RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5537|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[14/01/06] - 漂移 Party - [吹雞] - 完滿結束

hkopium 發表於 2006-1-10 20:16:59 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
DATE:          14th Jan 2005 (星期六)
TIME:           8:30pm-9:00pm 開始
PLACE:         長沙灣場-係長沙灣MTR B 出口隔離
CAR:             任何漂移"電"車 (Mini-Z AWD 都得, 唔怕比壓"篇"既話)
EQUIPMENT:  百無, 請自己準備.

- Please reply your name and type of car if interested and I will edit the list. Post photo of your car if you want.
- PM me your cell phone number for contact purpose.

ATTENDANTS:      
1. hkopium [Yokomo Drift + RX7 FC+ 2 Batteries + FM27.195]
2. DC-5 [Tamiya TB02 + 2 Batteries + FM75.770]
3. Ryu [Yokomo Drift + AM27.145]
4. Edde [Yokomo Drift + 3 Batteries + FM27.075]
5. Spawn [TB-02 + LS430 + FM40.730]
6. 宏 [TA03F + 另一部神秘的車]

樓主| hkopium 發表於 2006-1-10 20:18:18 | 只看該作者
I will be there with my car!

登錄/註冊後可看大圖
Ryu 發表於 2006-1-10 21:02:25 | 只看該作者

我個drift shell (((已故)))

係咪一定要係香港side玩呀 ?
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-10 21:07:46 | 只看該作者
Not really, depends on the people. More Kowloon people, then Kowloon side.

但場地真係好難諗... 先睇人多數住邊, 再選地方. 一齊諗, 好少 drift meeting.
mikewu 發表於 2006-1-10 21:12:17 | 只看該作者
There is a football court in Hung Fa Chung with "green land" might be good for drifting... but most likely there will be a lot of people play foot ball.......
I think foot ball court is good but I am trying to think of anywhere that is not many people......
Edde 發表於 2006-1-10 21:12:37 | 只看該作者
好掂呀......部86,尤其係霧燈及頭燈
DC-5 發表於 2006-1-10 21:12:43 | 只看該作者
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-10 22:09:05 | 只看該作者
原帖由 DC-5 於 2006-1-10 21:12 發表
TB-02+4排電

4排電... 搏老命呀有人...
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-10 22:10:31 | 只看該作者
原帖由 Ryu 於 2006-1-10 21:02 發表
係咪一定要係香港side玩呀 ?

What is the chassis? Yokomo?
Ryu 發表於 2006-1-10 22:13:29 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-10 21:07 發表
Not really, depends on the people. More Kowloon people, then Kowloon side.

但場地真係好難諗... 先睇人多數住邊, 再選地方. 一齊諗, 好少 drift meeting.

星期六,日實度度都多人........我以往係長沙灣 (2足球場 + 2籃球場 + 1排球場, 全綠地)
(荔枝角, 1足球, 2籃球, 1吉場, 全綠地) 玩多

飛夜車一流
Ryu 發表於 2006-1-10 22:18:35 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-10 22:10 發表

What is the chassis? Yokomo?

yes, 2手cgm

你又鍾意FC ?
我聖誕抄車前都入左一個 FC 殼, 會整高橋涼介花, 不過計劃已經無限期壓後

要先令個86 殼重生先
DC-5 發表於 2006-1-10 22:21:48 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-10 22:09 發表

4排電... 搏老命呀有人...

都係2排夠o拉,好鬼重
DC-5 發表於 2006-1-10 22:24:55 | 只看該作者
原帖由 Ryu 於 2006-1-10 22:13 發表

星期六,日實度度都多人........我以往係長沙灣 (2足球場 + 2籃球場 + 1排球場, 全綠地)

飛夜車一流

Ryu兄
有冇地圖,近邊樹?
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-10 22:29:47 | 只看該作者
原帖由 Ryu 於 2006-1-10 22:13 發表

飛夜車一流

好呀, 星期六, 我附近有 117 巴士直到長沙灣!

但會唔會好多人?
Ryu 發表於 2006-1-11 10:44:46 | 只看該作者
原帖由 DC-5 於 2006-1-10 22:24 發表

Ryu兄
有冇地圖,近邊樹?

DC-5 兄

長沙灣個場就係長沙灣MTR B 出口隔離

荔枝角個場就係荔技角MTR A出口行5分鐘  (呢個場11PM點後都好似唔鎖架)

(你地大家部車用咩DRIFT軚 ? 我隻 YOKOMO 3號軚好難飄)
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-11 11:20:59 | 只看該作者
原帖由 Ryu 於 2006-1-11 10:44 發表

DC-5 兄

長沙灣個場就係長沙灣MTR B 出口隔離

荔枝角個場就係荔技角MTR A出口行5分鐘  (呢個場11PM點後都好似唔鎖架)

(你地大家部車用咩DRIFT軚 ? 我隻 YOKOMO 3號軚好難飄)

長沙灣個場夜晚多唔多人架?

我會用水喉呔 + Shimraze 呔.

到時借條水喉呔比你架車試一轉, 肯定你漂到飛起.
Ryu 發表於 2006-1-11 11:42:26 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-11 11:20 發表

長沙灣個場夜晚多唔多人架?

我會用水喉呔 + Shimraze 呔.

到時借條水喉呔比你架車試一轉, 肯定你漂到飛起.

好老實講, 我平日放工7-8點搭巴士經過都見到有人架, 何況星期六
不過叫做有幾個細場, 或者人地踢半場, 咪有位囉........飛街係難搵位d

希望有位試下你地條....................軚
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-11 22:04:58 | 只看該作者
多左個兄弟 Edde 加入
SPAWN 發表於 2006-1-11 22:42:23 | 只看該作者
我都想玩butD車唔係幾得,一係爆左,一係就冇殼.....個LS430爆左花左唔靚呀><
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-11 23:06:56 | 只看該作者
原帖由 SPAWN 於 2006-1-11 22:42 發表
我都想玩butD車唔係幾得,一係爆左,一係就冇殼.....個LS430爆左花左唔靚呀><

無所謂, 大家 drift 友衆下玩下硏"九"下, 互相毒下大家去 upgrade

有殼, 無殼, 照漂餐死. 又唔係選美.

我係玩 RC 青頭仔, 想借機向大家學下野, 成日覺得架車 setting 唔係太好, 因為基礎 set 車技術一知半解...

有時間黎玩請 Friday 前 PM 我. Thanks.