RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5491|回復: 36
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手買電直問題

FatFat1234 發表於 2008-8-27 20:57:31 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
已經諗好買阿拓450 se gf 機身. 但係個control 唔知買邊個好. JR 定FUTABA 好? JR 有9X2, DX9, FUTABA 有 9C, 7C....
mschumi 發表於 2008-8-27 22:20:24 | 只看該作者
JR
joecheung 發表於 2008-8-27 22:40:05 | 只看該作者
FUTABA 10C 2.4G $36XX 雷記 配401 + 9650無敵。
阿拓450 現代 $1540
我玩E325 $1350 5/F
Tam 發表於 2008-8-27 23:47:53 | 只看該作者
DX6i 最底玩.2.4G . 11xx 連接收.450機已十分夠用.
zifu 發表於 2008-8-28 00:37:08 | 只看該作者
6ex 新手已經很好用,只係幾百蚊
brahms 發表於 2008-8-28 02:32:39 | 只看該作者
阿昀 發表於 2008-8-28 04:20:41 | 只看該作者
本人覺得有心玩落去就一次過痛買jr 9x2啦~~~~(如果當係玩具唔駛睇落去啦)
我初初玩都係align 450v2配6ex......我唔夠2日賣左6ex買支9x2玩~~~~9x2手感正到........ :)
[依支控450夠用啦~~~]千萬不要這樣想~~~~萬一你有一日愛上這玩意~~~~你就要換控啦~~~~
點解.......因為你會愈玩愈大部 :'( 仲有....我覺得2.4未夠成熟~~~得多半年入貨就差不多啦~~~~
9x2好實用~~set機方便,又記到30隻機咁多~~~~~~6ex同dx6i都係得6隻~~~~
本人就係一個最好既例子~~~~~~

Han 發表於 2008-8-28 09:36:09 | 只看該作者
我都又9xII 轉咗10c  2.4G.....10c行2048反應快好多!又有backlighting!不過手感就要睇自己。 補充......接收要R608FS/R6014FS先行到2048resolution!

zifu 發表於 2008-8-28 10:05:21 | 只看該作者
有錢當然用9ch
 樓主| FatFat1234 發表於 2008-8-28 10:47:38 | 只看該作者
原帖由 阿昀 於 2008-8-28 04:20 發表
本人覺得有心玩落去就一次過痛買jr 9x2啦~~~~(如果當係玩具唔駛睇落去啦)
我初初玩都係align 450v2配6ex......我唔夠2日賣左6ex買支9x2玩~~~~9x2手感正到........ :)
[依支控450夠用啦~~~]千萬不要這樣想 ...

其實我都係咁諗, 一次過痛左佢, 好過遲d唔夠用既時侯換. 我聽模型屋d人話9channels 已經夠玩幾年. 唔知佢有無老點呢?
同埋9x2 幾錢&可以係邊到買?
Han 發表於 2008-8-28 11:49:10 | 只看該作者
JR又好或 FUTABA 都好,依家出控一定出2.4G!起碼唔玩放出去都有人要!
阿昀 發表於 2008-8-28 14:57:47 | 只看該作者
原帖由 FatFat1234 於 2008-8-28 10:47 發表

其實我都係咁諗, 一次過痛左佢, 好過遲d唔夠用既時侯換. 我聽模型屋d人話9channels 已經夠玩幾年. 唔知佢有無老點呢?
同埋9x2 幾錢&可以係邊到買?

$3600左右啦!!!
各模型鋪都有嫁啦~~~~~元朗大馬路有一支全新...但係大接收黎~~~~你試下同個老闆傾傾換個細接收比你~~~~~

阿昀 發表於 2008-8-28 15:05:22 | 只看該作者
原帖由 Han 於 2008-8-28 11:49 發表
JR又好或 FUTABA 都好,依家出控一定出2.4G!起碼唔玩放出去都有人要!

2.4g--?
9x2都有2.4嫁~~~~不過要買2.4module同2.4receiver!!!!!
要記住2.4有得改嫁~~~~~~
 樓主| FatFat1234 發表於 2008-8-28 16:43:34 | 只看該作者
多謝咁多位大大
Han 發表於 2008-8-28 18:38:01 | 只看該作者
原帖由 阿昀 於 2008-8-28 15:05 發表

2.4g--?
9x2都有2.4嫁~~~~不過要買2.4module同2.4receiver!!!!!
要記住2.4有得改嫁~~~~~~

如果一定要JR行2.4 唔洗9xII改啦,直接買DSX9就得啦。
zifu 發表於 2008-8-28 23:24:44 | 只看該作者
每個人用開自己的控牌子就講這牌子控天下無敵,好似我用futaba,我也講我的控是全世界最好的...............

特此聲明....並無貶意,多多得罪
阿昀 發表於 2008-8-30 15:56:10 | 只看該作者
fatfat.........
我有個朋友都係用依個名嫁~~~~
唔知你係唔係我朋友呢~?
你係唔係住青衣嫁??????
carcar 發表於 2008-9-1 20:25:55 | 只看該作者

JX dsx9 or FUXXXX 9c 2.4 or 10

JX,FUXXXX各有各好!睇你仲意邊個樣!你有心玩下去,不如買以上其中一個控,費事弟日成屋控或要低價賣出,2.4G係大吹勢,,雖然7 channel 已夠飛電直或定翼,但9 channel 以上有的是sub trim 工能,係頗重要的!至於12.14 channel過d真係好小用到,同埋係天價!!
 樓主| FatFat1234 發表於 2008-9-3 23:42:17 | 只看該作者
原帖由 阿昀 於 2008-8-30 15:56 發表
fatfat.........
我有個朋友都係用依個名嫁~~~~
唔知你係唔係我朋友呢~?
你係唔係住青衣嫁??????

HEHE, sorry 唔係!
ev1312 發表於 2008-9-4 04:02:38 | 只看該作者