RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: hkcosmo116
打印 上一主題 下一主題
收起左側

改裝完成了 , 我的 CR-01

藍毛毛 發表於 2008-5-17 16:20:29 | 只看該作者

回復 20# 的帖子

diy諗住會平D,點知重貴左
呀維 發表於 2008-5-17 21:25:40 | 只看該作者
正..............
 樓主| hkcosmo116 發表於 2008-5-17 22:43:51 | 只看該作者
jacobchu2007 發表於 2008-5-18 18:17:18 | 只看該作者
原帖由 hkcosmo116 於 2008-5-17 14:44 發表

我用2.5 A 已經叉到粒電溶左?

登錄/註冊後可看大圖

for 2A battery, the maximum current should be less than 1.5A.

larger current are for sub-C batteries, not for 2A.
 樓主| hkcosmo116 發表於 2008-5-18 23:53:52 | 只看該作者
原帖由 jacobchu2007 於 2008-5-18 18:17 發表

for 2A battery, the maximum current should be less than 1.5A.

larger current are for sub-C batteries, not for 2A.

唔該曬!! 經驗好多時要用錢黎累積
飛飛 發表於 2008-8-2 02:21:39 | 只看該作者
師兄點解你架車升到咁高都唔會反既?同埋可唔可以教下點改cr01?thx~^^
havenlau 發表於 2008-8-2 11:01:54 | 只看該作者
原帖由 kaho0338 於 2008-5-17 00:12 發表

sanyo ni-mh 2500可用4a叉, 安全d
li-po 7.4v 3200 可用1c叉即3.2a叉...不過安全d 2.5-2.8a好la..

我有舊GP 3900mAh nimh, 要用幾多a去差,因為我新買部差機次次差都差到舊電超熱 ,但系感覺上比以前部差機差D果電差得滿D
ln9394 發表於 2008-8-27 21:10:51 | 只看該作者
原帖由 飛飛 於 2008-8-2 02:21 發表
師兄點解你架車升到咁高都唔會反既?同埋可唔可以教下點改cr01?thx~^^

係呀~講黎聽下~~~
我留意到條彈弓拆又~條油壓又唔同左
講黎聽下點改丫~指教下~~
yi1989 發表於 2008-8-27 21:35:39 | 只看該作者
原帖由 hkcosmo116 於 2008-5-17 14:44 發表

我用2.5 A 已經叉到粒電溶左?

登錄/註冊後可看大圖

其實只係你個電架金屬片太細......
電同電連接位應該用一片片既電架....你個個係一條過...用1a差啦....
其他diy唔難....用平頭羅絲整