RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6154|回復: 36
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買FREEX V2玩..求意見

winwin1228 發表於 2015-3-2 13:41:01 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手想買FREEX V2玩!! 請問合適嗎??
請問大家知道邊度買最平??

樓主| winwin1228 發表於 2015-3-3 10:14:29 | 顯示全部樓層
wanccss2005 發表於 2015-3-3 08:11
你上y拍打free x.  提示13樓 不過諗真買先上去 個sales又係串串地

咁其實新手適合玩FREEX嗎??
我只係屋企玩過下細機...
 樓主| winwin1228 發表於 2015-3-4 09:56:06 | 顯示全部樓層
ng3c 發表於 2015-3-3 13:16
比錢重要比人串?買玩具求開心啫;講真如果串我,就算平過人都唔會幫趁!
師兄如果新手想屋企玩就買架細 ...

我其實係想轉玩戶外機..不過經驗就只有室內細機而已..
其實freex合適入門嗎??
 樓主| winwin1228 發表於 2015-3-4 10:10:13 | 顯示全部樓層
wanccss2005 發表於 2015-3-3 23:13
h8c 其實都唔錯  玩左2次  今日控制不慎掛左上9M高既樹上 洛唔返黎 ...

我想清楚了..都係買部平平地玩住先..
炒左都無咁傷..
H8C 定係 ZYMA X5C 好D??
 樓主| winwin1228 發表於 2015-3-4 10:14:22 | 顯示全部樓層
cs1 發表於 2015-3-3 18:10
你買部 ZYMA X5C $ 390. SSP  鴨記街舖近南昌街個女店主 , 該D , X5C 係 100 米操控距離 , 比人貴足 $ ...

明白!! 多謝指教
 樓主| winwin1228 發表於 2015-3-5 14:42:25 | 顯示全部樓層
ng3c 發表於 2015-3-5 12:03
http://www.rctw.net/thread-303854-1-1.html
既然師兄有了方向,平有平玩、貴有貴玩,最緊要玩得開心。 ...

我最後決定買H8C...練習下先..
我其實連如何把機固定在空中都未做到...(家中玩)
總是向前後左右衝. 有咩方法可以做到..有咩地方有教學