RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: tatame
打印 上一主題 下一主題
收起左側

HPI E-FireStorm 10T技術交流區 ( 第三頁有新相)

樓主| tatame 發表於 2008-8-16 11:16:14 | 只看該作者

Speed passion GT V1.1 - $12xx ability to handle over 2.5R sensorless or sensored bruskless Motor

Speed passion GT V1.1 LPF - $7xx ability to handle over 5.5R sensorless or sensored bruskless Motor

5.5R sensored Motor - 4xx - 5xx
ryancmlam 發表於 2008-8-16 17:17:20 | 只看該作者
原帖由 tatame 於 2008-8-16 09:31 發表

快摺d sales 講野你都信 ,佢地問乜都唔知,貨有無有唔知, 玩過你就知一定要換無刷, 佢地d sales 都唔知點做人代理, 唔識又要串串貢, 最好笑有一次打去問野.

我: 喂, 唔該想問下E-Firestorm有無貨

女人sa ...

100% agree. I have same experience, 佢地問乜都唔知,貨有無有唔知,
alienwang 發表於 2008-8-20 23:31:28 | 只看該作者
jojocat 發表於 2008-8-22 21:35:37 | 只看該作者
小弟剛入了貨,手頭上有一套Novak 6.5R 想換上去,不知要否更換摩打齒呢?
車呔、車輪是否同MT2一樣? 請問KWS那裏有得賣呢?
謝謝各位師兄!
manju 發表於 2008-8-22 23:01:21 | 只看該作者
原帖由 jojocat 於 2008-8-22 21:35 發表
小弟剛入了貨,手頭上有一套Novak 6.5R 想換上去,不知要否更換摩打齒呢?
謝謝各位師兄!

我都剛入了貨,用 Speed passion +  Orion 6.5R Brushless moter,
用原裝摩打齒 no problem
jojocat 發表於 2008-8-22 23:13:10 | 只看該作者
Thanks!
 樓主| tatame 發表於 2008-9-8 11:07:40 | 只看該作者
8/8/2008更新

最後買左Speedpassion GT1.1 + 5.5R Brushless motor (7500kv), 部車好快, 快過頭部車一俾油就wheelie, 同埋好推頭.

o係TKO 玩不錯, 不過要時間適應佢既速度, 玩左部車咁耐都好小maintenance.

大撞過一次, 左a ARM 猛烈撞擊落石"膊" 打左幾個關"豆" 落地部車只係"luk"左推捍, o拍返埋無事又玩過~ HPI 車俾我感覺果然dualable同硬淨而家update 底盤相

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| tatame 發表於 2008-9-8 11:10:17 | 只看該作者
原帖由 jojocat 於 2008-8-22 21:35 發表
謝謝各位師兄!

wheel and tire 同MT2共用~~ 我用5.5R 都係用原裝齒比, 無問題
manju 發表於 2008-9-8 19:11:03 | 只看該作者
E-Firestrom 真係好"0禁" 撞,

我係 TKO 反左車比部  1/8 Moster 油車直撞都冇事.
只係套無刷電變懷左, 只損失千元
asus6800 發表於 2008-9-9 00:43:33 | 只看該作者
想問下個電架位可唔可以擺到橫電?
thx!
 樓主| tatame 發表於 2008-9-9 10:02:37 | 只看該作者
原帖由 asus6800 於 2008-9-9 00:43 發表
想問下個電架位可唔可以擺到橫電?
thx!

就咁打橫粒電一定ok ok ~~ 但個電線扣就頂住, e-firestorm 個battery compartment 好大~ 8.4V 都放得落, 我而家用緊5000ma 25c lipo 都仲有位淨
 樓主| tatame 發表於 2008-9-9 10:05:25 | 只看該作者
原帖由 alienwang 於 2008-8-20 23:31 發表
my e-firestorm~ !

alienwang 兄你部firestorm 係咪換左六角, 你第二幅圖個wheel好似係用雙星六角
 樓主| tatame 發表於 2008-9-22 09:53:15 | 只看該作者
昨日TKO 瘋狂跳台後, 掃左個spur gear 87T (48 pitch), 有無兄弟知香港有無邊度買到???

我check個快捷無stock ~

樓主| tatame 發表於 2008-10-23 11:53:36 | 只看該作者
上星期TKO 新相

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
shanfung700 發表於 2008-10-23 12:32:35 | 只看該作者
D 相好有動感, 一定玩得好開心