RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1771|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Lama V3 flybar

Marco明 發表於 2008-2-5 15:49:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我原裝果條唔係好掂.....攪到上槳好震....pitch很亂........
請問有咩其他option parts可以配呀???
同埋邊度買到???

唔該各大大幫幫忙
zifu 發表於 2008-2-6 00:47:47 | 只看該作者
內軸曲了
 樓主| Marco明 發表於 2008-2-8 03:11:25 | 只看該作者
walkingfugture 發表於 2008-2-10 18:38:11 | 只看該作者
咦﹖師兄﹐換左V3了﹖

震﹖你有無撞過機﹖正如上面位師兄所講﹐有機會支軸曲左。
不過都有其他好多原因的。
1)對槳未balance 好﹐
2)對槳過緊/過“崇”

正常當然唔會震啦。不過少少則無問題。
我經驗係通常出事都係對槳(如果無大撞 / 跌過)
 樓主| Marco明 發表於 2008-2-10 23:10:54 | 只看該作者
原帖由 walkingfugture 於 2008-2-10 18:38 發表
咦﹖師兄﹐換左V3了﹖

震﹖你有無撞過機﹖正如上面位師兄所講﹐有機會支軸曲左。
不過都有其他好多原因的。
1)對槳未balance 好﹐
2)對槳過緊/過“崇”

正常當然唔會震啦。不過少少則無問題。
我經驗係通常 ...

我話你聽我無撞過就奇啦~~~
不過就真係無大撞過.......
我換左xtreme尾管......可能彈性太高所以少少震都會好明顯......
但係我囉上手就只係少少震 ....不過我諗加埋果兩條support應該會好好多
walkingfugture 發表於 2008-2-10 23:27:18 | 只看該作者
哦....\換左尾通。
不過我就無換過﹐所以唔知關唔關事。
唔......我諗你都係check check 對槳有無雙槳先。
 樓主| Marco明 發表於 2008-2-10 23:54:09 | 只看該作者
原帖由 walkingfugture 於 2008-2-10 23:27 發表
哦....\換左尾通。
不過我就無換過﹐所以唔知關唔關事。
唔......我諗你都係check check 對槳有無雙槳先。

我check過肉眼睇應該無啦.......
a槳就一定無........b槳就可能有極輕微....但係下槳唔知點set....set鬆或緊???
walkingfugture 發表於 2008-2-11 09:45:10 | 只看該作者
極輕微應該唔太大影響的。可以不理。

你試下唔要條尾會點﹖如果都係震﹐就應該係上面位師兄所講﹐支軸可能曲左﹐如果無震﹐就係條尾了 (唔好用啦)。
 樓主| Marco明 發表於 2008-2-11 10:17:34 | 只看該作者
原帖由 walkingfugture 於 2008-2-11 09:45 發表
極輕微應該唔太大影響的。可以不理。

你試下唔要條尾會點﹖如果都係震﹐就應該係上面位師兄所講﹐支軸可能曲左﹐如果無震﹐就係條尾了 (唔好用啦)。

下.....唔用尾
好樣衰嫁喎..........等我搵埋果兩條support再睇情況啦~
唔該你先~~~
walkingfugture 發表於 2008-2-11 12:14:46 | 只看該作者
唔係...我唔係話唔要尾..
係要找出震的原因先。找到原因就易辦事啦麻....好過而家估估下麻。
 樓主| Marco明 發表於 2008-2-11 12:33:57 | 只看該作者
原帖由 walkingfugture 於 2008-2-11 12:14 發表
唔係...我唔係話唔要尾..
係要找出震的原因先。找到原因就易辦事啦麻....好過而家估估下麻。

好~~~返屋企試下用返條原裝尾先