RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: LWING
打印 上一主題 下一主題
收起左側

20年了【凯旋車隊隊長"爆哥"!!!】岀現了

truckman 發表於 2008-7-17 02:12:08 | 只看該作者
tiger1 發表於 2008-7-17 07:46:54 | 只看該作者
I think 'hing kee' ah
 樓主| LWING 發表於 2008-7-17 22:17:11 | 只看該作者
原帖由 truckman 於 2008-7-17 02:12 發表

八王子嗎

吾明呀師父…………
chacha 發表於 2008-7-17 23:09:34 | 只看該作者
摩頓台過0左馬路,有間買遙控車舖頭,係唔係叫八王子就唔記得,行遠小小就係興記
 樓主| LWING 發表於 2008-7-17 23:26:31 | 只看該作者
系呀…好似系有兩間模型舖
Patrick6 發表於 2008-7-18 14:25:58 | 只看該作者
嘩! 好多中坑(包括我) 在這裏想當年, 真係開心! 已前真係好開心, 去麼頓台玩車又得, 去新都戲院睇早場又得(唔話比你地知睇乜戲!), 但而家要工作, 又要照顧老婆仔女, 真係少左好多時間玩, 有一斷時間, 我真係有諗過放棄晒所有搖控野唔玩, 後來個女長大, 搬過幾次屋, 咁又從床下底搵翻D 野出黎玩, 而我個女都對搖控模型好有興趣, 所以現在好多時佢都同我一齊玩, 咁又令我重燃我玩搖控模型的樂趣!

最重要, 就係我無意中上左呢個網, 咁就好似中左毒咁, 呢兩年成日買車, 成日比我老婆.......
向前一標 發表於 2008-7-18 20:06:08 | 只看該作者
原帖由 takuma 於 2008-7-14 21:21 發表
wa~~~凱旋模型我讀小學5-6年級成日去
都成20幾年前

唔好意思,我真係覺得你個頭像好好笑,我笑左好耐...
simon-c 發表於 2008-7-18 21:58:44 | 只看該作者
原帖由 barrypops 於 2008-7-16 10:46 發表

Frankie兄..Yup ! ..應該係堡壘街樓下打直果條長康街

若無記錯!凱旋模型前身好似係北角麗宫大廈是一間無線電行,之後搬到長康街就有賣搖控模型。
我出第一部車係渣華道忠記買的、第二部双星1/24係碼頭恆年行買的。
 樓主| LWING 發表於 2008-7-19 00:25:48 | 只看該作者
原來有咁多北角街坊系度
真系VERY GOOD
IS520 發表於 2008-7-19 10:44:03 | 只看該作者
咁又有無 c hing 知道,渣華道忠記 及 碼頭恆年行 搬左 去邊呀?

另外,chai wan 永利商場裡面,除左 健威 之外,仲有一間叫.........???  Proshop 定係 mud 野 咁既........
Patrick6 發表於 2008-7-19 11:07:19 | 只看該作者
原帖由 IS520 於 2008-7-19 10:44 發表
咁又有無 c hing 知道,渣華道忠記 及 碼頭恆年行 搬左 去邊呀?

另外,chai wan 永利商場裡面,除左 健威 之外,仲有一間叫.........???  Proshop 定係 mud 野 咁既........

忠記就唔清楚, 恆年行在四五年前搬左去新都城後面, 明園花園停車場入口對面的一個小鋪, 但無幾耐就摺左, 所以我相信呢兩間童年模型鋪, 都好可能摺左啦!
minimini 發表於 2008-7-19 13:31:06 | 只看該作者
原帖由 IS520 於 2008-7-19 10:44 發表

店名就唔係好記得......好似係 "亞聶" 開嘅.......
kei777 發表於 2008-8-18 17:17:29 | 只看該作者
原來咁多橋底之友.........我自已都係
tiger1 發表於 2008-8-18 18:23:14 | 只看該作者
橋底之友.........我都係   but no money to play back then, just could watch.
kei777 發表於 2008-8-18 21:29:57 | 只看該作者
大家橋底之友識唔識其叔呢..
msmcreation 發表於 2008-8-19 01:52:30 | 只看該作者

健威e+ 好似開番, 其他舖頭執左咁耐...個名真係唔記得...
中記同恆年行以前都成日去...我估執左都冇再開番
msmcreation 發表於 2008-8-19 01:56:05 | 只看該作者
原帖由 LWING 於 2008-7-19 00:25 發表
原來有咁多北角系度
真系VERY GOOD

I was 柴灣街坊  ...以前成日去北角銅鑼灣灣仔..
我記得皇后大道東o個頭都有幾間r/c 舖
E+ 唔過九龍買唔到野
minimini 發表於 2008-8-19 01:58:51 | 只看該作者
原帖由 msmcreation 於 2008-8-19 01:52 發表

健威e+ 好似開番, 其他舖頭執左咁耐...個名真係唔記得...
中記同恆年行以前都成日去...我估執左都冇再開番

wooooo.........good news wor....... .......

where is it now ??.......still in Chai Wan ??.....

Thx !!
msmcreation 發表於 2008-8-19 02:01:45 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-8-19 01:58 發表

wooooo.........good news wor....... .......

where is it now ??.......still in Chai Wan ??.....

Thx !!

好似同一位置, 永利好細o者 實搵到, e+賣船多...不過唔知幾點開
minimini 發表於 2008-8-19 02:03:04 | 只看該作者
原帖由 msmcreation 於 2008-8-19 02:01 發表

好似同一位置, 永利好細o者 實搵到, e+賣船多...不過唔知幾點開

any more EP cars/ parts ??.....