會用頭珠差 , 頭直咪仲平過珠差 , 唔通用珠差好飄啲

日本DM LE 都係跟頭珠差??

Yes. 我估 Yokomo 想你再自己買頭單, 斬多你一筆.
DriftNoobie 發表於 2008-2-12 21:56:57 | 只看該作者
原帖由 minesr34gtr 於 2008-2-12 16:26 發表
Regular LCG = 頭單 + 尾珠差
Regular Drift Master = 頭直濕 + 尾直濕
Drift Master Ltd Etd = 頭珠差 + 尾直濕

I see. 可能佢誤會我問 LCG. Thanks.
長崎良尾 發表於 2008-2-12 23:41:17 | 只看該作者
其實有中單係唔洗頭單.........
拓海 發表於 2008-2-13 09:18:51 | 只看該作者
原帖由 長崎良尾 於 2008-2-12 23:41 發表

中單+頭尾直
orochichu 發表於 2008-2-13 17:18:56 | 只看該作者
良哥你傢下先講 攪到我個時買左頭單加中單 之後試黎試去都好似頭單加中單  冇咩料到 只係單頭同中單分開就有..............結果傢下我個頭單傢下唔知比我掉左去邊
原帖由 長崎良尾 於 2008-2-12 23:41 發表
DriftNoobie 發表於 2008-2-13 17:32:17 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2008-2-13 17:18 發表
良哥你傢下先講 攪到我個時買左頭單加中單 之後試黎試去都好似頭單加中單  冇咩料到 只係單頭同中單分開就有..............結果傢下我個頭單傢下唔知比我掉左去邊

唔係喎, 良尾哥 D 舊 posts, 不嬲佢都話玩頭尾直+中單.