RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2595|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手入直昇機

invisibleman 發表於 2006-6-23 23:54:46 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
琴晚係zifu 買左部60.. 上算起飛到係屋企
但係有個問題 向後飛個陣上面個漿好以會格到後面個尾漿
係咪應該再要set下向前向後個野去...

同埋 有冇得睇部機差幾多冇電咁...原裝搖控有冇得睇

skylam 發表於 2006-6-24 00:18:36 | 只看該作者
部機無電好易feel到....佢唔夠力上就唔好玩....咁對d電都無咁傷...因為如果你玩lipo係唔可以用咁盡...唔係d電好快死....如果你見個槳格到尾槳就唔好玩住....搵d熟手o既朋友check check先....因為好危險....機撞壞事小...一陣d槳斷開飛落自己度就慘.....
zifu 發表於 2006-6-24 03:48:38 | 只看該作者
如果是原裝槳應該不會有問題槳長只是280mm,可以拿來給我看看乜問題,幫你攪惦

樓主| invisibleman 發表於 2006-6-24 08:26:17 | 只看該作者
原帖由 skylam 於 2006-6-24 00:18 發表
部機無電好易feel到....佢唔夠力上就唔好玩....咁對d電都無咁傷...因為如果你玩lipo係唔可以用咁盡...唔係d電好快死....如果你見個槳格到尾槳就唔好玩住....搵d熟手o既朋友check check先....因為好危險....機撞壞 ...

喔...明白
 樓主| invisibleman 發表於 2006-6-24 08:28:15 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2006-6-24 03:48 發表
如果是原裝槳應該不會有問題槳長只是280mm,可以拿來給我看看乜問題,幫你攪惦

好...你平時收8點半...??
如果係我諗要星期1先黎到...
 樓主| invisibleman 發表於 2006-6-25 22:11:48 | 只看該作者
部機唔知咩 之前較尾漿個制甩左 插返就可以郁到後面 今日唔知做咩 岩岩落去放 又郁唔到....你聽日幾日係個到 我帶埋黎比你睇下...=.=.身水身汗搞到...係咁轉圈
 樓主| invisibleman 發表於 2006-6-26 20:43:36 | 只看該作者
下午整完機 晚上抄機=.=... 反了機比風吹到=.= 藍色條野 比我抄到郩左....主漿就爛咁制..
2樣野 最平既幾錢換到
 樓主| invisibleman 發表於 2006-6-26 20:51:47 | 只看該作者
...
zifu 發表於 2006-6-26 23:59:42 | 只看該作者
機仔細,就怕風,我以幫你試飛起啦,明天麻煩先給我電話 24047439
 樓主| invisibleman 發表於 2006-6-27 00:24:15 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2006-6-26 23:59 發表
機仔細,就怕風,我以幫你試飛起啦,明天麻煩先給我電話 24047439

我應該下星期先黎到 要返工 你平時收幾點間鋪..
zifu 發表於 2006-6-27 09:10:09 | 只看該作者
1200pm---900pm
 樓主| invisibleman 發表於 2006-6-27 20:38:42 | 只看該作者
我都係收8點半=.= 黎到岩岩好 星期1先啦 搞一搞又幾個鐘