RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 839839
打印 上一主題 下一主題
收起左側

esky 幾款直昇機.. 邊款直昇機好D ??

啊甘 發表於 2009-5-28 15:55:47 | 只看該作者
20# 839839

真係買义機...........幾粒电都差唔多要成7千左右

之後去到咁上下3D學習仲不停咁洗錢...........我試過一日抄4鑊..........副廠件都要$3xx蚊
 樓主| 839839 發表於 2009-5-28 17:27:15 | 只看該作者
咁買架吉機返黎自己砌 ... 會唔會平d呀 ?
啊甘 發表於 2009-5-28 18:46:19 | 只看該作者
22# 839839

咁加埋 DX7 都差唔多要成 5 - 6 千元.....................................
[咁買架吉機返黎自己砌 ... 會唔會平d呀 ?]............5-6千蚊係自己砌架.........比人砌又唔止喱個價

一般跟足說明書........都可以起到機慨.......你買左我邦你睇睇..........當然唔收錢的
 樓主| 839839 發表於 2009-5-28 18:58:18 | 只看該作者

多謝 甘 C 兄 ..
我可能要到7月先至買 ..
到時 .. 睇下 甘 c 兄你有冇時間帶我去買 .. 因為我怕比人呃 ..
啊甘 發表於 2009-5-28 21:23:31 | 只看該作者

冇問題......大家機友.....可一薺研究吓....因我只係玩左不是很長時間.......重有好多野未識..喱家野真係高深莫測
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-29 00:29:58 | 只看該作者
其實你E 家可似買咗套SIM 玩住先
因我個fd 玩咗一個月SIM, 我比隻機佢試,一玩就可以Hov到2分鐘.....
 樓主| 839839 發表於 2009-5-29 07:54:33 | 只看該作者
因我個fd 玩咗一個月SIM, 我比隻機佢試,一玩就可以Hov到2分鐘.....
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-29 00:29

咁買咗套SIM .. 但唔買控可唔可以玩到 ?
買套SIM 又要幾多 $$ ?
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-29 10:35:11 | 只看該作者
有D 就有控有D冇,你要自己出KWS 睇(現X有)
呢道唔講得咁多,因為香港可以買到嘅SIM 多數都係老返
arashi2009 發表於 2009-5-29 11:08:16 | 只看該作者
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-29 00:29

Absolutely correct. Don't attempt to invest too much in RC helicopter at this stage. You will have a lot to learn ahead of it. Good luck.
啊甘 發表於 2009-5-29 11:37:05 | 只看該作者
你不如買套DX7再買套SIM練吓先............幔幔再買飛機同电子野都ok嘅
咁又唔洗用咁多錢住.........SIM行頭....實戰行後.............
 樓主| 839839 發表於 2009-5-29 19:43:51 | 只看該作者
明白 ! 明白 !
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-29 20:05:54 | 只看該作者
其實新玩450 我見意servo 用65HB 好D
因為炒機掃牙好過整灣D CNC 件(買牙平過買CNC)
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-29 20:33:06 | 只看該作者
你不如買套DX7再買套SIM練吓先............幔幔再買飛機同电子野都ok嘅
咁又唔洗用咁多錢住.........SIM行頭....實戰行後.............
啊甘 發表於 29/5/2009 11:37

DX7....唔好....要買就買支新D嘅Futaba 10CHG 2.4 好D........
因為我都用佢 我呢支係10CHP 2.4

啊甘 發表於 2009-5-29 22:11:26 | 只看該作者
DX7....唔好....要買就買支新D嘅Futaba 10CHG 2.4 好D........
因為我都用佢 我呢支係10CHP 2.4

TRANSFORMERS 發表於 2009-5-29 20:33

10c的確係正...我都係用佢........但dx7千幾蚊真係別無他選
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-29 23:13:03 | 只看該作者
千幾蚊不如買二手9仔好過lu
大9又好,細9又得.....話晒都叫9ch 呀
啊甘 發表於 2009-5-29 23:18:43 | 只看該作者
千幾蚊不如買二手9仔好過lu
大9又好,細9又得.....話晒都叫9ch 呀
TRANSFORMERS 發表於 2009-5-29 23:13

我都想買支大9
hkeast 發表於 2009-6-1 15:41:42 | 只看該作者
我朋友買咗一支Futaba 12ch對佢讚不絕口,唯一不滿係冇back light
 樓主| 839839 發表於 2009-6-2 18:20:04 | 只看該作者
大9 細9我知係9 CH 但係大9 細9 係咩牌子?
TRANSFORMERS 發表於 2009-6-2 19:19:41 | 只看該作者
大9 細9我知係9 CH 但係大9 細9 係咩牌子?
839839 發表於 2/6/2009 18:20

係Futaba 9CHP(FF9)
 樓主| 839839 發表於 2009-6-4 09:23:57 | 只看該作者
我起網上面搵左一部二手機.. ALIGN 450 TREX XL .. $800.. 有-----
- 90%新, 已換SE metal頭 及 metal尾波箱
- JR 381 Digital Servo x3
- Korea 577 Servo
- 原裝  3550Kv摩打 及 35X電變
- 連原裝V2頭罩

咁. . 呢部機岩唔岩我地D新手用呀 .. 同埋D零件易唔易買到呀 ??