RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1590|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有沒C HING玩DF03RA+200MM殼嘎?

ledtech 發表於 2009-8-18 01:20:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
呢只車架本身就比較窄d,落星星190MM殼都要加度數,我試過加5MM落只波子GT3後輪度先夠..
呢排買左只好靚嘅ASTON MARTIN DB9殼,好似係200MM嘅,
裝落去差好多啊,唔知大家有沒試過要裝幾多MM offset嘅鈴呢?
好似圖中效果咁就好了.

TKS!!
EXEX12345 發表於 2009-8-18 01:25:49 | 只看該作者
ching d camber
光丑猶仗凡 發表於 2009-8-18 01:39:01 | 只看該作者
蒙古殺手 發表於 2009-8-18 01:39:50 | 只看該作者
2# EXEX12345
睇清楚先啦!!!
EXEX12345 發表於 2009-8-18 01:42:18 | 只看該作者
o.....
sorry
jypepe 發表於 2009-8-18 01:51:01 | 只看該作者
hpi 有d 6mm 同 9mm DRIFT軨
speedway 都有d 10mm DRIFT軨
(YOKOMO 唔知有冇)
唔夠的話加多一個半個mm墊片
不過要留意車軨有冇坑可以裝番普通車呔
但我試過HPI車軨本身唔夠硬....易變型....(因為本身FOR 裝DRIFT{banned}呔)
而且佢地都係26mm闊....應該用唔到市面d sorex 果d快車24mm車呔....
雙星就有26mm呔....不過...就算寫住racing slick 都真係幾唔咬地.....

最後結果我係咁整....不過我果架係103GT....DF03RA應該唔得咁整
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=125048&highlight=
jypepe 發表於 2009-8-18 01:52:32 | 只看該作者
6# jypepe

唔係呀吓...石更 月翏 口太 都 BAN.....
jypepe 發表於 2009-8-18 02:06:57 | 只看該作者
O岩O岩睇下 RA 份說明書...
若果唔想比車軨限死....睇怕要搵份O岩長度O既前臂後臂改落去...搵埋O岩長度O既狗骨....
(DF03果份又好似長過頭.....)
都幾大工程....
 樓主| ledtech 發表於 2009-8-18 09:38:13 | 只看該作者
5該曬jypepe,我研究下先..最衰沒得試過邊只0岩先買..
jypepe 發表於 2009-8-18 10:02:49 | 只看該作者
5該曬jypepe,我研究下先..最衰沒得試過邊只0岩先買..
ledtech 發表於 2009-8-18 09:38

唔好客氣, 因為我都同你一樣諗過點加大RA O既 OFFSET, 之前係想用HPI隻SUZUKI ESCUDO
但一黎覺得OFFSET幾惡搞, 二黎HPI好似停產呢隻殼, 本來O向"紅星"見過又搵唔番....
所以放棄冇買RA 玩
不過遲D(年尾)可能會整架TB03玩, 又係想用200MM殼, 到時都可能會遇番同一問題

hpi 6MM同9MM 我好似仲有, 我今晚番屋企搵下, 搵到比你試, 反正我都唔想用
 樓主| ledtech 發表於 2009-8-18 12:42:18 | 只看該作者
如果有呢種咁嘅OFFSET賣就好LU..
直接CUP上去~
  offset
    |
]=======]=-
jypepe 發表於 2009-8-19 00:32:51 | 只看該作者
....睇唔係好明你畫乜.....
我搵到原來我得兩條3MM新軨, 四條9MM已痴呔O既軨...
你要唔要拎去試下? 我聽晚都出KWS買野
 樓主| ledtech 發表於 2009-8-19 09:44:45 | 只看該作者
唔好意思啊,我要9月初先走德開,真系唔該曬你先了
我試下出KWS之前聯絡你
jypepe 發表於 2009-8-19 09:47:57 | 只看該作者
OKOK......