RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2179|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

玩mini-z用咩控最好??

free14hk 發表於 2009-8-17 03:49:58 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

玩左冇幾耐都有想買新控既意欲 ....都唔知買邊隻好???
有D人就話EX-10 fit....有d又話3pks正....有d又話4pk唔洗諗....
都唔知點好....大家比下意見丫...thx
投完票可講下...點解你支持果個控有咩好呢?
可以比大家了解一下.....thx唷...
多選投票: ( 最多可選 8 項 ), 共有 34 人參與投票 查看投票參與人
5.26% (2)
2.63% (1)
52.63% (20)
28.95% (11)
0.00% (0)
0.00% (0)
5.26% (2)
5.26% (2)
您所在的用戶組沒有投票權限
Carsong 發表於 2009-8-17 05:56:48 | 只看該作者
EX-10 is my first 控, can't compare it ne...
800mah 發表於 2009-8-17 08:24:16 | 只看該作者
4pk 都玩到 mini-z???? 邊個講架!?
ansonlau 發表於 2009-8-17 08:42:40 | 只看該作者
我用過 KT18, Ex-1 UR, EX-10

最後都係 EX-10
Carsong 發表於 2009-8-17 09:05:09 | 只看該作者
killermomo 發表於 2009-8-17 09:38:53 | 只看該作者
KT18 我開頭用......唔好花錢, 唯一優點係容易帶出街, 無10咁大舊,
衣家用緊 10仔, 無咩問題, 最緊要係唔玩, 你好易賣得出, 你就當用300蚊買 10仔好化算.
uchifong 發表於 2009-8-17 09:44:23 | 只看該作者
可能ex10 手感比較好~~
ansonlau 發表於 2009-8-17 09:47:06 | 只看該作者
你o岩EX-10 的確唔夠 EX-1UR快, 不過我覺得我唔需要o甘快, 因為我而加用 EX-10 都將個 TH.Speed set 到好慢

仲有 EX-10 可以教個呔盤彈弓同個 manual 比 Ex-1UR 好(個人覺得), 因為10仔攤曬出o黎
ansonlau 發表於 2009-8-17 10:58:29 | 只看該作者
6# killermomo

師兄所言甚是
hunghung 發表於 2009-8-17 12:16:06 | 只看該作者
EX-10 is my first 控, can't compare it ne...
Carsong 發表於 2009-8-17 05:56

i also use ex10 first,but now i change to EX1UR
 樓主| free14hk 發表於 2009-8-18 02:25:23 | 只看該作者
嘩多數都ex10......聽落去都好似唔錯咁.....
但係我有日去ct...有人話3pks 好野wor......???
真係唔明白....?
 樓主| free14hk 發表於 2009-8-18 02:26:34 | 只看該作者
800mah 發表於 2009-8-17 08:24

唔知呀....我見係最hit既控..所以放係度咋...
我都唔知4pk係唔用得 =.="....
henry888 發表於 2009-8-18 03:43:15 | 只看該作者
10仔同1仔仲有個大分別,個跌呔無角度較,無咁就手
ckwu 發表於 2009-8-18 16:01:16 | 只看該作者
I am using Futaba and I like it very much
hunghung 發表於 2009-8-18 21:49:32 | 只看該作者
because Futaba is easy to set and not expensive
 樓主| free14hk 發表於 2009-8-19 01:35:05 | 只看該作者
800mah 發表於 2009-8-17 08:24

台灣的 4pk 可玩mini-z ???睇睇條link.....
台灣有得買...寫住全新 FUTABA 4PK FASST 2.4GHz 已加裝 KO MINI-Z 2.4G 模組
買來立刻上手!!
http://tw.page.bid.yahoo.com/tw/auction/e35081580
nonsama 發表於 2009-8-19 23:13:19 | 只看該作者
我用universe esprit iii,但想转futaba 3vcs
800mah 發表於 2009-8-19 23:15:24 | 只看該作者
台灣的 4pk 可玩mini-z ???睇睇條link.....
台灣有得買...寫住全新 FUTABA 4PK FASST 2.4GHz 已加裝 KO MINI-Z 2.4G 模組
買來立刻上手!!
http://tw.page.bid.yahoo.com/tw/auction/e35081580
free14hk 發表於 2009-8-19 01:35

哇~~ DIY 架? 咁仲可唔可以改返 Futaba?
 樓主| free14hk 發表於 2009-8-21 02:32:13 | 只看該作者
哇~~ DIY 架? 咁仲可唔可以改返 Futaba?
800mah 發表於 2009-8-19 23:15

我都唔知呀...哈哈....我去睇台灣網既時候睇到ga咋.....
有興趣可以去果度留言問下....我都想去問下....哈哈....!!!