RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2238|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

岩岩玩完拖頭遊山....

MAZDA 發表於 2008-10-12 12:36:03 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
頭先岩岩玩完拖頭 ,小弟發現個新地頭玩拖頭 ,就係小西灣龍躍徑的另一邊小徑 ,
就"黑角頭 ,條路好正... 好像駕新界一啲香村道路同埋係新
娘潭路...全程行左15分鐘已經係掘頭路 , 沿路風景好正. 最後比家人崔我
返屋企食飯便散場...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
MRX-2 發表於 2008-10-12 12:38:18 | 只看該作者
一個人去探路?其實港島應該有唔少地方好玩!就要靠萬兄你去開拓。
 樓主| MAZDA 發表於 2008-10-12 12:42:46 | 只看該作者
原帖由 MRX-2 於 2008-10-12 12:38 發表
一個人去探路?其實港島應該有唔少地方好玩!就要靠萬兄你去開拓。

如果我探到路 ,你是否肯同部MRX-2過港島先...!!
tung 發表於 2008-10-12 12:45:21 | 只看該作者
雞仔個下巴損晒唷
chan951130 發表於 2008-10-12 12:48:29 | 只看該作者
夜晚玩一定好正
TJ~1 發表於 2008-10-12 13:01:29 | 只看該作者
夜晚應該行後面座山.... 果條路原途都冇街燈. 要上到果條馬路先有.

果條馬路

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

萬士得兄應該知. 藍灣果度, 有條樓梯行上去.

樓主| MAZDA 發表於 2008-10-12 13:06:33 | 只看該作者
[quote]原帖由 TJ~1 於 2008-10-12 13:01 發表
夜晚應該行後面座山.... 果條路原途都冇街燈. 要上到果條馬路先有.

你試過晚上上去玩RC車 ?
water9421 發表於 2008-10-12 13:11:35 | 只看該作者
咁一陣會唔會再落街放車呀!因為我會去富欣近工廠有條直路可以試車,
 樓主| MAZDA 發表於 2008-10-12 13:31:22 | 只看該作者
原帖由 water9421 於 2008-10-12 13:11 發表
咁一陣會唔會再落街放車呀!因為我會去富欣近工廠有條直路可以試車,

應該唔會 , 係呀!你未留電給我去唔去玩來咁星期六的東區遊?! thx!~
TJ~1 發表於 2008-10-12 14:20:08 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2008-10-12 13:06 發表
[quote]原帖由 TJ~1 於 2008-10-12 13:01 發表

登錄/註冊後可看大圖

你試過晚上上去玩RC車 ?

中秋節.
我同我個FD 一齊上左去.
佢用F350 我用大凌
MRX-2 發表於 2008-10-12 14:36:52 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2008-10-12 12:42 發表

如果我探到路 ,你是否肯同部MRX-2過港島先...!!

如果你探完路時死,我一定會同MRX-2過黎拜你

ps:如果你搵到條路係正既話,我過黎又如何。
野米 發表於 2008-10-12 14:41:35 | 只看該作者
原帖由 TJ~1 於 2008-10-12 13:01 發表

果條馬路

登錄/註冊後可看大圖

http://photos-g.ak.face ...

哩條陰陰暗暗濕濕的路好吸引呢
chan951130 發表於 2008-10-12 14:59:05 | 只看該作者
好想去玩啊
 樓主| MAZDA 發表於 2008-10-12 15:00:22 | 只看該作者
原帖由 TJ~1 於 2008-10-12 14:20 發表

中秋節.
我同我個FD 一齊上左去.
佢用F350 我用大凌

當晚我也有上 ,同家人 ,但放巴士上去...可惜家人話驚比人打劫行到一半落返去... 而且我隻汪汪都
好驚 ,唔想行上去..當晚中秋上邊條路有冇人行呢?
 樓主| MAZDA 發表於 2008-10-12 15:05:31 | 只看該作者
各位 ,不如later些搞一次小西灣-龍躍徑-哥連臣角懲教署 ,之拖頭/巴士/貨車
夜遊短聚之旅....  小弟成日想試吓真正夜遊龍躍徑的.
多啲車上去安全好多的....

大家認為如何呢? thx!~
chan951130 發表於 2008-10-12 15:30:17 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2008-10-12 15:05 發表
各位 ,不如later些搞一次小西灣-龍躍徑-哥連臣角懲教署 ,之拖頭/巴士/貨車
夜遊短聚之旅....  小弟成日想試吓真正夜遊龍躍徑的.
多啲車上去安全好多的....

大家認為如何呢? t ...

我想過來玩,你教我點過來坐車
TJ~1 發表於 2008-10-12 15:58:04 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2008-10-12 15:00 發表

當晚我也有上 ,同家人 ,但放巴士上去...可惜家人話驚比人打劫行到一半落返去... 而且我隻汪汪都
好驚 ,唔想行上去..當晚中秋上邊條路有冇人行呢?

人影都冇, 得我同令一個fd
有個細路跟住我地一齊上, 因為佢自己都驚
佢都係見我地有兩個人, 又有車, 又有歌, 多幾個人行先安全

原本想上埋條樓梯去山頂.
不過太黑既關係, 加上睇唔到路 (有車燈都怕冇電, also 要人手拎住上山)
為免落黎果陣差錯腳仆落樓梯 最終冇上.

曾經係果段路上午時份拎埋d車上山, 都樓梯都真係幾長下....

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

MRX-2 發表於 2008-10-12 16:04:59 | 只看該作者
原帖由 TJ~1 於 2008-10-12 15:58 發表

佢都係見我地有兩個人, 又有車, 又有歌, 多幾個人行先安全

不過太黑既關係, 加上睇唔到路 (有車燈都怕冇電, als ...

全長有幾多?開始地點同解散地點交通方唔方便?
 樓主| MAZDA 發表於 2008-10-12 17:14:24 | 只看該作者
原帖由 TJ~1 於 2008-10-12 15:58 發表

不過太黑既關係, 加上睇唔到路 (有車燈都怕冇電, als ...

好野...終於首次見到有車友係龍躍徑出現 , 希望later些可以辦一次夜遊龍躍
徑之旅....

樓主| MAZDA 發表於 2008-10-12 17:17:39 | 只看該作者
原帖由 chan951130 於 2008-10-12 15:30 發表

我想過來玩,你教我點過來坐車

sorry!貼錯...你想過來小西灣 ,請乘搭九巴968 過西隧後 ,係中環港澳碼頭
轉乘城巴788.... 乘西鐵請係美孚轉乘港鐵到杏花村轉乘小巴62,62a或城巴
85及可以係柴灣站轉乘小巴47m或新巴84m ,前往小西灣....