RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: allng
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手買了架Walkrea 5G6

樓主| allng 發表於 2009-2-4 20:38:03 | 只看該作者
謝謝你們 :  chr師兄和koch師兄
koch 發表於 2009-2-4 22:51:15 | 只看該作者

不用客氣啦!

我終於買左 Reflex XTR 喇~
不過一試之下,不停地炒機,好灰...
原來單槳機咁難玩既。

炒機前的截圖:
啊甘 發表於 2009-2-4 23:04:01 | 只看該作者
原帖由 koch 於 2009-2-4 22:51 發表

不用客氣啦!

我終於買左 Reflex XTR 喇~
不過一試之下,不停地炒機,好灰...
原來單槳機咁難玩既。

炒機前的截圖:

双槳機同單槳機係兩回事來的 練好D     xtr上單槳機非常有邦助,,,,,,,,,比心機練

我的小朋友成日話要玩 http://www.youtube.com/watch?v=tHqXVTvLGfc

koch 發表於 2009-2-4 23:32:05 | 只看該作者
原帖由 啊甘 於 2009-2-4 23:04 發表
槳機同單槳機係兩回事來的 練好D     xtr上單槳機非常有邦助,,,,,,,,,比心機練
我的小朋友成日話要玩 http://www.youtube.com/watch?v=tHqXVTvLGfc

睇左段片,呢位小朋友好可愛呀~
連咁細既小朋友都玩 sim 學操控單槳機,我真係要努力 D 先得,
因為我都想快 D 學識左教我既小朋友,而且計劃兩星期後去買 4#3B 金屬無刷版,
如果仲係好似依家咁水皮,相信買返黎果日就已經立即撞散部機。

在未開始努力練習 XTR 前,先再研究下 WK-2401 遙控器可唔可以玩到 RealFlight G4,
希望 OK 啦!

Walkera WK-2401 用到 G3.5 了,Yeah ~
sfdo 發表於 2009-2-5 01:44:25 | 只看該作者

回復 64# 的帖子

努力
但要有心理準備。 4#3B o既反應普遍比 sim 入裡o既機快好多倍。
所以一定要搵D快Do既機來練 或加快 sim 速度,練快個人反應。

我呢排都用 HeliSimRC 用 2倍速度練 450 機....  但都仲未夠 4#3A/B 咁快 。

koch 發表於 2009-2-5 02:43:27 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2009-2-5 01:44 發表
努力
但要有心理準備。 4#3B o既反應普遍比 sim 入裡o既機快好多倍。
所以一定要搵D快Do既機來練 或加快 sim 速度,練快個人反應。

我呢排都用 HeliSimRC 用 2倍速度練 450 機....  但都仲未夠 4#3A/ ...

"4#3B o既反應普遍比 sim 入裡o既機快好多倍" 呢句好得人驚,
入面 D 機我全部都玩唔掂,一飛咁炒...最後選左上面幅圖果架有練習腳架既先至叫好控一 D,
G3.5 入面有架叫做 Thunder Tiger Mini Titan 既細機仔,反應好快,
同大 D 既機真係好唔同,遲下以佢做目標,搵佢黎練操細機~
 樓主| allng 發表於 2009-2-5 03:38:00 | 只看該作者
原帖由 koch 於 2009-2-4 23:32 發表

睇左段片,呢位小朋友好可愛呀~
連咁細既小朋友都玩 sim 學操控單槳機,我真係要努力 D 先得,
因為我都想快 D 學識左教我既小朋友,而且計劃兩星期後去買 4#3B 金屬無刷版,
如果仲係好似依家咁水皮,相信買 ...

師兄我同你的諗法一樣,都係想玩 sim 來練好 D 技術至買部單槳機玩,4#3b咁細我驚太難玩,有冇 D 大部小小架?
koch 發表於 2009-2-5 12:04:48 | 只看該作者
原帖由 allng 於 2009-2-5 03:38 發表

師兄我同你的諗法一樣,都係想玩 sim 來練好 D 技術至買部單槳機玩,4#3b咁細我驚太難玩,有冇 D 大部小小架?

我鍾意 4#3B 細細部可以成日係屋企玩 (邊得閒成日去外面放機!),所以先至選 4#3B,呢個係我自己既原因,
大家選機既原因都唔同,如果你諗住會出去戶外同朋友齊齊放機,當然唔會諗呢 D 迷你細機,
用番 D 可以有較好抗風力既機好過,何況越大部機就越平穩易操控添!
 樓主| allng 發表於 2009-2-5 13:02:32 | 只看該作者
原帖由 koch 於 2009-2-5 12:04 發表

我鍾意 4#3B 細細部可以成日係屋企玩 (邊得閒成日去外面放機!),所以先至選 4#3B,呢個係我自己既原因,
大家選機既原因都唔同,如果你諗住會出去戶外同朋友齊齊放機,當然唔會諗呢 D 迷你細機,
用番 D 可 ...

我都係屋企玩多 好少出街玩
呀鬼 發表於 2009-2-26 17:02:58 | 只看該作者
原帖由 allng 於 2008-12-2 18:45 發表
今天買了架5G6 ,現在練習中 ,有冇c-hing可以提供練習方法,希望可以快D操控到架機208776

師兄你好呀~
我都係新手,我買左呢隻
係咪等如師兄你果架5g6 ah~??

登錄/註冊後可看大圖

我都發覺好難控制~

5#10係咪比5g6易控制好多呢~?

吾該~

呀鬼 發表於 2009-2-26 17:10:20 | 只看該作者
原帖由 allng 於 2009-1-28 10:40 發表

我都係在你講果間買 我覺得價錢ok啦送多舊電多,又幫你試機又教你玩

可吾可以pm話我知係邊間呀,吾該師兄~
 樓主| allng 發表於 2009-2-27 18:31:44 | 只看該作者

回復 70# 的帖子

我都係新手所以唔係好識
易控制好多
已pm你
呀鬼 發表於 2009-2-27 18:35:25 | 只看該作者
原帖由 allng 於 2009-2-27 18:31 發表
我都係新手所以唔係好識
易控制好多
已pm你

吾該師兄~