RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: Sam_online
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唉..Export 3D..頭痛中

啊甘 發表於 2009-6-19 07:37:18 | 只看該作者
一於買align  450啦  係自己砌嫁................其實架機仲易砌過車........但set機就新手要可能要揾人邦手.....由期ccpm嗰3隻sevro正反
Andrew168 發表於 2009-6-19 12:26:24 | 只看該作者
最好當然要跟 ching 去玩, 不斷請教先學到野, 上 forum 都學到野
 樓主| Sam_online 發表於 2009-6-19 19:04:36 | 只看該作者
咁如果買 align450應該買v2定係super combo?
連一隻可以比我日後轉機都夠用的remote要比錢了?!~~
小步 發表於 2009-6-19 20:53:54 | 只看該作者
450GF 可以了
遙控一步到位o既可以選擇 futaba 12fg  約 6千元
退一步 有 futaba 10c 約2700元
再退就 spectum dx7 約2千元
想平到盡就 futaba t6ex  一千有找不過功能不全.
而家一定係2.4ghz 天下
 樓主| Sam_online 發表於 2009-6-19 23:08:42 | 只看該作者
咁其實v2...combo...同埋小步兄講果個GF....差D咩嫁呢?
見到個range都差幾遠下嫁喎
小步 發表於 2009-6-20 00:46:45 | 只看該作者
http://www.0577mx.com/products_view.asp?id=2138

其實,我推薦呢架, 新手用來炒最好
唔好話大陸野好差, 我班友天天3d 都沒什麼事
WOVT 發表於 2009-6-20 02:34:52 | 只看該作者
你在那裡玩直昇機呢? 找該區的機友幫手set機或參加其他地區聚會。隻Tarot 450真是幾好飛
 樓主| Sam_online 發表於 2009-6-20 12:42:43 | 只看該作者
其實我有問過的,但係果個post冇人理過我..我係紅磡的
 樓主| Sam_online 發表於 2009-6-20 12:45:05 | 只看該作者
26# 小步

想問下邊道買到?要在大陸訂?
小步 發表於 2009-6-20 15:33:41 | 只看該作者
以我所知香港有人賣的,但不太清楚邊o的人賣
就算直接大陸頂都唔係難, 寄到香港都係幾十蚊郵費
Tarot 450+ 3x emax 數碼servo (ES08MD12克/2.4kg金属数码舵机)
http://item.taobao.com/auction/i ... b978.jhtml?cm_cat=0
HobbyWing(好盈) ESC-40A-P1.1无刷电调 2舊水
2217 3800kv 無刷一隻 8草
kds800 gryo + HG-D262HB   220 +160
http://item.taobao.com/auction/i ... ?cm_cat=0&pm1=1
dx7 一set 2200蚊 , 仲可以賣返4隻 ds821 servo 出去執返約400蚊
mf 2200mah 25c 170蚊舊
9蚊對木槳 買返幾10對慢慢炒
10蚊3set o既橫,主軸又係買返10套8套慢慢炒
個o的咩尾槳,腳架,大齒,尾管之類都係....反正平到笑,炒鑊金o既都係幾十蚊
最返係個差機, 最最最差都買個3幾百蚊o既平衡充電器
鋰電對充電要求好高好準,唔係一爆起上黎屋都燒埋你o既
一個安心o既差機係冇得走o既

以上我只知人仔價, 香港可能會貴o的,人仔對港紙已經高了20%,仲要比人賺返少少
可能會markup 30%以上,但比人賺下幫你set下機教你飛下都ok o既
心知底價唔會比人殺到一身血就可以了
 樓主| Sam_online 發表於 2009-6-20 18:21:19 | 只看該作者
多謝小步兄,等我去望下邊道有得買先
哇仲有,今日出左雷達行度睇,有個日本H牌(唔記得點串)
話有隻EP 2千幾,師兄你地點睇?
控我諗我set死係買DX7的了
小步 發表於 2009-6-20 18:41:41 | 只看該作者
HIROBO SRB?  沒什麼人會買, 太貴
如果係lepton  就算了吧, 一來不合新手入門, 二來搞到上天冇1皮野你都埋唔到單
其實你仲可以考慮下二手遙控 同gryo , 一般呢2件野都好少殘
 樓主| Sam_online 發表於 2009-6-20 23:56:02 | 只看該作者
不過dx7好小人會放出泥的啦?
如果係o既隻450都買埋二手啦