RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4979|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我收藏的Yokomo

chrisyuym 發表於 2008-2-13 19:32:58 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
這是我收藏的Yokomo和大部份的R/C車,想和大家分享一下,請比一些意見
當中有一部全新Works 93 ,YR4-J PRO, YR4 Type J,M2, MR4-TC special
又有一部全新X-ray 008,Kyosho TF4-R,
415MSX,Ym-34,12L4
重有一部最重要的Yokomo-J Pro,因為這部是廣坂正美在98年啟德一戰所用的冠軍和TQ戰車!!
tamiyafan 發表於 2008-2-13 21:17:23 | 只看該作者
Good! 全部都係靚車!
marxkeung 發表於 2008-2-13 21:23:04 | 只看該作者
嘩!!全部都係TOP END 野!!!
tiger1 發表於 2008-2-13 22:55:05 | 只看該作者
ho ho ho
保時捷 發表於 2008-2-13 22:56:42 | 只看該作者
得閒伶黎望一望都唔錯架~!
AMAT 發表於 2008-2-13 22:56:56 | 只看該作者
原帖由 chrisyuym 於 2008-2-13 19:32 發表
這是我收藏的Yokomo和大部份的R/C車,想和大家分享一下,請比一些意見
當中有一部全新Works 93 ,YR4-J PRO, YR4 Type J,M2, MR4-TC special
又有一部全新X-ray 008,Kyosho TF4-R,
415MSX,Ym-34,12L4
重有一部最重 ...

真係MASAMI果部?定係只係同款?^_^
minimini 發表於 2008-2-14 01:28:17 | 只看該作者
聽講 Masami 當年嚟 HK 鬥 1/10 Touring 嘅戰馬.............車架係由偉高提供 ............(好似係老洪代砌, 再交俾 Masami 父子作最後 fine-tune)........即係全部係香港買得到嘅料...........至於車殼/ 電子嘢就 Masami 自備........所以嗰陣佢鬥完車......個車架佢係冇帶走......因為根本係外銷香港嘅料.......冇セ秘密武器.......

所以 Masami 用過嘅車喺香港出現絕對唔係奇事....... 當然亦都係唔容易得到啦......

反而鈐木浩同埋 Hara 嘅車........就係佢哋自己喺日本用開嘅 "私伙車"......... 件件 option 廠料.........

所以當年喺秀雅道鬥車嘅時候.......我主要都係走去睇鈐木浩同 Hara 部車........至於 Masami 部車......睇日本雜誌算罷.......

樓主| chrisyuym 發表於 2008-2-14 21:54:20 | 只看該作者

RE: MASAMI's Yokomo

AMAT 兄,這一輛真是masami在98年啟德之戰車,我是在3-4年前在偉高所買.不過當時個masami花既body就沒有賣,如果有,我都一定會買呀!不過都有些人曾問我呢部係唔係假野,講真吖!無啦啦,做乜整部假野呢?係就係,唔係就唔係,做乜要(昆)人!!!??
AMAT 發表於 2008-2-14 21:56:03 | 只看該作者
原帖由 chrisyuym 於 2008-2-14 21:54 發表
AMAT 兄,這一輛真是masami在98年啟德之戰車,我是在3-4年前在偉高所買.不過當時個masami花既body就沒有賣,如果有,我都一定會買呀!不過都有些人曾問我呢部係唔係假野,講真吖!無啦啦,做乜整部假野呢?係就係,唔係就 ...

GOOD!~好好收藏~
chacha 發表於 2008-2-14 22:51:42 | 只看該作者
架車擺0左0係飾櫃都幾年,都會羅出0黎賣?
chee 發表於 2008-2-14 23:42:58 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-2-14 01:28 發表
聽講 Masami 當年嚟 HK 鬥 1/10 Touring 嘅戰馬.............車架係由偉高提供 ............(好似係老洪代砌, 再交俾 Masami 父子作最後 fine-tune)........即係全部係香港買得到嘅料...........至 ...

Masami 在啟德用部車係自己從日本帶來的,上面有少量沒有發售的改裝件,而老洪當時仲未在偉高做,如果觀塘鈴ホ浩個次我就唔知啦
 樓主| chrisyuym 發表於 2009-3-17 19:36:34 | 只看該作者
bump...
tekin 發表於 2009-3-17 20:15:01 | 只看該作者
too many hi-end car
Ming表哥 發表於 2009-3-17 22:54:00 | 只看該作者
部部都重好靚仔
bidforfuns 發表於 2009-3-18 00:11:57 | 只看該作者
chacha 發表於 2009-3-18 03:00:24 | 只看該作者

回復 15# 的帖子

第一代 YR 4
tiger1 發表於 2009-3-18 08:29:15 | 只看該作者
Well, 第一代 YR 4 came with white front cap, metal front and rear differential support, sponge tire and ugly color rims (such as glowing green).

This car should be later than 第一代.
minimini 發表於 2009-3-18 21:13:11 | 只看該作者
原帖由 bidforfuns 於 2009-3-18 00:11 發表
How about mine...

師兄們, 它是甚麼型號呢?

Thanks

I think this is the one which comes with F40 shell.......
bidforfuns 發表於 2009-3-18 22:59:23 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2009-3-18 21:13 發表

I think this is the one which comes with F40 shell.......

Judged from the wheel? Heehee
bidforfuns 發表於 2009-3-18 22:59:58 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2009-3-18 21:13 發表

Judged from the wheel? Heehee