RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 鋒鋒鋒
打印 上一主題 下一主題
收起左側

為己為人,死車/Cup車請盡早揚聲

brianych 發表於 2015-1-30 20:21:42 來自手機 | 顯示全部樓層

有時公家場係咁,我同啲朋友玩時有時都會同啲新手同場,行到S又有,行到時快時慢又有,自己同啲朋友就要一眼關七,由其直路尾,xray 射落部膠車乜都死,見到死車唔叫就幫佢叫。不過大家都做過新手,可能都未知啲潛規矩。我有時都走去啲"新朋友"度吹吓水,有禮貌哋叫佢哋死車要出聲,唔好怕醜,唔係大家都要收車落山。不過"新朋友"有時都要醒目啲,見到啲火箭係度搏命時就收入pit等吓先,火箭都係玩得五,六分鐘姐。睇人玩又可以吸收吓,我上咗JV一年度,夜晚玩大部份師兄都係好友善。
brianych 發表於 2015-1-31 15:23:51 來自手機 | 顯示全部樓層
RCandylau 發表於 2015-1-31 12:32
好似食壽司食到飽一飽咁返屋企

壽司咪放係啲彎位用嚟頂住角鐵啲磚,我哋叫"壽司". 撞落去我哋叫"食壽司".幾有想像力
brianych 發表於 2015-2-3 00:10:52 來自手機 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2015-2-2 21:16
佢地慢慢行落track執車都系事少 , 過馬路唔睇車先至攞你命 , 以為其他正在跑緊的人一定會自動波讓佢執 ...

佢哋唔想要腳?一部4.5T 慢慢地都有40-50km..加塊2.x mm 炭底板射落隻腳唔斷有鬼囉....
brianych 發表於 2015-2-23 13:54:20 來自手機 | 顯示全部樓層
andy3210 發表於 2015-2-23 08:57
8仔係指1:8?  可以響JV玩嗎?

近排多咗啲8仔係JV玩,各位小心啲,有啲8仔師兄係唔理死沖爛沖,你哋唔收車就收皮。