RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5004|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手玩F1

Alanw 發表於 2014-8-26 15:58:42 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟玩開touring,近排迷上F1但又唔知買邊款孖星嘅F1比較啱我呢D新手玩。技術上未必一定可操控到,所以想平平地玩住先。而且爬完文又有D地方攪唔清,想請師兄們比意見。

1. F104WGP, F104 pro, F104 V2 pro,其實邊款會啱新手呢 (因鍾情於孖星,暫時未有考慮其他牌子)?
2. 小弟有意買F104 pro, 但好似係幾年前出嘅產品!依家買會唔會out咗呢?
3. 初玩唔想大改,只需要用到RI膠呔,有spare parts換、有刷or冇刷,磚電就OK
4. 其他孖星F1嘅車殼、頭尾擔,F104 pro 係咪都可以用到呢?
 樓主| Alanw 發表於 2014-8-26 16:47:32 | 顯示全部樓層
Thanks ivan仔 and simonng c hing.

咁TRF101W係咪KWS會係最平呢?

資歷尚淺,其實唔係好識點樣分別闊陣同窄陣?請指教
 樓主| Alanw 發表於 2014-8-26 18:04:53 | 顯示全部樓層
ivan仔 發表於 2014-8-26 17:32
現在KWS 賣TRF101W 大約 18XX-19XX, 要買呔同車殼, 殼就買星星F60比較好跑, 如要換窄陣就要買返F104 頭 PAR ...

多謝你!好詳細呀!

最後想再問TRF101W多5多spare parts買?會5會有d parts 可與104共用?會5會局限去偉哥至有貨呢?勞煩哂!
 樓主| Alanw 發表於 2014-8-27 10:07:05 | 顯示全部樓層
Thanks all c hing give me very useful information and comments.
 樓主| Alanw 發表於 2014-8-29 10:05:13 | 顯示全部樓層
ivan仔 發表於 2014-8-26 17:32
現在KWS 賣TRF101W 大約 18XX-19XX, 要買呔同車殼, 殼就買星星F60比較好跑, 如要換窄陣就要買返F104 頭 PAR ...

師兄,你幾時見到有$18xx-19xx嘅價錢?同邊間?去KWS睇過,依家要$24xx
 樓主| Alanw 發表於 2014-8-29 10:43:57 | 顯示全部樓層
ivan仔 發表於 2014-8-29 10:40
星期日見到,不過我星期2去已經升左價24XX

係呀!好慘!差成5舊水都唔知買5買佢好!

5舊水真係夠買team power 95A ESC喎!
 樓主| Alanw 發表於 2014-8-29 10:53:23 | 顯示全部樓層
冇計!唯有再等吓先!
 樓主| Alanw 發表於 2014-8-30 01:45:29 | 顯示全部樓層
今日已入手!想買去宏x啦!個價錢給引你唔買唔得!
 樓主| Alanw 發表於 2014-8-30 08:19:51 | 顯示全部樓層
below $2200
 樓主| Alanw 發表於 2014-8-30 11:40:53 | 顯示全部樓層