RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5651|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

電腦模擬直升機及飛機軟件一問?thx..

wingwsw 發表於 2006-5-17 05:52:25 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想請教下電腦模擬直升機及飛機軟件、
有咩好選擇呢?最好有中文版啦!
我係旺角見到有鋪頭有好似叫Refle X!
好似有台灣版!要幾錢呢?有冇更好選擇呢?
請各位介紹下!thx.......
markpo 發表於 2006-5-17 09:19:51 | 只看該作者
有~~
微軟的 模擬飛行2004lor~~
正ar~ 我玩緊~
乜機到有得你玩ar~ 由波音747 到小型機, 滑翔機或直升機都有~
超真實, 玩完包你認控真的飛機~
佢仲有其他資料片, 有香港的site~ d detail~ haha~
大約3百幾蚊一套到la~ (正版, 建議正版, 可下載各新機種~ 時至今日都仲有得renew)
值得一玩~ thx~
wave 發表於 2006-5-17 09:28:35 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-5-17 09:19 發表
有~~
微軟的 模擬飛行2004lor~~
正ar~ 我玩緊~
乜機到有得你玩ar~ 由波音747 到小型機, 滑翔機或直升機都有~
超真實, 玩完包你認控真的飛機~
佢仲有其他資料片, 有香港的site~ d detail~ haha~
大約3百 ...

佢好似講緊R/C wor用支4channel控黎練個隻wor,
唔係揸真飛機係機倉模擬個隻wor
markpo 發表於 2006-5-17 09:33:42 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-5-17 09:28 發表

佢好似講緊R/C wor用支4channel控黎練個隻wor,
唔係揸真飛機係機倉模擬個隻wor

..........試下玩下直GA LA~
wave 發表於 2006-5-17 09:41:37 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-5-17 09:33 發表

..........試下玩下直GA LA~

人地意思直頭係想練好d手指,準備玩r/c直升机\飛机.
唔係直唔直o既問題.
小步 發表於 2006-5-17 11:39:03 | 只看該作者
=.=////好似係講 reflex xtr / g3
唔係ms 2004,唔該睇清楚先出post ..thanks

xtr 一般都係usb版, $2xx一套
g3 就貴o的 要3xx
街尾某黑店都有,不過老作幾個版本
wave 發表於 2006-5-17 11:43:53 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2006-5-17 11:39 發表
唔係ms 2004,唔該睇清楚先出post ..thanks

XTR邊度平小步兄,我都想買隻,落雨都有飛.......
小步 發表於 2006-5-17 13:23:08 | 只看該作者
去hotbee-hobby or pm問啦..
呢到唔方便呢~~

樓主| wingwsw 發表於 2006-5-18 04:56:40 | 只看該作者
reflex xtr / g3 係咪台灣出的中文界面來的,
套軟件係咪包含光碟及一條連接線、而搖控就要另加呢?
zifu 發表於 2006-5-18 10:03:13 | 只看該作者
g2,g3,xtr,等等,2-3百蚊全是大陸老番,那有台灣版,正版要1800大元...想平..我度有e-sky 連控USB插第二版,如有G2牒可玩G2, 售價$1XX. 小心買錯第一版[買左有排頭痕]
teacherzz 發表於 2006-5-19 09:38:29 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2006-5-17 11:39 發表

街尾某黑店<-----------------  Which?
wave 發表於 2006-5-19 09:48:16 | 只看該作者
原帖由 teacherzz 於 2006-5-19 09:38 發表

街尾某黑店<-----------------  Which?

米就係精X law!
jim2005 發表於 2006-5-25 23:51:13 | 只看該作者
鴨記有得買,$180 有電控USB+CD
但唔知畫質係點.
清清 發表於 2006-5-25 23:52:47 | 只看該作者
我睇過鴨記果套,無睇錯應該係舊版!
jim2005 發表於 2006-5-26 00:23:39 | 只看該作者
咁旺角廣華街,有間係地產公司旁邊有間賣飛機的,我見到佢地個LCD 顯示一個模擬電直升機的software,
個晝面都幾靚,唔知得唔得呢?
小步 發表於 2006-5-26 00:40:12 | 只看該作者
個個叫xtr .....價錢..哈哈
minggie 發表於 2006-7-16 21:03:52 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2006-5-18 10:03 發表
g2,g3,xtr,等等,2-3百蚊全是大陸老番,那有台灣版,正版要1800大元...想平..我度有e-sky 連控USB插第二版,如有G2牒可玩G2, 售價$1XX. 小心買錯第一版[買左有排頭痕]

zifu 版主 你個度係邊度
zifu 發表於 2006-7-17 09:56:14 | 只看該作者
原帖由 minggie 於 2006-7-16 21:03 發表

zifu 版主 你個度係邊度

大利行 (遙控模型部)
香港屯門湖翠路138號
啟豐商場1樓34室
Telehorn (R/C Models Dept.)
Shop 34, 1/F., Richland Garden Shopping Arcade,
138, Wu Chui Road, Tuen Mun,
Hong Kong
Tel : [852] 24047493  Fax : [852] 24663639
雪野男 發表於 2006-7-18 17:45:43 | 只看該作者
Reflex & G3 都可以考慮, 兩者畫面都好靚同好像真, 但 G3 對電腦要求比較高, 要有超強電腦同 Display Card 先好買, 電腦唔係咁快就最好買 Reflex, G2 就千萬唔好買, 佢唔 support Windows XP 架, 如果你重用緊 Windows 98, G2 就會係最好既選擇
SnackEater 發表於 2006-7-19 00:02:33 | 只看該作者
Windows XP 玩都 G2的,無問題喎。