RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2129|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

ax10 or cr01

ok7093942003 發表於 2008-10-29 21:40:30 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟睇到ching d post中晒毒想玩爬泥...
爬泥玩cr01定ax10好呢?
同埋依家ax10做緊幾錢
kaho0338 發表於 2008-10-29 21:44:02 | 只看該作者
ax10 for sure !
 樓主| ok7093942003 發表於 2008-10-29 21:46:45 | 只看該作者
可唔可以裝cr01 d 殼架?同埋依家做緊幾錢?
havenlau 發表於 2008-10-29 21:47:05 | 只看該作者
Yes, ax10 is the best!!!
ARTR $18xx-2000
Shell180-200

樓主| ok7093942003 發表於 2008-10-29 21:59:51 | 只看該作者
唔要artr 要kit個隻幾錢?
kaho0338 發表於 2008-10-29 22:05:39 | 只看該作者
artr 好過kit好多, 又同kit 差不多價......
scania...R620 發表於 2008-10-30 10:35:03 | 只看該作者
CR01 is good too!!!!!
friedrichavon 發表於 2008-10-30 12:04:29 | 只看該作者
在下有一架 ax10 加左cr01 殼
但 ax10 車架結構簡單, 就算裝左 cr01 殼都唔會有正宗 cr01 個 feel, 因為個車架"空浪浪", 而且要自己加柱位, 否則靠 ax10 原本果d咁既柱位, 個 cr01 殼會fing下fing下
cr01 個車架係唔夠 ax10 爬, 但就比較好睇, 比較像真, (係條空心彈弓難睇d, 但可以換)

個人認為 ax10 只適合死硬派(hardcore)慢爬爬石人士
而每個版最活躍既都一定係死硬派人士
所以次次有人問 cr01 定 ax10 好
實會有人唔理三七二十一答 ax10 好
但其實大家需要既野可能唔一樣 (慢爬車賣左唔少, 但真係會去石澳爬既有幾多?)
如果係慢爬新人或者只係想玩下越野, 爬下爛地爬下泥爬下石仔之類 (問得 cr01 殼裝唔裝到上 ax10 果d, 通常都係呢類, 真係玩慢爬果d 根本唔會理個殼)
cr01 會係唔錯既選擇

Timothypychan 發表於 2008-10-30 12:23:53 | 只看該作者
原帖由 friedrichavon 於 2008-10-30 12:04 發表
但 ax10 車架結構簡單, 就算裝左 cr01 殼都唔會有正宗 cr01 個 feel, 因為個車架"空浪浪", 而且要自己加柱位, 否則靠 ax10 原本果d咁既柱位, 個 cr01 殼會fing下fing下
cr01 個車架係 ...

完全同意. 如果要AX10用CR01殼又有像真FEEL, 要大大大大改先得
edison 發表於 2008-10-30 14:53:46 | 只看該作者
原帖由 friedrichavon 於 2008-10-30 12:04 發表

This one will be 100% fit your request!!!   
SCX-10

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
比利羊 發表於 2008-10-30 16:31:13 | 只看該作者
完全同意 friedrichavon
小弟...慢爬新人...只係想玩下越野,  爬下爛地, 爬下泥, 爬下石仔!
像真 9T CR-01.
havenlau 發表於 2008-10-30 16:56:41 | 只看該作者
原帖由 比利羊 於 2008-10-30 16:31 發表
完全同意 friedrichavon
小弟...慢爬新人...只係想玩下越野,  爬下爛地, 爬下泥, 爬下石仔!
像真 9T CR-01.

small wheel wor!!!
 樓主| ok7093942003 發表於 2008-10-30 17:20:13 | 只看該作者

小弟正是玩下爛地間唔中爬下泥爬下石....
咁cr01好似係一個唔錯既選擇
SPAWN 發表於 2008-10-30 20:12:29 | 只看該作者

同意得很!
carrot00 發表於 2008-10-30 23:41:53 | 只看該作者
請問edison兄 scx-10是什麼車?how much?可用什麼shell?thanks!
friedrichavon 發表於 2008-10-31 00:02:28 | 只看該作者
SCX10 未正式推出, 係 axial 下一架車, 算係像真版既 ax10
blackcolt 發表於 2008-10-31 01:08:05 | 只看該作者
等緊架車出世