RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 周百通
打印 上一主題 下一主題
收起左側

LEOPARD2A6

樓主| 周百通 發表於 2008-7-2 20:49:04 | 只看該作者
售后服務:最低限度要協助顧客解決問題,唔好話唔關本店事幫你唔到!
舉例:如果我在日本欏埋袋野同果間廠講,未拆袋發現了少了一粒V10。
間廠一定係即刻送番一粒同連續講幾聲(對不起),哩D先係售后服務。

樓主| 周百通 發表於 2008-7-2 20:56:50 | 只看該作者
又話官塘偉X訂購 價錢點點點嘅?
hoching 發表於 2008-7-2 21:00:05 | 只看該作者
原帖由 周百通 於 2008-7-2 20:49 發表
銷后服務:最低限度要協助顧客解決問題,唔好話唔關本店事幫你唔到!
舉例:如果我在日本欏埋袋野同果間廠講,未拆袋發現了少了一粒V10。
間廠一定係即刻送番一粒同連續講幾聲(對不起),哩D先係銷后服務。

X記佢地最後可能答講我打工咋 重想我掂 唔好迫我!
遲些我老闆那樣乜都入dd,批完算數,沒人要咪食自己,倉儲的件放置30年可以當寶賣
其實我想答佢貨一定可擺30年!人要再擺30年 好似

tux 發表於 2008-7-2 21:06:18 | 只看該作者
銷后服務:最低限度要協助顧客解決問題,唔好話唔關本店事幫你唔到!
間廠一定係即刻送番一粒同連續講幾聲(對不起),哩D先係銷后服務。

That's fair. At least the shop should offer to help the customer to get the part back.

BTW since I am going to head to MK tomorrow to get the Japanese RC magazines I will visit this "famous" shop to see what it is like!
hoching 發表於 2008-7-2 21:15:37 | 只看該作者
原帖由 tux 於 2008-7-2 21:06 發表

That's fair. At least the shop should offer to help the customer to get the part back.

BTW since I am going to head to MK tomorrow to get the Japanese RC magazines I will visit this "famous" sh ...

嘜你唔係去幫佢同肥婆講道理幫佢換
tux 發表於 2008-7-2 21:19:34 | 只看該作者
原帖由 hoching 於 2008-7-2 21:15 發表

嘜你唔係去幫佢同肥婆講道理幫佢換

May be I am prejudice ... but "fat lady" wo ... will need an *** army *** to help .....
hatakashi 發表於 2008-7-2 21:23:13 | 只看該作者
Fat lady....諗起"航空母艦"....
Barry28 發表於 2008-7-2 22:40:26 | 只看該作者
始终都係鬥吾過D心魔 : 今晚買咗L2A6啦 :victory

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

見到咁多parts,真係有D驚吾識砌呀!!
noble 發表於 2008-7-2 22:53:08 | 只看該作者
砌唔惦!有周兄!!!
少咗配件,咁就頭痕!!!
 樓主| 周百通 發表於 2008-7-2 23:18:15 | 只看該作者
哩舊野好似鬥木咁,HI吓都散,遲D噴油前同佢(蝕刻)串銅線!
各司令要留意有一邊係斜既。

登錄/註冊後可看大圖

樓主| 周百通 發表於 2008-7-2 23:24:48 | 只看該作者
原帖由 noble 於 2008-7-2 22:53 發表
砌唔惦!有周兄!!!
少咗配件,咁就頭痕!!!
而家有盟友睇唔過眼,捐出V10一粒,今次有救喇,唔使一邊七個轆一邊六個轆
如果28兄咁唔好彩............都唔使怕,茶煙飯你嘅
 樓主| 周百通 發表於 2008-7-2 23:34:20 | 只看該作者
原帖由 tux 於 2008-7-2 21:19 發表

May be I am prejudice ... but "fat lady" wo ... will need an *** army *** to help .....
哈~等hatakashi兄帶隊1/4 KT行頭,我地1/16北約部隊跟尾,展佢幾野。
Barry28 發表於 2008-7-2 23:34:51 | 只看該作者
原帖由 周百通 於 2008-7-2 23:24 發表
而家有盟友睇唔過眼,捐出V10一粒,今次有救喇,唔使一邊七個轆一邊六個轆
如果28兄咁唔好彩............都唔使怕,茶煙飯你嘅

我點齊數,暫時冇問題,Yeah!! :lol

樓主| 周百通 發表於 2008-7-2 23:39:50 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 2008-7-2 22:40 發表
始终都係鬥吾過D心魔 : 今晚買咗L2A6啦 :victory

登錄/註冊後可看大圖

http://i287.photobucket.com/al ...
歡迎28兄加入北約部隊
喂我同你數過少左一粒V10喎
noble 發表於 2008-7-2 23:40:28 | 只看該作者
原帖由 周百通 於 2008-7-2 23:24 發表

咦!我以為做東華就得捐嗻!哩啲嘢有啲捐咩?
佢捐出嚟!咁佢自己搞呀?通常啲零件啱啱夠!!
zozo 發表於 2008-7-2 23:44:41 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 2008-7-2 22:40 發表

登錄/註冊後可看大圖

http://i287.photobucket.com/al ...

Which shop you buy?And how much? Thank
 樓主| 周百通 發表於 2008-7-2 23:46:09 | 只看該作者
原帖由 noble 於 2008-7-2 23:40 發表

咦!我以為做東華就得捐嗻!哩啲嘢有啲捐咩?
佢捐出嚟!咁佢自己搞呀?通常啲零件啱啱夠!!
L2A6佢有齊所有膠嘅"士啤"件
問你服未
hoching 發表於 2008-7-2 23:48:52 | 只看該作者
原帖由 周百通 於 2008-7-2 23:46 發表
L2A6佢有齊所有膠嘅"士啤"件
問你服未

莫非換齊所有金屬件
noble 發表於 2008-7-2 23:48:55 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 2008-7-2 23:34 發表

我點齊數,暫時冇問題,Yeah!!   

嘩!睇嚟好開心、好﹙吃皮﹚咁喎!!
哈!今晚又唔洗瞓嗱!
wbn 發表於 2008-7-2 23:50:05 | 只看該作者
售后服務:最低限度要協助顧客解決問題,唔好話唔關本店事幫你唔到!
間廠一定係即刻送番一粒同連續講幾聲(對不起),哩D先係售后服務。

少左零件吾幫手!呢d店舖真係有問題,買件貨咁多零件,吾通用一個鐘當面點算好先走!

我買雙星架panther,反到家兩日後先發現波箱少左下面紅圈內的枝柱,拿回店舖,個老闆即時從佢d後備波箱拆下少左果件,裝反比我,仲係咁講吾好意思。

登錄/註冊後可看大圖