RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: joanne
打印 上一主題 下一主題
收起左側

自己市區開 1:10 車場, 有無師兄有興趣 ?

樓主| joanne 發表於 2009-2-26 19:43:31 | 顯示全部樓層
紅磡商業中心 ? 嘩 ! 成個地下租我不如攞嚟搬去半山住...... 不過好多謝呢位熱心嘅師兄, 我早前見有師兄話年尾牛池灣有室內場會開, 此話當真 ?
 樓主| joanne 發表於 2009-2-27 11:51:46 | 顯示全部樓層
原帖由 ck 於 2009-2-26 23:32 發表

又話好有熱誠 又咁又咁  嗰位師兄都影相比你睇  紅磡呢度咩都唔洗整 有燈有空調 就算整都係枱呀椅呀之纇

6 -7 皮一個月都合理

你都係住半山吧

呢個商業中心需然 D 舖執咗 4,5成. 但我可以話你知佢 1個百零尺的 2樓舖位都要過萬 ! 呢個全商業中心最旺的黄金地下位無 20 ~ 30萬都唔駛諗. 雖然小弟唔係做地產, 但股市, 樓市等小弟一向都極留意. 今年係百年一遇的最佳時機 ( 有錢嘅話...... )
 樓主| joanne 發表於 2009-3-9 13:43:35 | 顯示全部樓層
仲努力搤緊地方.....
 樓主| joanne 發表於 2009-3-23 19:04:04 | 顯示全部樓層
原帖由 Scania 於 2009-3-22 12:33 發表
旺角舊區人地用來做車房做五金鋪個d地方或者其它市區類似地方幾錢租架?

半邊車場半邊餐廳個人真係認為有得搞(夠地方的話,所以18仔or Z會容易d搞)
一來有第二邊幫補一條數,二來可以毒多d人
就算唔係地鋪,有間 ...

難題 1: 地方大隨時有, 但樓底要高一係地庫物流倉, 或者天台露天自己加上蓋 ( 但地產要考慮租契內容, 要法律資詢 )
難題 2: 加小食或餐廳要伸請食牌 ( 過 10萬, 另排汚費 + 衛生處定期循查.... )
努力中 ! 多謝各位關心 !
 樓主| joanne 發表於 2009-3-28 12:59:34 | 顯示全部樓層
[吹水mode]呢到得唔得? [/吹水mode]
Scania 發表於 2009-3-25 18:43

師兄, 呢個東方皇宮正喎 ! 喺邊 ? 等我同地產佬針吓. 地方夠大又夠高.
 樓主| joanne 發表於 2009-3-30 13:11:08 | 顯示全部樓層
125# Scania
O ...... TST...... no way......都係做返夜總會啱 D......
 樓主| joanne 發表於 2009-3-30 13:22:48 | 顯示全部樓層
最新 up-date : 呢期無咩錢, 因銀行唔放水, 期期自己攞錢做緊依家公司 D 生意....... 要 9/10 月先回到 D 錢..... 窮 !
 樓主| joanne 發表於 2009-4-22 13:17:25 | 顯示全部樓層
要捱過年中先可以諗..... 但依然搤緊地方.