RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1947|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

趣味收藏---貼紙

amadeus3408 發表於 2008-7-10 02:46:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
因為只會單色塗裝,所以慢慢養成收集貼紙的習慣

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
tiger1 發表於 2008-7-10 08:04:22 | 只看該作者
very nice ah
rk2 發表於 2008-7-10 09:07:10 | 只看該作者
WAH, 好多懷舊貼紙呀,,,,,,,,, 靚.
hihizaza 發表於 2008-7-10 09:20:52 | 只看該作者
會唔會出讓呀!! 我想要Juggernaut 2果張呀!!!
kchx2 發表於 2008-7-10 09:58:25 | 只看該作者
厲害啊

parma 果批 sponsor 貼紙而家市面仲有無出呢?
定係又因商標版權問題停產?

之前砌復刻 hotshot
見到果張貼紙同舊果款比唔同晒
少左好多真正既 sponsor  (NGK, KC, ACCEL, STP, CHAMPION, RECARO, BELL...)
換成虛構既 sponsor, 數量又少左
有 d 若有所失既感覺
(例如兩盞燈由 KC 改成 BL, 我都要d時間習慣)

雙星而家果d貼紙
虛構 sponsor 來來去去都係果幾個款, 少左變化
反正都係創作, 不如作多d花樣啦

Hotshot 貼紙
http://www.tamiyabase.com/decals/decal58047.htm

58047 Hotshot

登錄/註冊後可看大圖

58391 Hotshot

登錄/註冊後可看大圖

minimini 發表於 2008-7-10 11:56:13 | 只看該作者
原帖由 kchx2 於 2008-7-10 09:58 發表
厲害啊

parma 果批 sponsor 貼紙而家市面仲有無出呢?
定係又因商標版權問題停產?

之前砌復刻 hotshot
見到果張貼紙同舊果款比唔同晒
少左好多真正既 sponsor  
(NGK, KC, ACCEL, STP, CHAMPION, RECARO, ...

我諗未必關版權嘅事.......可能双星想復刻得嚟......又要俾你分得出舊版同新版......貼紙改咗.....個 serial number 都改埋......
kchx2 發表於 2008-7-10 12:27:58 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-7-10 11:56 發表

我諗未必關版權嘅事.......可能双星想復刻得嚟......又要俾你分得出舊版同新版......貼紙改咗.....個 serial number 都改埋......

咁都有可能
不過我見過 TC 果邊有人討論過
話 "KC" 的確係由90年代中起唔肯再俾版權俾雙星
所以雙星要自己老作 "BL" 出黎

話說回來, 請問有無版友識用咩方法可以 print 到呢d舊貼紙呢?
用咩 printer 印?
邊種紙可以有呢d光面效果而唔甩色?
 樓主| amadeus3408 發表於 2008-7-10 14:14:23 | 只看該作者
1.sorry~Juggernaut 2是特地從日亞標回的,我的舊車返新後要貼的
2.可以買美版贊助商貼紙,(圖四上排第二張)我的hotshot大燈貼紙跟NGK就是用它補足的,美版貼紙很多樣化,連optima常用的廠商貼紙他都有
kchx2 發表於 2008-7-10 15:17:16 | 只看該作者
原帖由 amadeus3408 於 2008-7-10 14:14 發表
2.可以買美版贊助商貼紙,(圖四上排第二張)我的hotshot大燈貼紙跟NGK就是用它補足的,美版貼紙很多樣化,連optima常用的廠商貼紙他都有

ic... 在香港仲有無地方買得到呢?
hihizaza 發表於 2008-7-21 18:49:36 | 只看該作者
Juggernaut 2貼紙可否scan一個file給我,我想找朋友copy一張,
也是舊車返新用的!!!