RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5687|回復: 54
打印 上一主題 下一主題
收起左側

esky 幾款直昇機.. 邊款直昇機好D ??

839839 發表於 2009-5-26 15:57:11 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我諗住買esky ~ 以下幾款 RTF 直昇機.. 但唔知邊款直昇機好 D ??

1 ) ESky Belt-CP
2 ) ESky Belt-CP V2
3 ) ESky Honey Bee King 2
4 ) ESky Honey Bee King 3

舉例 .. 我上網睇單係 Belt-CP 都幾個 Model ... 但係唔知有咩分別 ..
我都係一個新手 .. 之前玩過 3 Channel 同 4 Channel ... 而家想學下玩 3D 6 Channel ..
請各位 C 兄.. 賜教 !!
小步 發表於 2009-5-26 17:10:06 | 只看該作者
新手來說買上面幾樣都係死路一條
講真, rtf 而家除左walkera 某幾個model 叫 好o的 其他都係算把啦
你之前o的咩 3ch 當忙記左佢把啦.根本係玩具
至於4ch 如果你玩開004 fp之類o既機而又hold得住o既米入手450羅
不過所有rtf o既機好極有限
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-26 21:08:36 | 只看該作者
U buy new ESky Honey Bee King 3 la
zifu 發表於 2009-5-26 21:48:09 | 只看該作者
今天才去工廠....什麼貨都沒有,只拿了...海豚..
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-26 23:38:26 | 只看該作者

如果得上面4隻機就買隻最新嘅King 3 啦!!
你E 家應該玩6ch 機,因為FOR 你日後升級都有幫助
King 3 買返嚟乜都唔好換,玩住先,學好set 機同可以4邊hov.... 打吓8字,日後先慢慢升級囉
有咩唔明可以再問
平有平玩
fa36 發表於 2009-5-27 00:03:38 | 只看該作者
吾好上當,平買貴玩!正正經經買隻450好過,買機要知零件要平,貨源足,Align450是不二之選,吾好貪平買隻大陸機,買隻不知名大陸仲死,無零件,只得買比你間鋪頭識SET!千零蚊買隻大陸機玩幾次就玩完,吾系電子野死就,就系機件問題,你去問玩開D c-hing就知,個個開頭都系交學費買D無謂野!
ka-man 發表於 2009-5-27 00:09:40 | 只看該作者
I will buy (Wave 450) law......
00:11 發表於 2009-5-27 01:48:49 | 只看該作者

6# 果個講得岩!大陸機好多虛位,唔岩初學者。比多少少$$買Align啦!
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-27 09:35:11 | 只看該作者
吾好上當,平買貴玩!正正經經買隻450好過,買機要知零件要平,貨源足,Align450是不二之選,吾好貪平買隻大陸機,買隻不知名大陸仲死,無零件,只得買比你間鋪頭識SET!千零蚊買隻大陸機玩幾次就玩完,吾系電子野死 ...
fa36 發表於 27/5/2009 00:03

呀C Hing 你唔好講到我好似"偏子"至得嫁
你有冇睇清楚樓主問乜嘢問提呀.........呀C Hing?????????????
人地係問我諗住買esky ~ 以下幾款 RTF 直昇機.. 但唔知邊款直昇機好 D ??wow
我古樓主已經上網/出街睇過晒,又知450係幾$$$,而呢4隻機可能又合心水同"筆直"所以先咁問姐
我地識玩都知450好啦,呢個提目幾乎每日都講,就嚟呀叉都知啦,但仲有人每日都問新手買咩機好........
佢地新手出店睇過之後都會唔買450(因為要成$4000蚊以上),但店員會講"不如King 2 啦,平好多....
$1000唔洗就可以玩到6ch機啦...............
請唔好當我係偏子
小步 發表於 2009-5-27 19:01:48 | 只看該作者
呀司兄老實, 唔得就係唔得,點人買king3 都係唔得
你比我咩垃圾機都飛得起,只係要付出幾多野o者
我一句就banned 佢 放棄esky 吧啦, 真係一定要rtf都搵[鑊記]好過
學飛, 炒多過飛, 一架零件平到笑但又穩定o既機,除左450仲有咩可以選擇?

to:樓主
玩直昇機唔好以為rtf就省到錢, 一分錢一分貨
如果一千幾百一架rtf 係得o既就冇人用幾千蚊買個遙控
最平買個 dx7都要1800蚊啦.一架450下來一般都要3~3500冇得走
但呢o的係必須的東西, 唔好講esky,就算鑊記跟來支控都係好多野冇得set的
如果你只係要求hold得起 咩都唔做o既仲可以.想飛下行線功能冇返咁上下
條pitch 同thuttle curve都唔知點就好
唔好講飛3d了

除非本身好有經驗,如果唔係rtf 從來都係哂鬼氣
ka-man 發表於 2009-5-27 19:14:07 | 只看該作者
以上兩位師兄都係出自真心的意見,各有各好,初學者如有能力,買隻50油机比任何电机都好!!
gibson 發表於 2009-5-27 21:53:03 | 只看該作者
My conclusion is, playing Heli is not cheap!! and is never end!!   until you quite!
zifu 發表於 2009-5-27 22:52:03 | 只看該作者
應該hirobo eagles 3   swm 好de
啊甘 發表於 2009-5-27 23:19:43 | 只看該作者
其實汁喱套都OK dx7$1800  align 450GF $15XX
HITAC 65MG x3   $42X
GY401$800
9257$400

义機及电
fa36 發表於 2009-5-28 02:01:23 | 只看該作者
其實汁喱套都OK dx7$1800  align 450GF $15XX
HITAC 65MG x3   $42X
GY401
由初哥玩到3D都吾洗換機,零件平,我玩左2年抄左不下多過50次,都無乜問題!回想起walker60一抄就玩完$1200全包$1200一個flight跟住以為平買隻$1100 king2全包點改下改下要三千先至可以hov下機,你話現在又出king3點買,信你都死,當初買隻align450乜都得,想玩電直align450系不二之選!吾好浪費金錢!
啊甘 發表於 2009-5-28 08:02:03 | 只看該作者
我朋友問我新玩買乜機

我話align 450GF
HITAC 65MG x3   
GY401
喱幾樣冇死錯人的./其他唔洗想.........套控有錢多可買好小小.......
 樓主| 839839 發表於 2009-5-28 11:39:11 | 只看該作者
多謝各位 C 兄 ... 賜教 ...

我諗我都會試下買 Align 450 ...

我想問下 450 se gf 同 450 se V2 又有咩分別 .. ? ( 價錢差成千元 )
啊甘 發表於 2009-5-28 13:18:55 | 只看該作者
多謝各位 C 兄 ... 賜教 ...

我諗我都會試下買 Align 450 ...

我想問下 450 se gf 同 450 se V2 又有咩分別 .. ? ( 價錢差成千元 )
839839 發表於 2009-5-28 11:39

\

好似話大奘夾同主鈾有[押]力啤令........一般450gf新手或中手夠玩了........個l千蚊買多幾粒电或靚D控好過....例如dx7仲好啦....450gf都係全金屬件...........你問我一定係gf底玩慨..........你唔明即管問我都係玩左幾個月時間...........
啊甘 發表於 2009-5-28 13:24:58 | 只看該作者
飛之前買套模擬飛吓.....如xtr之類.......學習吓方向與起落.............但新手抄機在所難免,,,,
 樓主| 839839 發表於 2009-5-28 15:36:02 | 只看該作者
我朋友問我新玩買乜機

我話align 450GF
HITAC 65MG x3   
GY401
喱幾樣冇死錯人的./其他唔洗想.........套控有錢多可買好小小.......
啊甘 發表於 2009-5-28 08:02

咁加埋 DX7 都差唔多要成 5 - 6 千元 ?